134.891 gebruikers | 85.697 films | 31.044 regisseurs | 3.508.002 berichten | 4.929.608 stemmen

Invasion of the Body Snatchers (1978)

Invasion of the Body Snatchers (1978)
503 stemmen | gemiddelde 3,57
mijn stem:
16 jaar geweldVerenigde Staten
Horror / Sciencefiction
115 minuten

geregisseerd door Philip Kaufman
met Donald Sutherland, Brooke Adams en Jeff Goldblum

Matthew Bennell die in San Fransisco woont krijgt steeds meer klachten van zijn vrienden over hun eigen families die anders lijken te zijn. Als Matthew er een tijdje later weer na vraagt blijken zijn vrienden niets te herinneren van hun klachten. Matthew komt erachter dat er aliens op de aarde zijn maar wie kan hij nog vertrouwen?

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2011, 18:58 uur
Zie je wel... Bloemen houden van mensen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2011, 20:28 uur
Gewoon een pracht film maar ik schrok wel aan het eind . Goed geacteerd door Donald Sutherland en hieraan zie je maar weer dat zijn zoon Kiever Sutherland niet zijn vader kan evenaren .

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2011, 12:10 uur
Is het nog wel juist om deze film te classificeren als remake aangezien het een verfilming is van de roman, dus niet zozeer een heruitvoering van de jaren 50 versie?

Het is dat ik deze film ooit eens heb gezien als kind, want als ik hem nu voor het eerst zou bekijken zou ik me lazerus schrikken van dat einde. Dat stukje van die hond vind ik knap gedaan, net als de rest van de special effects eigenlijk. Toen ik de hond zag sprong ik gelijk aan het planfond!! Als ik zou beschrijven wat ik precies van deze film vind zou een betoog van +10k karakters te weinig zijn. Om het kort te houden vind ik de spanning hier nog steeds om te snijden. De opbouw, film technieken, score en de jaren '70 sfeer laten mijn hart in mijn keel bonken. Hier valt echt alles precies op zijn plaats voor mij. Ik wilde film nog eens opnieuw zien om te kijken of ik een 4,5 of 5 sterren wilde geven, maar hoe kon ik daar nou nog aan twijfelen?? 5 sterren natuurlijk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2011, 16:13 uur
geweldige film uit den ouden doos!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2011, 19:23 uur
Het einde is werkelijk verbluffend, maar voor de rest vond ik het maar een zo-zo film. Echt heel erg spannend werd het jammer genoeg nergens. Wel af en toe wat rommelig.

Ook heb ik Donald Sutherland al beter zien acteren, zoals in Don't look now. De remake uit 1993 en zelfs Invasion met Nicole Kidman zijn in mijn inziens beter en spannender. Uiteraard is dit een film uit 1978 en is het hierdoor ook normaal dat bepaalde elementen wat knullig over komen. Maar dat hele plantengedoe werkt niet voor mij, in de onofficiële remake van 2007 (Invasion) gebeurde de overdracht door braaksel in koffie en door rechtstreeks contact, veel beter en spannender. Ook het niet slapen gegeven en emotieloos zich onder het volk begeven had hier meer aandacht kunnen krijgen.

Scènes zoals met die gemuteerde hond zijn voor mij een totale afknapper en lachwekkend!

3* vooral voor het goede einde!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 oktober 2011, 20:08 uur
Seifer schreef:
Van mij mag er best wel weer een remake gemaakt worden, zolang dat niet de kwaliteit van het verhaal omlaag brengt.

Eigenlijk mag deze trouwens wel weer eens op TV komen.

vanavond op MGM Channel!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 10:41 uur
ja gisteren op MGM, goeie film, wel een trage start
eerst een uur lang welles nietes maar daarna komt de boel op gang
wordt het leuk om te kijken, het is natuurlijk wel een film van 33 jaar oud
maar wat een sfeertje met die kop van Sutherland op de buis
ik moet die andere film ook zien, die in Venetie met dat kind

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 11:48 uur
Don't Look Now (1973) , die vond ik dus niks :P

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 19:10 uur
ja die is het Robert, Don't look Now
de meningen zijn er over verdeeld, van 1 sterretje tot 5
nou ja, het aanbod van MGM afwachten
bedankt in ieder geval, groet

herder
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2011, 8:56 uur
Jammer dat Donald Sutherland niet meer een hoofdrol mag spelen. We moeten het met zijn oude films doen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2011, 13:53 uur
Prachtige klassieker en super mooi gemaakt.
Film met eens een ander einde.
Goed geacteerd en lekker spannend.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2012, 21:54 uur
ondanks dat ik de film al een vijftal jaren in mijn collectie heb, is het me om hem nog eens te herbekijken tot nu toe nog niet gelukt. Ondanks dat ik me slechts de beklemmende sfeer kan herinneren, ik was destijds ongeveer 10, geef ik toch de volle 5 sterren. Een film die me bij de eerste ervaring koude rillingen bezorgd, blijft voor me een meesterwerk.

Body snatchers, ergens uit de late tachtiger jaren was best oké. Het recente The Invasion was eerder zwakjes. Het origineel heb ik echter nog nooit gezien, nooit de kans gehad.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 12:56 uur
Spannende film, vooral Sutherland vond ik een goede rol spelen. Het einde zorgde bij mij voor nog een halve ster extra.

Gratis te bekijken tot en met morgen (30 maart) via MGM On Demand.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2012, 20:32 uur
Gisteren gezien maar ik hou niet zo van die oude films.
En wat moet die hond ineens in beeld?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2012, 15:08 uur
een hond.. welke hond?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2012, 15:30 uur
Deze (spoiler).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2012, 17:29 uur

Uploaded with ImageShack.us

oja die!

tja met het konen ging het ook weleens mis...

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 4:18 uur
Die hond, klasse man!!..ik heb die foto nog eens bekeken en ik vind hem echt meeesterlijk!! Toen ik het voor het eerst zag stuiterde ik door de woonkamer van de schrik en ik vind hem er nu nog steeds vreesaanjagend uitzien. Toch mooi de bedoeling van zo'n gruwelfilm, heerlijk. Ik kan alleen maar dagdromen hoe men in 1978 reageerde op dit fragment.