The Godfather (1972)

geregisseerd door
Francis Ford Coppolamet
Marlon Brando,
Al Pacino en
James CaanDon Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.Deze film staat op nummer 2 in de top 250
» volledige top 250
5,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 4:23 uurnee hoor je hoeft de film niet goed te vinden ik respecteer ieder zijn mening,
5,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 4:49 uurik begrijp wat je zegt hoor maar ben het niet helemaal met je eens,mag toch?
jouw top 10 is ook niet verkeerd hoor er ontbreekt alleen 1 film,the godfather

maar ja te oudbollig voor jouw ik begrijp en respecteer het wel hoor

[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 5:04 uur
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 19:18 uurPerfectly clear schreef:
Maar geef toe, we zitten qua "classics" wel erg vaak in een vicieuze cirkel, een film staat hoog qua rating en iedereen met een zogenaamd goede smaak moet hem dan ook goed vinden, beetje moe word ik daarvan
Durf eens een film te beoordelen naar de huidige tijdsgeest, veel leuker hoor.
Je moet een film die in 1970 gemaakt is dus maar beoordelen alsof ie in 2010 gemaakt is? Dat slaat toch helemaal nergens op? Op die manier zijn alle films ouder dan 10 jaar dus sowieso slecht. Het kan zijn dat hij iets overgewaardeerd wordt idd, maar dat vind ik van bijv Jurrassic Park ook. Daar wordt heel vaak 5* aan gegeven omdat mensen hem dan als 10 jarige in de bios gezien hebben. En zo kun je wel bezig blijven, uiteindelijk staat een film wel ongeveer waar ie hoort, en zal niemand het helemaal eens zijn met de top 10.
4,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 19:46 uurInderdaad een beetje een rare beoordeling. Ik vind The Godfather persoonlijk juist een erg mooie film door de 40s/50s sfeer en de Italiaanse/Sicilië uitstraling.
5,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 22:19 uurhet verhaal speelt zich af in de jaren 40.
je bedoeld de sfeer van de jaren 40/50.
althans in deze eerste deel.
5,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 22:00 uurDeze filmlengte was lang , maar daar heb ik niks van gemerkt , het vloog zo voorbij , top film!!!
5,0
[permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 14:40 uurFantastisch, ongeëvenaard, formidabel, ongekend, onvergelijkelijk, prachtig.