134.886 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.416 berichten | 4.928.753 stemmen

locatie: Films » Daredevil (2003) » Info

Daredevil (2003)

Daredevil (2003)
1239 stemmen | gemiddelde 2,52
mijn stem:
12 jaar geweld angstVerenigde Staten
Actie / Fantasy
103 minuten / 133 minuten (director's cut)

geregisseerd door Mark Steven Johnson
met Ben Affleck, Jennifer Garner en Michael Clarke Duncan

Wanneer de jonge wees Matt Murdock in aanraking komt met radioactief afval zorgt dit er voor dat hij niet meer kan zien. Hij heeft hier echter een 'radar-zintuig' voor terug gekregen. Jaren later is Murdock opgegroeid tot een gerespecteerde advocaat. Hiernaast heeft hij echter een geheime identiteit als Daredevil, de man zonder angst, waarmee hij het onrecht bestrijdt dat hem in de rechtszaal niet lukt.

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2011, 14:30 uur
Bruens schreef:
Okay, dat mag natuurlijk. Zelf ben ik van mening dat verandering geen kwaad kan.
Maar iedereen zijn mening :)

Als comic fan kan dat gewoon niet ><

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2011, 13:06 uur
Leuke film is dit, met een a-typische superheld.
Persoonlijk vind ik dat Ben Affleck niet echt geschikt is om de rol van superheld te vertolken, maar hij brengt het er toch redelijk vanaf.
De andere rollen zijn wel prima ingevuld, met Colin Farrell als de top, echt hilarisch hoe hij zijn figuur neerzet.
Het is geen echt grote topfilm, maar toch leuk voor een 2-tal uren plezier.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Daredevil (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Daredevil (€ 10,99)
gratis verzending

Daredevil (€ 11,00)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 17:23 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ben affleck.. hmm..

Aan Ben Affleck heb ik nooit veel aangevonden.. Hij komt altijd zo, ja ik weet niet, zo overdreven en naast zijn schoenen lopende over. Maargoed, ik heb geen hekel aan hem, en hij kan goed acteren, dus dat was voor mij geen reden om deze film geen kansje te kunnen geven.

De film is ontzettend voorspelbaar. Als de film 20 minuten opstaat kun je de rest van de film al wel raden. Alleen van Elektra had ik totaal niet verwacht dat ze dood ging.. (wat ik overigens ook ontzettend jammer vond. Als ik het me goed herinner is er ook een film van Elektra? Dit is dan voor deze film gebeurd neem ik aan?)

Ja, Colin farrel. As good as always. Vond hem altijd al goed overkomen als 'bad guy'. Dus ook hier vond ik het een plaatje.

Op de manier hoe hij 'ziet' vind ik het qua effects goed gedaan. Dat word vaak gezegd, als iemand blind is dat zijn gehoor en reukzintuigen dan sterker en scherper worden. Hier word dan nog een schepje boven op gedaan, maar totaal niet ongeloofwaardig of overdreven overkomend vond ik zelf.

Een mooi superhelden filmpje. Het feit dat Matt blind is en door die eigenschap misschien alleen maar behendiger en sterker is dan de ander is een mooi gegeven.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2011, 15:07 uur
AFSCHUWELIJK.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2011, 20:21 uur
Deze laatst weer eens gekeken.

Film begint behoorlijk sterk en ik vroeg me dan ook af of mijn herinnering niet vertekend was.
Helaas wordt de film halverwege steeds slechter en gaat als een nachtkaars uit.

Aan de cast ligt het niet:
stuk voor stuk goede acteurs met de nodige charisma (ok Affleck wat minder), maar het is het doorsnee script wat het geheel behoorlijk nekt.

Affleck zet zeer goed een blinde superheld neer (verassend), Garner is zowel tough als sexy (de gevechten tussen haar en Affleck zijn dan ook opwindend en best sexy, meteen het beste van de hele film) en met Farrel en Duncan heb je in potentie een tweetal goede schurken, maar hun rollen zijn niet goed uitgewerkt. Farrel doet het nog wel aardig, hoewel veelste 1 dimensionaal,

maar Duncan heeft werkelijk geen bal te doen. Zelfs het eind gevecht tussen hem en Affleck stelt niet al te veel voor.

Deze film is te vergelijken met de Mac, van te voren heb je er hartstikke zin in, maar na afloop is het toch weer teleurstellend en voorlopig niet meer.

Een zesje, ofwel 3 sterren.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 16:15 uur
Ik heb net de directors cut van deze film eens bekeken, de originele versie vond ik zeer flauw maar de DC is een enorme verbetering , je voelt je veel meer verbonden met de personages wat de film alleen maar ten goede komt, de DC is absoluut een aanrader voor deze film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2011, 21:27 uur
Leuk filmpje, met een superman gevoel.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2011, 16:34 uur
The Devil is mine....
Een leuke film, ik heb zelf de DC versie gezien...

De film kijkt prima weg (ondanks de speelduur van 133 minuten), het acteerwerk van Ben Affleck was gewoon in orde en natuurlijk was Jennifer Garner zeer aangenaam om naar te kijken.
De misdadigers Michael Clarke Duncan en Collin Farrell zijn heerlijk om naar te kijken ( vooral Bullseye is super 8)).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2011, 11:31 uur
Phally schreef:
Zeer mee eens. Je hebt sowieso meer het gevoel dat je naar een film aan het kijken bent die echt een plot heeft.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2011, 14:14 uur
aardig superhelden filmpje.
kijkt aardig lekker weg,was niet onder de indruk van Ben maar Garner vond ik dik oke.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 22:28 uur
De meeste zijn niet te spreken over deze film, vooral mensen die de strips hebben gelezen. Maar voor mij is het één van mijn topfavorieten. Staat vooral bij mij hoog omdat het mij persoonlijk aan spreekt en dan gaat het meer om het gevoel dat je bij de film hebt dan dat je let op of een verhaallijn wel goed is, men goed acteert etc. etc.

Metalfist
(crew)
avatar van Metalfist
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 19:30 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
You're good, baby. I'll give you that. But me? I'm magic

Tegenwoordig ben ik weer volop bezig met een aantal films te herzien de ik in geen jaren heb gezien en vreemd genoeg zitten daar vrij veel Marvel films bij. Een paar dagen geleden heb ik de X-Men trilogie terug opnieuw gezien en gisteravond was het dus de beurt aan deze Daredevil. Naar wat ik me herinnerde was dit absoluut geen slechte film maar iets te langdradig, ik was benieuwd hoe een herziening ging uitpakken.

Ik ben nooit echt enorme fan geweest van Daredevil geweest van Daredevil, voornamelijk omdat het uitgangspunt van een blinde superheld in een rood latex pakje me niet enorm interesseert. Ik heb echter lange tijd geleden een Marvel 70th Anniversary TPB gekregen waarin issue 168 van Daredevil in stond, dat ook een tikkeltje is mee verweven in deze verfilming, en dat was erg sterk. Deze verfilming is dat in ieder geval niet, hoewel het zeker en vast wel zijn charme heeft. Het probleem is echter nog altijd de appearance van Daredevil zelf want waar Frank Miller (legendarisch wat die allemaal heeft geflikt) er in slaagde om een coole superheld weer te geven, lukt dat Mark Steven Johnson niet altijd. Hiermee komt Daredevil zelf af en toe nogal belachelijk over maar gelukkig zijn deze voorvallen op één hand te tellen. Het verhaal is dan weer van het typische superhero-movie-blockbuster gehalte. We krijgen de origine van de superheld te zien en de aanloop naar een gevecht met de schurk van dienst, hier is dat Kingpin. Ondertussen wordt er nog een romantisch plotje rond geweven en zit de film er met een dikke twee uur op. Ik heb dus de Director's Cut gezien en ik vraag me af of de gewone cut inderdaad niet beter is want het subplot met Coolio die beschuldigd wordt van moord haalt de vaart wat uit het verhaal en maakt het allemaal maar wat langdradig.

Op zich wel een leuke stoner rol trouwens van Coolio maar dat terzijde. Het probleem dat ik vaak heb met dit soort superheldenverfilmingen is dat ik de uiteindelijke acteurs die de personages moeten vertolken maar niets vind. Dit gebeurde met Captain America en ook Ben Affleck is niet altijd even succesvol als Matt Murdock/Daredevil. Nu is dit sowieso redelijk moeilijk, probeer maar eens stoer over te komen in je rode latex spandex terwijl andere films in het genre bomvol staan van testosteron types zoals Wolverine of Iron Man. Hetzelfde geldt voor Bullseye want oh, wat is die belachelijk! Op zich komt hij als bad-guy nog wel vrij goed over en Farell doet dit helemaal niet slecht maar het design is om van te schreeuwen.. Waarom hebben ze in godsnaam die roos los op zijn kop gezet in plaats van het pak zoals in de comics? Leuke rol trouwens voor Jennifer Garner die bewijst dat je toch op een getrouwe en overtuigende manier een comic personage kunt neerzetten. Hetzelfde geldt voor Michael Clarke Duncan die hier de rol van de Kingpin krijgt. Beetje vreemde zet, Kingpin is bij mijn weten altijd blank geweest, maar Clarke Duncan doet dit perfect.

Ik klink misschien negatiever dan ik eigenlijk bedoel want met al deze 'mankementen' is Daredevil nog altijd wel een vermakelijke actiefilm die doet wat hij moet doen, mij een uur of twee bezighouden. De effecten zijn geslaagd en ook het merendeel van de acteurs doen het degelijk, het is alleen jammer van een paar vreemdere keuzes en slechter design. Al die verwijzingen naar legendarische comic artiesten zijn erg leuk meegenomen trouwens.

(moderator)
avatar van Spetie
1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2012, 11:36 uur
Er zijn een aantal comics waar ik een zwak voor heb, maar ook een aantal die ik minder vind. Met Daredevil was ik voor het zien van de film totaal niet bekend, maar na het zien van de film kan ik ook niet bepaald zeggen dat mijn interesse gewekt is, integendeel zelfs.

Ben Affleck is in mijn ogen niet de ideale actieheld. Hij heeft er niet de uitstraling en het charisma voor en dat zie je hier duidelijk terug. Hetzelfde geldt voor Jeffiner Garner, die de vrouwelijke hoofdrol speelt in de vorm van superheldin Electra. Ze is niet mooi, niet spannend en weet van haar personage ook maar weinig bijzonders te maken.

Dan komt er nog eens bij dat het verhaal ook standaard is en niet veel te bieden heeft. Zelfs de actie is op een enkele na, niet echt de moeite van het bekijken waard. Alleen Farrell is als badguy nog wel vermakelijk, mede ook omdat hij zich soms schuldig maakt aan overacting. In zijn geheel echter weinig bijzonders en Daredevil is misschien wel de minste superheld die ik ken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2012, 12:36 uur
Duncan gedraagt zich in deze film net als Notorious B.I.G. ''Biggie Smalls'' :(