Cape Fear (1991)

geregisseerd door
Martin Scorsesemet
Robert de Niro,
Nick Nolte en
Jessica LangeMax Cady komt na 14 jaar voor mishandeling vrij en zoekt de advocaat op die toen bewijzen heeft achtergehouden die hem vrij hadden kunnen pleiten. Hij bedreigt de advocaat die met wettelijke middelen zijn vrouw en dochter van bijna 16 (dezelfde leeftijd als het slachtoffer) wil beschermen. De man heeft in de gevangenis leren lezen en heeft ook rechten gestudeerd.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 21:44 uurCape Fear is een film van uitersten. DeNiro is redelijk briljant met een paar uitzinnige verbale scènes terwijl Nolte wat ondersneeuwt bij hem en Lange. Lewis is prima gecast als de naïeve dochter maar Joe Don Baker past er weer helemaal niet lekker bij. Visueel zit het wel erg goed in elkaar echter de muziek lijkt soms wel een hoofdrolspeler, is erg nadrukkelijk en leidt soms zelfs zo af dat het spanning wegneemt ipv versterkt. Overall staat de film wel en is na 20 jaar dankzij DeNiro nog altijd zeer goed te pruimen.
4,5
[permalink] geplaatst op 15 november 2011, 1:04 uurGeweldige remake waarin een ex-gevangene het leven van het gezin van zijn ex-advocaat zuur maakt. Spannend en een aantal geweldadige uitbarstingen. Ook het psychologische aspect komt goed naar voren (vooral de scenes met de dochter). Visueel valt er ook genoeg te genieten. Mooi camerawerk en een sterke montage. Theatraal en soms zelfs over de top, maar het werkt wel. De muziek uit het origineel heeft niks aan kracht ingeboet. Verder een uitstekende cast, waarvan Robert DeNiro absoluut de meeste indruk maakt en behoorlijk dreigend overkomt.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 18:58 uurEindelijk eens gezien! Wat een fantastische rol van de Niro, en overall een geweldige film.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 december 2011, 18:23 uurSommige stukkies vond ik wat saai maar het einde maakt een heel hoop goed!
De film voelt wat kunstmatig aan.. die De Niro speelt zo'n sneller-dan-je-schaduw rol en smartass tegelijk.. beetje vervelend
De Niro en Lewis laten maar weer eens zien dat ze briljante acteurs zijn
5,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2011, 22:28 uurcape fear, martin scorsese's klassieke horror meesterwerk, heeft al sinds mijn jonge jeugd een speciaal plekje in mijn hart aangezien het de allereerste horrorfilm is die ik ooit gezien heb.
alhoewel hij al veel films op zijn naam heeft staan, is dit toch martin scorsese's topper.
En naar mijn mening zijn absolute doorbraak.
Gewoon meesterlijk acteerwerk van Robert deniro, maar ook is de film erg spannend en beklemmend dankzij die stalker sfeer die wordt neergezet.
Nee, dit is toch een prachtige topper!
Echt gewoon in 1 woord: fantastisch!
3,5
[permalink] geplaatst op 25 december 2011, 0:12 uurneysen1985 schreef:
En naar mijn mening zijn absolute doorbraak.
Taxi driver? Raging Bull?
5,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2011, 21:11 uurfilmliefhebber92 schreef:neysen1985 schreef:
Taxi driver? Raging Bull?
Dat zijn inderdaad klassiekers waarmee hij inderdaad veel geld in het kastje heeft weten te stoppen.
Maar persoonlijk vind ik deze, Cape fear, veel meer sfeer bevatten.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 0:45 uurJa dat kan maar ik bedoel dat hij zijn doorbraak al had voor deze film.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 14:28 uurHoogtepunt is denk ik een beter woord.