The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.145.875)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Mijn lievelings Characters zijn:
*Gandalf
*Gimli
*Sam
Daarna is het allemaal zo ongeveer het zelfde...wat zijn die van jullie?
Wou dat ze allemaal in deel één omgekomen waren
orbit
- 12092 berichten
HJS, wat doe je nu? Nu worden alle LOTR dekbedden weer ondergepist vanavond
JohnWilliams
Wou dat ze allemaal in deel één omgekomen waren
Dat ga je niet menen!!!
Sam, had niet gemist kunnen worden, hij was er altijd voor Frodo, altijd! Hij hielp hem uit de Toren en door vele andere gevaren heen!
Gandalf, is één van de beste vrienden van Frodo die hem ook altijd steunt. Gandalf mag zeker niet gemist worden vanwege de gevechten die hij leidt en de wegen die hij altijd weet. Hij is echt goed!
Gimli: Dat is al hellemaal vreemd als je dan wel meent...Gimli brengt echt de lol erin en houd het gezellig. Ik moet altijd zo om hem lachen tijdens die gevechten, gelukkig dat hij niet het loodje legt.
serpico
Gisteren weer eens herzien.
Wat een overdonderend filmspektakel blijft het toch. Ik vind het moeilijk om Lord of the Rings te vergelijken met andere films, omdat hij gewoon iets unieks omvat wat geen andere film ooit is gelukt. Toch is het eveneens ontzettend moeilijk om aan te geven wát nu precies zo fantastisch is. Maar welwillend als ik ben om jullie in te lichten over hoe fantastisch de gehele trilogie wel niet is, zal ik toch een poging wagen
Ik denk dat er iets vreemds is gebeurt tijdens het maken van de films. Iets onverwachts, waar niemand verder rekening mee had gehouden. Maar ieder 'team' (de acteurs, de designers, Peter Jackson, Howard Shore, de scenarioschrijvers, de producers, etc.) gingen voor deze productie tot het uiterste van wat ze konden. Ze dachten nog dat ze slechts een film aan het maken waren, maar toen het eindproduct klaar was bliezen ze zichzelf omver. Het resultaat was namelijk unieker dan enig ander epos, meeslepender dan welke ensemble-film dan ook, mooier dan alle andere fantasy-producties bij elkaar. De film steeg boven het menselijke uit.
En dát blijkt de reden te zijn. Hij is gewoon onmenselijk goed. De locaties zijn zó prachtig, Peter Jacksons camera brengt het zó goed in beeld, de muziek van Shore is één van de beste filmscores ooit, zonder twijfel, en het veel te meeslepende verhaal wordt briljanter verteld dan welke andere fantast ooit had gekund. Iedere seconde in deze film prikkelt je fantasie, je inbeeldingsvermogen, je liefde voor het leven. Het mag dan wel geen feelgood-productie zijn, het werkt wél zo. Ieder karakter wordt geconfronteerd met de dood, iets wat pijnlijk en zeer tastbaar wordt gemaakt in de film, en daarom durf je het ook in het echte leven te accepteren. De liefde voor ieder aspect van de film straalt van het scherm af, het is niet te behappen. Je begrijpt gewoon dat ze willen vechten om te overleven, willen strijden tot iedere laatste metafoor voor het kwaad definitief het loodje legt. Je zou er zélf bij willen zijn, deze prachtige en fantastische wereld waar zóveel kan en een vereenvoudigde, terrorist-en-dergelijke-loze werkelijkheid heerst.
En dan komt het: de extase. Alledrie de films bereiken die. De magische extase. Het is een moment waarop je beseft dat je niet meer naar de film zit te kijken; de karakters kijken jou aan. Jij zelf staat daar, de ring in je handen, moeilijke keuzes te maken aangaande vriendschap, eer en het leven. Je raakt bezeten, doordrenkt en vervuld van alles op het scherm, je vergeet waar je bent en je kunt de film zéker niet uitzetten. Je beseft dat je dit nog nooit hebt meegemaakt. Het is een uitmuntende ervaring (ervaring ja, bijzonderder dan je eerste kus of naar de middelbare school gaan, en ook zeker iets wat je nooit meer vergeet), en als verlamd aanschouw je de perfecte samenloop van de rest van de film. De extase houdt overigens niet op aan het einde, maar duurt nog weken, zoniet jaren voort. Het besef borrelt langzaam op ... die wereld, zo volmaakt en wonderbaarlijk, actually is ... all around.
Ik weet niet of jullie er ook zo naar kijken (of er überhaupt iemand is die er ook zo naar kijk
) maar ik wordt me altijd bewust van hoe fijn het leven is na een Lord of the Rings film. Maar niet iedereen zal dit zo voelen, anders zou iedereen wel 5* geven. Het is gewoon het simpele riddertje spelen wat compleet wordt uitvergroot tot je het zelf beleeft. Het is een begrip opzich geworden.
For Frodo ...
Leland Palmer
Ben zelf niet zo'n fan van de Lord of the Rings triologie, maar vind het mooi om te lezen hoe je jezelf zo in kan leven in de film
Blur
IK was in de bioscoop teleurgesteld over het verhaal dat Tolkien vertelt in deel 3.
Daar waar Fellowship en TwoTowers elkaar aanvullen, nieuwe personen worden geintroduceerd en de setting van het verhaal telkens verrassend is, kent deel 3 ten opzichte van deel 2 meerdere herhalingen. De 2de gekke koning en de veldslagen zijn te veel herhalingszetten om te imponeren. Wat Peter Jackson er van gemaakt heeft blijft fenominaal.
MarkFish
Gisteren weer eens herzien.(....)
Mijn complimenten voor geheel terechte deze lofrede. Ik zal niet zeggen: 'Ik had het niet zo kunnen verwoorden.' Ik heb gewoon geen zin om me daarvoor in te spannen, maar ik ben blij dat jij dat wel hebt gedaan.
MarkFish
Helemaal voor iemand van 15....Mooi gesproken, jongen.
Dat bedoel ik niet denigrerend.
mikeh
Gisteren weer eens herzien. (...)
Had het niet zo kunnen zeggen maar wel gewild!
Prachtig verwoord
-13-
nr 7
geluksgetal en op die plek is deze film genesteld, ik vind dit een heel erg mooi deel, er komt naar voren dat dit echt een prachtig verhaal is, het einde is misschien niet wat iedereen verwacht of gewild had, maar als je er bij nadenkt was het logisch en je komt erachter dat het niet anders kan.
voor mij even spannend als deel 1,
5 staaaaaars
Legolas122
In 1 woord: Geweldig!!
Van heel de trilogy is dit de beste, ik heb ook de extended edition, 48 minuten extra... en 48 GEWELDIGE minuten extra
Dit is gewoon de beste film ooit gemaakt!
JohnWilliams
Mee eens!
En daarom heeft hij ook een mooi plekje in mijn top 10.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
nr 7
voor mij even spannend als deel 1,
5 staaaaaars
vetjes, gisteren stond hij nog op nummer 8, LOTR is still rising!!!
The Last
Ja, een 7e plaats nu alweer...en echt verdient!!!
Deel 1 hoort hoger te staan.
Hayabusa
Deel 2 vind ik persoonlijk de beste vanwege de slag om Helmsdeep, die scené is nog niet overtroffen door welke film dan ook. (Tot nu toe)
JTV-kijker
- 2017 stemmen
dat is wel waar, in dit deel word het gevecht te vaak onderbroken en dat is wel vervelend, ook het einde met het leger der doden vond ik ook wel een beetje tegenvallen maar toch nog altijd goed gemaakt, daarom krijgt de hele trilogie een 5 van mij
SouthParkFan
ik vind juist niet dat het om alle gevechten draait. als je de boeken leest weet je dat aragorn in deel 1 helemaal geen zwaard had en narsil de hele tijd bij zich droeg. het word dus ook in deel 1 al opnieuw gesmeed. verder vond ik dat stuk met die spin ook angstaanjagend. met het leger der doden is inderdaad behoorlijk afgeraffeld, maar je kan niet zeggen dat het waardeloos was. verder ben ik het niet eens dat de mooiste scene bij helmsdeep was; ik vond de meest geweldige scene als legolas die mumakil beklimt en hem vervolgens vilt met alle bereiders erbij, en dat gimli dan zegt: It only counts as one! Fantastich!
Sasja
ja, die scene was fantastisch, maar ik vond de hele film fantastisch. eigenlijk alledire de films vond ik fantastisch. En dan helemaal de verlengde versies.
elnouk
:D:D uber verhaal (naar mijn mening beste ooit) maar goed helemaal fan van fantasie en alles eromheen. Ik vind het ook super dat er af en toe humor bij komt (met Gimli) en van die smerige Peter Jackson details
.... en ik wil wel zeggen dat ik jammer vind dat einde met Saruman zo veranderd is... maar daarom is dit de film en niet het boek. Vindt het al heel erg goed dat ze bij dit hele moeilijke verhaal zo dicht bij het boek konden blijven. Sommige Tolkien fans kunnen wel gaan zeggen dat er veel anders is. Maar dat weet je van te voren, moet je niet gaan kijken
Ik vind trouwens ook de making off op de special edition geweldig
:D... van alle drie
of als je tijd over hebt de film kijken met commentaar van de acteurs
.. alsof je met ze in de huiskamer zit whaha.
Hayabusa
Toch vind ik Helmsdeep de beste scéne, en dat verschilt met jouw mening. Helmsdeep had alles, drama, actie , vrees, hopeloosheid, overwinning, glorie enz.
Vooral het muziek en de elfentaal spreekt me aan.
lord tom
Wat een magnifieke films zijn de lotr toch! Hoewel dit een erg lange film is, verveelt hij echt geen moment. Goede acteerprestaties, mooie computer bewerkingen, maar vooral ook erg mooie muziek!!! Vooral het onschuldige liedje van de Shire (Nederlandse naam kwijt) vind ik geweldig. Maar ook de andere liedjes zijn prachtig en versterken de gevoelens.
Naast de muziek is de grote afwisseling ook een belangrijke factor in mijn ogen. Er lopen weer meerdere verhaallijnen door elkaar, maar dit is niet totaal niet verwarrend en bij alle verhalen loopt de spanning hoog op. De film heeft bovendien alles: actie, emotie en zelfs humor op sommige stukjes. Vijf sterren voor mij!
KaniBiatch
Nog nooit heeft een trilogie mij zo geboeid en meegenomen. Je hebt echt het gevoel dat je er daadwerkelijk bij staat en het hartverscheurende verhaal van Frodo & Sam blijft je altijd bijstaan. Het is een van de mooiste trilogies ooit gemaakt en ja meer heb ik er ook niet aan toe te voegen.
tn2543
Ik vraag me af wat voor toegevoegde waarde de 'extended versie' heeft? Heeft iemand deze extended versie aleens gezien? En wat zijn dan de toevoegingen die de orginele niet heeft?
Ik gaf een 5 trouwens. Superflm!
tn2543
Deel 1 hoort hoger te staan.
Deel 1 is ook erg goed, maar was toch nog een soort van inleiding. In deel 3 werd echt alles uit de kast gehaald.
Deel 2 vond ik zeer goed, maar iets minder dan deel 1 en 3. Die lopende bomen in deel 2 waren een beetje teveel van het goede en er waren wat saaie stukjes tussen.
Deel 1: 5
Deel 2: 4,5
Deel 3: 5
Superserie !!!!!!!!!!!!!
aryan
Ik gaf een 5 trouwens. Superflm!
Luilak! op wikipedia kan je lezen dat de extended trilogy 683 minuten is en de normale versie 557 minuten. Dat is dus al gauw een korte bollywood film qua minuten. Er zijn dus allemaal extra scenes die sommige mensen meer waarderen dan andere. Een scene waarvan ik bijna zeker weet dat die alleen in de extended editie voorkomt is de de dood van saruman Het geeft vooral meer diepgang
lordsnoopy
@tn2534
Het is niet echt mogelijk om alle kleine extra stukjes te vermelden. Extra minuten ongeveer: Deel 1: + 30min, 2: + 40min, 3: + 50min
Ik zou zeggen: kijk de extended edition en beoordeel zelf
Bij de extended version zijn korte fragmenten ingevoegd, zodanig dat de film nog beter aansluit op het boek. Het zijn geen deleted scenes, maar de extra stukjes zijn ingebouwd in de film tot een vloeiend geheel. Het is ook niet zo dat er een extra verhaallijn of plot bijkomt.
Als je de gewone film goed vond, dan kan ik de extended version aanraden.
Maar mij geldt gewone versie: 4,5*
Extended versie: 5,0*

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits