X-Men (2000)

geregisseerd door
Bryan Singermet
Patrick Stewart,
Hugh Jackman en
Famke JanssenMutanten, mensen met een afwijkende genetische opmaak, die hen zeer bijzondere krachten geeft. Sommige mensen zien het als een geschenk uit de hemel, anderen als een vloek. Professor Charles Xavier en zijn team behoren tot die eerste groep en proberen op Xavier's school jonge mutanten te laten opgroeien met hun speciale krachten. Maar niet iedere mutant gebruikt zijn krachten voor goede doeleinden. Zo wil de mensenhatende Eric Lensherr, alias Magneto, zijn krachten gebruiken om de mensheid uit te roeien. Het is aan Xavier en zijn team om Magneto te stoppen.
0,5
[permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 22:29 uurStu-Pot schreef:(quote)
De pakken uit de animatie-reeks zouden er niet belachelijk uit gezien hebben...
Dat is toch geen reden voor de regisseur om zon lelijke dingen neer te zetten. Iets meer aandacht had er wel aan besteed mogen worden.
Metalfist schreef:
Wat is er walgelijk aan Cyclops zijn krachten?
En als je verwacht om een kut te zien in de film dan zit je toch wel in het verkeerde genre films te zoeken vrees ik
Cyclops zijn kracht misschien niet, ik heb het over de manier waarmee het vormgegeven is. Een goedkoop techno maskertje die laserstralen schiet....
Je tweede alinea slaat werkelijk nergens op.
Verder heeft dit natuurlijk niks met Magnolia te maken, wat een perfecte film is.
[permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 22:36 uurmaxroelofs schreef:
Sommige shots hadden gewoon geen kut.
Yeah right...
Ik ben het overigens op sommige punten wel eens maar ik vraag me in godsnaam af wat je dan anders had willen zien aan Cyclops?
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 9:58 uur
Ik zie het nu pas, erg ongelukkige typefout. Ik heb eerlijk gezegd ook geen idee wat ik eigenlijk wilde typen maar dit in ieder geval niet...
Ik bedoel meer dat ik cyclops wat te goedkoop vind aan doen. Een retro pakje aan maar vooral dat achterlijke brilletje dat laserstralen schiet.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 10:10 uurdat brilletje is juist bedoeld om die straal tegen te houden. Wanneer je het reguleert, is het een nuttig wapen. Volgens mij moet hij iets indrukken op zijn bril om die straal te gebruiken. Niets vreemds aan toch?
3,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 11:42 uurKlopt, de stralen komen eigenlijk rechtstreeks uit Cyclops zijn ogen. Zijn ogen worden dan ook continu afgedekt met een stuk Ruby-Quartz dat in tijden van gevecht naar omhoog kan worden geschoven via een draaiknop (en in de comics heeft Cyclops ook knoppen op zijn vingers waarmee hij het schuifmechanisme in gang kan zetten)
0,5
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 15:38 uurDat wist ik niet, dat was eigenlijk niet waar mijn kritiek lag. Dat ligt bij de manier waarop het brilletje is vormgegeven. Ik vind het gewoon een verschrikkelijk lelijk ding.
klik
Ik ben nog steeds overdonderd door mijn sommige shots hadden gewoon geen kut quote, ik heb namelijk geen idee wat ik echt wilde typen wat nogal frustrerend is. Maargoed er staan genoeg opsommingen van in mijn ogen negatieve kanten van de film.
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 12:38 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNa deze kijkbeurt besfte ik weer waarom ik Cyclops altijd zo'n vreselijk irritant personage heb gevonden. Dat betweterige, streberige hebben ze in deze film perfect overgebracht. Ook Storm boeide me niets; een waardeloze, nietszeggende rol van Halle Berry. De rest van de personages waren oké. Hugh Jackman een goede Wolverine en Anna Paquin was aandoenlijk als Rogue. Hun scènes met elkaar waren de beste van de film. De rest van de personages is beeldvulling, zoals de meeste leden van de Brotherhood.
Het plot van de film vond ik een beetje waardeloos. Magneto vind één of ander ongeloofwaardig apparaat uit dat van mensen mutanten maakt; ja dit is science fiction, maar zelfs als je het zo bekijkt is dit een zwak idee. Ook zijn plan zit vol gaten. Waarom zouden mensen zich erbij neerleggen als ze zelf mutanten zouden worden? Ik denk toch eerder dat ze een beetje kwaad zouden worden.
De actie vond ik in bepaalde scènes wel goed, maar soms zag het er een beetje stijf uit. Vooral bij Wolverine leek het vaak of hij aan touwtjes hing. wat ongetwijfeld zo was, maar toch zag het er stijf uit, net als heel veel poses van bijvoorbeeld Storm als ze dan eens iets mocht doen in de film. En haar krachten werden ook niet echt goed in beeld gebracht. De krachten van de andere personages waren niet echt indrukwekkend. Ik snap dat de makers een beetje bij de originele mutanten wilde blijven, maar dat waren nou niet echt de mutanten met de beste, spactaculairste krachten.
Uiteindelijk vind ik dit niet de beste introductie van de X-Men aan het grote publiek. De film was niet echt spectaculair genoeg en sommige personages vond ik zwak.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 12:32 uurGewoontjes.
Het verhaal is niet meer dan een standaard introductie naar de andere X-Men-films toe. Het begint nog wel redelijk met de introductie van Professor X en Magneto, Rogue en Wolverine. Maar al snel vervalt het allemaal in een verhaaltje dat iedereen al eens een keer heeft gezien.
Het had nog wat beter kunnen zijn door leuke personages, maar helaas, zitten we nu opgescheept met ondingen als Sabretooth en Cyclops.
Het eindgevecht is trouwens ook niet al te best. De spanning is ver te zoeken, en het vechten zelf laat te wensen over.
Patrick Stewart en Ian McKellen zijn beiden uitstekend gecast. Ook Hugh Jackman is niet onaardig (al liggen de droge one-liners er wel dik op). De overige castleden daarentegen hebben weinig tot geen toevoegende waarde. Halle Berry bijvoorbeeld - toch geen slechte actrice - loopt daar een beetje rond te huppelen, maar met welk doel, eigenlijk?
De special effects zijn soms erg lelijk. Hetzelfde kan gezegd worden van enkele kostuums en make-upcreaties. Hoe Sabretooth eruitziet, is lachwekkend.
Ik hoop dat die zaken er in X2 wat beter uitzien.
Nipte 3
3,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 19:07 uur'k Vond het een leuke film die me wat aan "Heroes" deed denken. Dus wie graag "Heroes" ziet zal ook wel graag "X-men" zien en vice versa.