Hook (1991)

geregisseerd door
Steven Spielbergmet
Dustin Hoffman,
Robin Williams en
Julia RobertsPeter Pan is opgegroeid tot een advocaat, en is getrouwd met de kleindochter van Wendy. Captain Hook kidnapt zijn kinderen, en zodoende moet Peter samen met Tinkerbell terug keren naar Never Land. Hij moet zich nu proberen te herinneren hoe het was om Peter Pan te zijn om zijn kinderen van Hook te redden.Vanaf 30 maart te koop op Blu-Ray
» alle films die je binnenkort kunt kopen
2,5
[permalink] geplaatst op 27 mei 2011, 22:23 uurHaha, jeugdsentiment ten top.
Achteraf bekeken geen hoogstandje.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 juni 2011, 21:57 uurPrachtig, en bovendien erg vermakelijk Fantasy-Avontuur. Het bekende peter pan verhaal heeft hier prima gestalte gekregen. De sets zien er mooi verzorgd uit, evenals de kostuums en dergelijke. De cast is verder vermakelijk. Met leuke en overtuigende rollen van Williams en Hoffman. 3,5 ster.
2,0
[permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 18:08 uurNiet meteen een memorabele film, om het nog braafjes te zeggen. Ik had eigenlijk constant het gevoel dat ik naar een kinderfilm aan het kijken was, onder andere vanwege de flauwe grappen en de piraten die een bende prutsers bleken te zijn. Ook de cast (dan heb ik het wel over Hoffman en Roberts, en niet over Williams die ik nu niet meteen een topacteur vind) kan de film niet echt redden. Ze doen nochtans allemaal hun best, maar erg overtuigend is het allemaal niet. Wat dan weer wel goed aan de film was, waren de mooie locaties die perfect pasten in het verhaal. Verder vond ik het verbazend dat die 140 minuten nog redelijk snel voorbijvlogen: een draak van een film vond ik het dus zeker niet...
movie-edje
[permalink] geplaatst op 21 september 2011, 11:23 uurEcht een kinderfilm voor de 2de kerstdag!
Met zn alle voor de buis!
Maar mij niet gezien!
[permalink] geplaatst op 10 december 2011, 22:13 uurWat een sfeervol lekker verhaal is dit toch! Een kinderfilm in volwassen benadering, denk ik thans te mogen aannemen. Hoe dan ook is dit een heerlijk filmpje die de fantasie lekker aan het spelen krijgt. En zoals menigeen hier reeds heeft gezegd: een ultieme film voor kerst!
Van mij deze een 3,5
4,0
[permalink] geplaatst op 13 december 2011, 11:33 uurZeer leuke en vermakelijke film!
Ideaal voor een namiddag op de bank met de kids

4,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2011, 10:46 uurEen van mijn favoriete films van vroeger.
Ik ben helemaal met Fantasy-freak, maar Hook laat dit alles perfect op zijn plaats vallen.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 22:14 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen''Have to fly. Have to fight. Have to crow. Have to save Maggie. Have to save Jack... Hook is back.''
Een film uit mijn jeugd. Dit vond ik vroeger geweldig en om wat oude herinneringen op te pakken, heb ik dit even herzien.
Een prima film van Spielberg over een alternatief Peter Pan.
Het verhaal volgt een volwassen Peter die een prima baan heeft en getrouwd met 2 kinderen. Als vader is die niet al te goed voor zijn kinderen, want zo maakt die afspraken zonder ze na te komen. Dit vanwege voorrang op z'n baan. Voor een keertje na 10 jaar, bezoekt Peter en zijn familie Wendy, de vrouw die Peter een dak heeft gegeven. Peter is niet als enige die Wendy bezoekt, want ook kapitein James Hook brengt een bezoekje en ontvoerd Jack en Maggie, Peter's kinderen. Het is dus om aan Peter de taak om naar Neverland na al die jaren terug te keren en zijn Peter Pan outfit aantrekt om voor eens en altijd met kapitein Haak in confrontatie te gaan.
De personages waren wel leuk, vooral Capt. Hook. Peter Pan is ook leuk neergezet en gespeeld door Williams. Deze Pan is voorgoed volwassen geworden, dit om met Moira (Wendy’s kleindochter) te trouwen. Klein zijn moest die opofferen en daar koos die voor. In zijn zakelijke leven is die gestrest en zijn werk krijgt eerder voorrang dan zijn familie. Dus als vader zijnde slaagt die er niet helemaal in. Prachtige Roberts speelt Tinkerbell, een klein vliegend elfje die Peter bijstaat in moeilijke tijden. Pan’s medekinderen en vrienden komen hier ook, met een behoorlijk aantal, in voor. Hun worden de ‘Lost Boys’ genoemd. Omdat Peter weg was gegaan, is de leiding aan Rufio, een voorbeeld voor andere kinderen en de beste zwaardenvechter. De andere kinderen hebben allemaal fantasierijke namen zoals ‘No Nap’, ‘Thud Butt’ en ‘Don’t Ask’. Omdat Peter zijn kinderen moet redden, zijn ze ook belangrijk en komen vaak voor. (op heden) Mooie Amber Scott als Maggie en, Peter’s zoon, Jack. Die heeft het minst een band met zijn vader en Hook’s wraak is om Jack te hersenspoelen om Hook als vader te zien dan Peter. Jonge Wendy in Pan’s jonge jaren wordt gespeeld door Gwyneth Paltrow en Maggie Smith als de hoogbejaarde Wendy.
De ‘bad guys’ zijn de vijanden van kinderen: de volwassenen. En in Neverland zijn dat de piraten. De meest gevreesde is toch aartsvijand van Peter; Capt. James Hook. Een zeer herkenbare piraat (vanwege z’n haak natuurlijk) die op een rustig manier al z’n (met behulp van Smee) problemen oplost en al jaren wacht op de terugkeer van Pan. Na Hook is Smee (Hoskins) een piraat met wat dialoog, Smee is Hook’s rechterman en spreekt de andere piraten toe. De overige piraten hebben niets te vertellen, maar vallen wel prima op door hun kleding en wapens.
Het is en blijft een kinderfilm, dus het allesbeslissende gevecht op het eind is niet grof en zit vol lachwekkende moment, zoals Thud Butt’s speciale aanval en de bijzondere wapens van de Lost Boys. Enige zielige moment is wanneer Rufio door Hook wordt gedood. Dit is een aanleiding voor Peter’s beslissing om Nooitland te verlaten. Uiteraard wordt hij gehinderd door Hook, waar het gevecht van beide aanvoerders van de 2 partijen in een gevecht raken tot aan een plein. Daar wordt Hook voorgoed verslagen door Hook’s dierlijke vijand; Tick-Tok de Croc.
Neverland is en blijft een mooie fantasie wereld waar kinderen en volwassenen van elkaar leven. De wereld wordt goed weergegeven en beide kampen komen prima op beeld. Zo heb je de haven, piratenschepen en de stad aan de kant van de piraten. Aan de kant van de kinderen een zeer grote boom als schuilplaats en een groot gedeelte van de jungle waar ze creatief bezig waren en er hun thuis van hebben gemaakt.
De speelduur is wel aan de lange kant en kon wel wat korter. De tempo was op bepaalde gebieden traag, Peter’s training als voorbeeld.
De decors (Neverland, piratenschip), kostuums, soundtrack (Williams) en personages zijn prima en vermakelijk om naar te kijken.
Prima fantasyfilm (vooral voor de kinderen) van Spielberg over een ander soort Peter Pan.