134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.583 berichten | 4.929.002 stemmen

locatie: Films » Toy Story (1995) » Info

Animatie / Familie
81 minuten

geregisseerd door John Lasseter
met de stemmen van Tom Hanks, Tim Allen en Don Rickles

Cowboy Woody is al jaren het favoriete speelgoed van Andy. Wanneer de jongen voor zijn verjaardag de blitse astronautenpop Buzz Lightyear krijgt, wordt Woody naar de achtergrond verdrongen. De twee stukken speelgoed wedijveren om de gunst van de jongen en zetten door hun geruzie de hele kinderkamer in rep en roer. Als Buzz door toedoen van Woody uit het raam valt, krijgt Woody hiervan de schuld van de rest van het speelgoed. Hij gaat naar buiten om Buzz proberen te redden.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 20:24 uur
Aardig Pixar-debuut. De animatie ziet er (zeker voor die tijd) aardig uit. Verhaal is niet echt speciaal, maar verveelt ook niet echt. Enkele details zijn leuk uitgewerkt, maar het geheel is eigenlijk weinig bijzonder. Muziek is zeer teleurstellend, geen leuke soundtrack. Tom Hanks doet het wel erg leuk als Woody, zeer herkenbare stem.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2011, 21:56 uur
Thomas83 schreef:
Eerlijk gezegd stond me nog maar weinig bij van de film, alleen vaag het principe van de nieuwe concurrent voor Woody in de vorm van Buzz en het avontuur dat er uit voortkwam. Wel wist ik nog goed hoe revolutionair de kwaliteit van de animatie destijds was.

.. recensie...

Ik ben benieuwd naar deel 2 en deel 3. Die zal ik deze week nog kijken. Kan niet wachten.

Precies hoe ik deze herziening ook ervoer! Mooi verwoord. 4*

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Toy Story 3 (€ 14,99)

Toy Story 2 (€ 14,99)

Toy Story 1 (€ 14,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2011, 23:01 uur
Als je er niets van verwacht, kan het allemaal meevallen. En hoe. Alhoewel Ik als kind niets van cowboys moest hebben en evenmin van ruimte-poppetjes heeft deze film me geweldig verrast. Het is niet zo zeer het spectaculaire verhaal, hoewel het er best mag zijn, maar is het voor mij steeds het samenspel tussen de verschillende speelgoedjes.Meesterlijk gemaakt!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2011, 9:18 uur
Erg leuke film. Ben nu al benieuwd naar de vervolgen en dan vooral deel 3. Met afstand het leukste stukje van de film is in de grijpautomaat. Super, die grappige groene poppetjes.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 19:09 uur
Lang geleden dat 'k deze nog eens had gezien, dus dringend tijd om hem eens her te bekijken. Het is een erg leuke animatiefilm die geschikt is voor jong en oud. Ondanks dat het een van de eerste Pixar films is, ziet hij er nog steeds erg goed uit. De omgevingen zijn wel nog niet zo gedetailleerd, maar het speelgoed zelf zag er erg realistisch uit.
Het verhaal is zeker origineel te noemen en weet de volledige speelduur te boeien. De verschillende personages zijn erg gevarieerd en voegen zeker iets bij aan de film. De stemmen zijn trouwens ook goed gekozen. Ook de muziek was een mooie keuze, al is het vooral het liedje "You've Got A Friend In Me" die er uitspringt.
Leuk om de film nog een terug te zien. Het is geen film die je jaarlijks moet bekijken, maar om de zoveel jaar is hij zeker te pruimen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 18:21 uur
Ik moet schaamtevol bekennen dat ik deze film nog nooit had gezien, ondanks alle lovend-heid erom heen. Gisteren dus voor het eerst gezien en eerlijk gezegd, hij was niet slecht hoor, viel hij me een beetje tegen. Hij heeft me heel de film door geboeit, hij was leuk, grappig, leuk verhaaltje. Maar je kunt merken dat het een van de eerste animaties was, en daardoor zijn er nu veel interessantere films. Hij was zeker niet vervelend en ik ben ook heel benieuwd naar deel 2 + 3 maar hij was geen 4/5* film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2012, 15:47 uur
ben persoonlijk niet echt een toy story fan, maar vind dit wel een zeer vermakelijke animatie film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2012, 22:05 uur
Was helemaal vergeten om deze te beoordelen terwijl ik hem vorige week heb gezien, schande! Hoe kan ik zo'n toppertje vergeten te beoordelen? Toy Story is natuurlijk geweldig en heb ook genoten van de spelletjes voor de oldschool playstation 1.

De film is geweldig en het verhaal is geweldig, kan ik duidelijker zijn of niet?
Vermakelijke animatie film!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2012, 15:24 uur
Van deze film was er altijd een trailer tijdens een voorstukje van een videoband die ik als kind vaak keek. Toen leek mij deze film niet zo leuk en een beetje saai, daarom heb de toy story films nooit gekeken. Maar ik was nu toch wel benieuwd naar deze goed scorende films.

Dit eerste deel vond ik enigszins tegenvallen. Ik had redelijk gelijk met mijn verwachtingen als kind. Het is opzich wel leuk gedaan enzovoort, maar ik vond het niet heel bijzonder.