Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
lykathea
Nee, deze was verschrikkelijk, Insomnia was gewoon zeer matig.

88Fabian
Je wil toch niet beweren dat jij Insomnia goed vindt?
Slecht is die ook niet.
GrimReaper
Zeker niet nee
Had alleen meer in gezeten
chevy93
Je wil toch niet beweren dat jij Insomnia goed vindt?
Tonypulp
Rambo is binnen 't genre absoluut 1 van de beste, perfect voor een liefhebber. Een instant classic.
Nee, maar wel een waanzinnig vette actie film, een icoon binnen het genre en de meest geweldadige actiefilm die ik ken. Een top 10 positie is bij mij een samenspel van factoren. Zijn wel 25 films die ik er in zou willen zetten (Rambo 2 heeft er ook vaak in gestaan, maar momenteel gun ik deze de limelight.)
Rizz
Insgelijks, kan me niet vinden in de negatieve kritiek. Heb me kostelijk vermaakt en is zeker aan te raden.
chevy93
Gewoon minder dan het origineel. Zowel qua sfeer als qua uitvoering. En dat voor tig keer het budget. Ik kan het geen goede remake noemen.
En mooie shot draaien in Alaska is een eitje, lijkt me.
chevy93
Nu maak je er weer wat anders van. Jij zegt dat je het raar vind dat ik het een goede film vindt. Een slechte re-make kan trouwens nog steeds een goede film zijn. Dat klinkt paradoxiaal, maar als het origineel van ongekend goede kwaliteit is, kan de re-make alleen maar minder zijn.
En mooie shot draaien in Alaska is een eitje, lijkt me.
elmo4ever
Super goed bedacht mooi uitgewerkt goeie acteurs echt een TOP film!!!!
durra072
Ik heb de film vandaag gezien in de bios gezien en ik kan maar 1 ding zeggen: OMG.
Wat een originele verhaal, ik zat de hele tijd op het punt van mn stoel om de film te volgen. En echt mooie special-effects. Chapeau.
Volgens mij wel 1 van de betere films in 2010.
Nyazzin
Gisteren gezien in de bioscoop. Wat een film zeg niet normaal en dat bedoel ik natuurlijk heel erg positief! Ik ga hem zeker te weten nog een keer kijken maar dan als die op dvd uit is.
Aanrader!
Mai*
Gister eindelijk gezien in de bios.. wat een gruwelijke meesterfilm!
Toen ik de trailer zag, snapte ik er werkelijk geen hol van en ik moet zeggen dat de 1e minuten van de film alles toch nog een raadsel blijft. Sowieso moet je gewoon goed opletten en geen stukje missen wil je de film begrijpen.
Het einde vond ik enigsins wat jammer, maar toch geeft het een mooie draai aan de film.
Zeker de moeite waard om in de bios te zien om de juiste effecten mee te krijgen!
DrLecter
Film waar ik best veel van verwachte.
De film is eigenlijk vanaf het begin boeiend omdat je meteen geïntroduceerd wordt met het concept.
Paar leuke special effects, die wat mij betreft wel wat meer gebruikt hadden mogen worden
Het verhaal is aardig, maar niet erg spannend en het einde vond ik vrij goed.
DiCaprio acteert vergelijkbaar met zijn rol in Shutter Island en vond ik het best. Marion Cotillard (Mal) acteert niet super maar wel geloofwaardig net als Ken Watanabe. De rest van de acteurs vallen eigenlijk niet echt op, maar ik heb er ook niets op aan te merken.
Inception maakt de verwachting net niet helemaal waar, maar een film die heel lekker wegkijkt en zeker niet slecht is.
Donkerwoud
Vier sterren voor de combinatie van een intelligent plot en de overdonderende speciale effecten. Toch mist er iets aan de film; een soort kritiek element dat van een indrukwekkende film iets had gemaakt wat de geschiedenis in zou gaan als een klassieker. Maar wat dat dan precies is? Ik kan mijn vinger er niet helemaal op leggen. Hetzelfde voelde ik bij Batman Begins en The Prestige. The Dark Knight was daarentegen wel zo fantastisch dat het een onvergetelijke indruk op me heeft gemaakt. Misschien is het antwoord dan ook terug te brengen tot die ene acteur...Heath Ledger. Want hoewel ook Inception bewijst hoe verrassend sterk de regisseur is, er zit geen Heath Ledger in die van het geheel meer maakt dan het al is.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Prachtige film, super bedacht verhaal en goede acteerprestaties. Het verhaal was ook onvoorspelbaar en het was zowat elk moment spannend, echt een super film met (zoals ik had verwacht) een super acterende Di Caprio. Chapeau!
The Almighty
Geweldige, originele film, die gebasseerd is op een hele simpele vraag (Is deze wereld echt?). Het verhaal is echt geweldig uitgewerkt en cast doet zijn werkt meer dan perfect. Ik heb de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten. Het einde was ook geniaal.
huVILEub
Zeer sterke thriller. Het verhaal zet je genoeg aan het denken. Het bevat prachtige special effects die erg mooi benut worden vaak. Vooral in IMAX theaters een hele mooie ervaring. De spanning zat er vaak goed in en verder is er eigenlijk ook niets op aan te merken. In de bios een spektakel en thuis een goede thriller.
chevy93
Schrijf schrijf dan ook met een hoofdletter.
Edit: Ik snap hem nu pas

Karl van H.
Inception: de tweede kijkbeurt.
Op dit festijn van gemiste kansen valt zoveel kritiek te leveren dat je haast zou vergeten dat je je best hebt vermaakt onder het kijken. Dat gezegd hebbende, doet dat er niets aan af dat het erg slordig is van Nolan dat hij maar niet kan kiezen waar het verhaal nou precies over gaat (Fisher of Cobbs vrouw; beide climaxen raken uiteindelijk ondergesneeuwd), het visueel niet verder dan degelijkheid komt en het concept om veel betere, subtielere en surrealistischer uitwerking schreeuwt. Ook het acteerwerk is degelijk - veel verder dan dat kom je ook niet gauw met zulke platte personages -, al mag DiCaprio de volgende keer wel wat minder over the top gaan als zijn vrouw weer eens zelfmoord pleegt. Ook dat moeilijke gekijk van hem werd op den duur een beetje lachwekkend. Het einde blijft een afknapper, maar ach, de tweeëneenhalf uur daarvoor waren best vermakelijk. Verstand op 0,1 en kijken maar.
polopolo150
Blijkbaar komt de Blu Ray versie er rond de kerst uit in het Verenigd Koninkrijk.
Inception Blu-ray detailed - awardsdaily.com
Kan niet wachten om het te herbekijken op me gemak.
canciser
Volgens mij heb je aardig wat verstand nodig om de film te bekijken. Natuurlijk moet je jezelf wel kunnen inleven in fictie.

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption