132.196 gebruikers | 82.894 films | 30.189 regisseurs | 3.421.425 berichten | 4.774.923 stemmen

locatie: Films » The Sting (1973) » Info

6 jaar geweld angstVerenigde Staten
Misdaad / Komedie
129 minuten

geregisseerd door George Roy Hill
met Paul Newman, Robert Redford en Robert Shaw

Als een wederzijdse vriend vermoord wordt door een maffiabaas, proberen twee beroepsoplichters, een oudere ervaren Henry en de jonge Johnny, dit te vergelden door een groots opgezet plan.

Deze film staat op nummer 207 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2011, 19:50 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Bovengemiddelde misdaadkomedie.

Het verhaal begint pas écht wanneer Newman ten tonele verschijnt. Wat volgt is een uur topvermaak. Het tempo ligt redelijk hoog, de situaties zijn komisch maar tegelijkertijd ook spannend.
Helaas volgt er na de eerste keer Lonnegan te hebben opgelicht met de "paardenrace" een platte periode. De scherpte neemt af, Newman wordt wat naar de achtergrond verdreven en er wordt getracht wat drama in het verhaal te stoppen - iets wat m.i. niet nodig was.
De uiteindelijke zwendel is mij iets te gemakkelijk. Henry die Hooker zo snel neerschiet? Ik geloofde het niet.

Robert Redford is oké, maar het is Paul Newman die de show steelt. Hij ziet er ook zo geweldig uit met dat snorretje en die hoed.
Robert Shaw zet een idiote en weinig geloofwaardige badguy neer.

Een groot pluspunt aan The Sting is de sfeer die het uitademt. De jaren 30 worden goed in beeld gebracht door de geloofwaardige decors en de puike aankleding. Dat in combinatie met het klassieke pianodeuntje zorgt voor een geslaagde afwerking.

3,5

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2011, 19:10 uur
Wat een heerlijke film! Geweldig :)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Robert Redford Collection (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Robert Redford Collection (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Robert Redford Collection (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 18:35 uur
Goeie heist/misdaad film, die werkelijk weet mee te slepen en te boeien! Een tikkeltje gedateerd misschien, maar spannend is ie zeker!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 18:41 uur
De film is redelijk opvallend qua stijl: Hij bestaat uit verschillende hoofdstukken, ook de muziek is erg opvallend, redelijk veel pianomuziek, met het heel bekende liedje The Entertainer, dit maakte de film wel luchtig.
Het verhaal was origineel en verveelde ook niet. Ook de cast was goed op dreef.
Voor de rest verveelde de film niet en ook de speelduur was ondanks dat hij toch zo'n 124min duurt, niet te lang.
Wie een film over zwendel en oplichterij wil zien, is hier aan het goeie adres.