menu

Hier kun je zien welke berichten komerad als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Brysomme Mannen, Den (2006)

Alternatieve titel: The Bothersome Man

3,0
Wat een vreemde film. Of vreemd ook goed is is een andere vraag. Toch zal hij niet blijven hangen, daarvoor was hij simpelweg te banaal.

Dat er veel zaken in de film geen steek houden mag dan net deel van het verhaal uitmaken. Maar terwijl het hoofdpersonage toch een en ander als vreemd lijkt te beschouwen waardoor men hem als 'normaal' kan zien zijn er te veel zaken die zelfs voor de minst normale mens als vreemd beschouwd kunnen worden. Toch vind hij die net normaal. Dat maakt dat zelfs meegaand in de setting van het verhaal het hier en daar alsnog ongeloofwaardig is.

Het einde slaat ook helemaal nergens op. Of net wel? Al bij al vond ik deze film toch net bovengemiddeld al is het maar om de kilte die hij uitstraalt.

krappe 3

Het einde geeft het gevoel dat er rondom de film niks is.... er is geen begin, er is geen einde er is alles en er is niks.. er is enkel wat je ziet.

Collector, The (2009)

3,0
Wat een onverwachte meevaller. Goede duistere sfeer, je wil echt weten wie die collector is. Er hangt een constante spanning in de lucht. Maar toch ook enkele zwakke momenten

Hoelang had deze kerel nodig om om all die ramen dicht te spijkeren, vallen te zetten.. zelfs die ogen in de balk gevezen waar later de andere aanhangt met die vishaken...
Hij heeft verschillende vluchtkansen toch neemt hij ze niet :
Als hij wil vluchten uit die kamer met dat "zuur" op de grond word de kat gehalveerd, de guillotine is geen volledige plaat, hij doet ook geen poging meer hier.. op dit moment wou hij vluchten en had hij dus geen reden om het niet te proberen.
Later is hij gevlucht maar keert hij terug voor het meisje... wetende dat hij daar niet te voet gekomen is, dus zijn wagen zal vast wel ergens staan kan hij evengoed snel hulp gaan halen, zo afgelegen kan het niet zijn want de agenten zijn later behoorlijk snel terplaatse onlogisch dus.
Hoeveel kansen moet een 'slachtoffer' tegenwoordig krijgen om met z'n belager af te rekenen? Telkens gaan ze lopen van zodra de dader neergaat... kijken die personages geen films dan?

Het einde vond ik net goed. Eerst verwacht je nog wat, na positieve herkenning van de dader door het slachtoffer in de ambulance + die edelsteen verwacht je het niet meer en dan gebeurd het gelijk nog. Collector krijgt z'n zijn top.
Dus kort samengevat : Lekker spannende 'horror'prent, een van de beter die ik laatste tijd gezien heb, toch een gemiste kans om echt realistisch te zijn (vond hem wel aardig in de buurt komen, sommige 'horror' valkuilen blijken helaas moeilijk te ontwijken.)

Disappearance of Alice Creed, The (2009)

3,5
Zeer onderhoudende film, er word van niks iets gemaakt, iets mooi om naar te kijken.
Goed begin waar je al snel de indruk krijgt dat we met professionele "gangsters" te maken hebben. Dan begint het verhaal zich te ontvouwen, we maken kennis met de karakters/rollen van de "daders". Naarmate dit vordert komen de wendingen, het plaatje klopt steeds opnieuw bij elke wending.
Voorspelbaar werd het niet. (Toen hij met haar alleen was dacht ik dat hij haar ging beffen maar helaas.. net nu ik eens zou genoten hebben van de voorspelbaarheid.. )Het tempo van de film zit precies lekker. Vanaf het moment dat ze het geld gaan ophalen zakt de film behoorlijk in (melig, voorspelbaar) met hier en daar een heropleving.

Dream House (2011)

3,0
Altijd leuk om op een duffe donkere namiddag lekker languit op de bank te liggen, en keuze te maken uit een dozijn films. Zonder specifieke voorkeur dan maar eens selecteren onder de "minst gewaardeerde" en wat een verrassing. Ik had de trailer niet gezien, afgaand op het plot dan maar deze opgezet.

Deel 1. (Mysterie)
Je volgt het gezin dat hun intrek neemt in het huis, de spanning word rustig opgebouwd. Vond het tempo net goed. Dit gaat zo tot aan de twist.

Wie de eerste twist (nl dat alles tot dan toe zich in zijn fantasie/geestenwereld afspeelde) op voorhand ziet aankomen heeft voorkennis / is helderziende / lult uit z'n nek. Toch vond ik die twist een klein beetje makkelijk omdat alles zo in elkaar stak dat je het niet kon zien aankomen.
Je word immers in een film gegooid waar je veel te weinig informatie krijgt. Waar personages dingen doen of net niet doen zodat je het niet aan ziet komen. Iets te makkelijk vond ik zo.

Deel 2. (Drama)
Hier weet je zo ongeveer hoe het in elkaar steekt, in feite word het gewoon allemaal wat in het lang en het breed + ietwat melig uitgelegd. Heeft het toegevoegde waarde? Nee bitter weinig, het kon allemaal een stuk korter. Maar ik meen hier net "drama" deel ontdekt te hebben. Het is allemaal wel leuk, ontroerend en ongemakkelijk om naar te kijken.

Deel 3. (Thriller?)
De grote openbaring van hoe het nu werkelijk allemaal in elkaar steekt begint wat mij betreft wanneer hij net ingebroken heeft in z'n eigen huis en de buurvrouw hem komt zeggen dat "ze daar dringend weg moeten" en is ronduit teleurstellend. teleurstellend in alle opzichten. Vanaf dit punt gaat alle logica zoek, toevalligheden, voorspelbaar, cliche's... je word er werkelijk mee overspoeld. Ik had de indruk dat ze nog snel eens voor een snel maar spannend eind gingen zorgen. Eerlijk gezegd met dit niveau ging het eind hoe kort het ook al was mocht het nog veel sneller.

Conclusie : Leuk gegeven, ondanks dat het lekker wegkeek toch stukken beter uitgewerkt kon worden. Het einde is een (b-film) domper van je welste.
Nipte 3*

Human Centipede (First Sequence), The (2009)

1,0
Zin in kant en klare onzin? Bekijk deze dan snel!
Het enige wat echt goed is aan deze film is het idee wat best wel origineel is, dan nog had ik het mij geheel anders voorgesteld.

Maar de hele film hangt helaas met haken en ogen in elkaar het word hoe verder de film hoe triestiger.


Wat lopen die meiden in het bos te doen? Dat ze bij pech de wagen verlaten en 'op zoek gaan' kan ik inkomen maar waarom een weg verlaten en een bos in trekken?

Bij de eerste ontsnapping zie je dat in de kamer naast de deur een telefoon op het kastje staat! Deze word bij GEEN enkele ontsnappingspoging getest of ie werkt.

2 ontsnappingspoging : waarom keert zij terug ipv hulp te gaan halen... deze hele ontsnapping houd geen steek en ook de details zijn storend : schaduw van badguy die voorlangs de gang gaat, personage dat op voorwerp schopt zodat dit geluid maakt...

De 2 agenten die uiteindelijk langskomen zijn nog erger dan dumb en dumber, hun enige intresse is de kelder (ws omdat net daar decentipede zat en er zo de spanning wat in te houden), de agenten leken zich geen vragen te stellen bij het bizarre gedrag van de dr, noch bij de langwerpige kooi in huis, noch bij het opdringerige : "Drink op!" en al evenmin bij de spuit.
Wat een opeenstapeling verdachte zaken en toch willen ze een bevel tot huiszoeking voor : "de kelder"

De centipede zit op een tafel/bed in de kelder hoe is die daar afgeraakt?

De japanees die kan wel 2x in het been van de dr steken en hem eens in de keel bijten waardoor de dokter voor dood blijft liggen (de dr gaat wel erg makkelijk neer hier) maar helaas kan dezelfde man die later zichzelf de keel doorhaalt het hier niet afmaken door de dr zijn keel over te snijden... jammer zelfs een minder begaafde parkiet weet dat de verwondingen die de dr heeft niet dodelijk zijn.

Hierna komen ze bij de trap, de indruk word gewekt dat dit een probleem is... toch moeten ze al meermaals de trap op en afgeweest zijn (operatie in kelder, gehoorzaamheid buiten op het gras, in de kooi in de living en later terug in de kelder) De trap opgaan is lastig en zorgt het opengaan van hechtingen (toch is pas ervoor vastgesteld dat alles goed heelde (behalve bij de laatste) dus hebben zij bij vorige passages op deze trap geen schade geleden.

Wanneer de dr de centipede laat de japanees zijn kandelaar vallen en heeft hij plots een scherf... (vanwaar komt die? het raam is immers slechts gescheurd) En waarom gaat hij van "Kandelaar vs mes" naar "scherf vs mes"? Zijn kandelaar is een veel beter wapen tegenover dat chirurgen mesje.

De dr verstaat plots japanees? Want blijkbaar blijft hij toch rustig naar de toch wel lange preek van de jap luisteren. Lijkt mij raar dat er zeker in zo'n situatie zo lang naar een vreemde taal geluisterd kan worden :s

Als bij toeval begint de rohypnol bij de ene agent te werken net wanneer ze de huiszoeking uitvoeren en gesplitst zijn.


Zo zijn er vast nog wel zaken die geen steek houden.

Meeting Evil (2012)

2,0
Beetje rare film deze, hij start nogal vrij direct wat het tempo en de "spanning" wel ten goede komt maar waardoor er totaal geen voeling met de personages tot stand komt.

Het lijkt dan ook behoorlijk leuk te gaan worden maar dan begint het

Uit alles blijkt dat slj het koppel in de gaten gehouden heeft, hij weet hun namen etc. Hij moet hiervoor dus een reden gehad hebben anders steekt niemand zijn tijd daarin. Zijn latere verklaring hiervoor even terzijde gelaten. Nu als zijn latere verklaring zou kloppen waarom al die willekeurige moorden op het eerste zicht? Omdat hij een psychopaat is? Als dat zo is waarom weet hij dan zoveel van hun? Enig valabel antwoord : zij heeft een huurmoordenaar ingehuurd om haar man om te brengen, deze blijkt een psychopaat te zijn.

Ergens had ik de indruk dat de film makers de kijker op het meervoudige persoonlijkheden pad wil brengen. Omdat hoe die agenten tewerk gaan zelfs voor geen milimeter strookt met de realiteit. Ze zijn er zo van overtuigd dat hij de dader is. Ik denk niet dat er iemand is die ook maar 1 tankstation kan opnoemen zonder camera bewaking. Onze brave huisvader is nooit direct betrokken bij de moorden. Aan het tankstation is hij zelfs niet uit de wagen geweest. Toch wijzen de getuigen hem aan... hoe dat mogelijk is is mij een raadsel.

Als hij bij de politie zit komt zijn vriendin plots binnengelopen... in de verhoorkamer... juist ja.
En dan is er nog dat mentaal beperkte meisje met het hondje dat vermoedelijk 24/7 ongeacht weersomstandigheden haar hondje daar op dezelfde 10m² aan het uitlaten is.

Echt slecht vond ik hem niet maar ik kon er geen voeling mee krijgen en er zaten te veel elementen in die mij stoorden. Bijna middelmaat zou ik zo zeggen.

Raven, The (2012)

2,5
Film met potentie die het niet kan waarmaken.
De sfeer zit goed die is lekker duister. Het tempo vind ik net goed maar de tekortkomingen dan. Of waar had het beter gekund?

Zeer linear, recht vooruit is het allemaal. Op zich heb ik hier nog geen probleem mee maar voor een "who dun it" laat dit weinig ruimte voor "motieven" of mogelijke daders. En dan kan je 2 kanten op. Ofwel zo voorspelbaar als iets, ofwel zo van de pot gerukt als maar kan. Toch vind ik het hier nog redelijk(motief) alhoewel je dmv eliminatie al snel tot de dader komt.

Daarnaast zitten er toch enkele ergerlijke schoonheidsoutjes in. Foutjes die ik in een film die zichzelf serieus neemt niet graag zie. Wanneer Emily plat op haar rug in die kist ligt en door dat gaatje kijkt ziet ze de ruimte horizontaal. Ze ziet zelfs iemand afkomen. Hoe is het mogelijk om door een gaatje richting plafond in de diepte van de kamer te kijken?? Verschrikkelijke fout dit.

Wanneer hij op het eind amper nog kan staan maar toch de kracht heeft om die tafel om te gooien zie je zijn lantaarn met brandende kaars/olielamp mooi op die tafel staan. Verder een pak papier. Wat later pakt hij die lantaarn die mooi op de grond naast de tafel staat op.
Nou dit moet je thuis eens proberen... ofwel kan je de brandweer bellen ofwel is je lamp naar de kl*ten. En zelfs al is het in het allerbeste geval geen van beiden : wie ooit al eens iets van tafel omgegooid heeft weet hoe groot de kans is dat dit mooi om de grond te staan komt.

Niet dat ik met een vergrootglas op zoek ga naar fouten in een film maar deze vielen toch erg op. En nogmaals vooral storend bij ernstige films.

Wat rest is een middelmatig filmpje wat mij betreft. Krappe 2.5*

Seconds Apart (2011)

2,5
Zeker geen onaardige film ook al weet hij de schaarse sterke momenten niet vast te houden.
Bij de start lijkt de lugubere duistere sfeer gezet te worden, maar die word later niet zo vaak meer geevenaard. Het lijkt soms allemaal wel een beetje te mak en te tam, ook de valkuilen worden weer niet ontweken.


Dmv hun krachten lijken de broers alles te weten, toch is die 'directeur' nodig om te weten wie hen verraden heeft, ook hij moet beïnvloed worden om hen dat te vertellen. (Zou je niet verwachten als je weet dat ze andere zaken gewoon 'weten') Bovendien weet die directeur op de koop toe dat het kathy is geweest... terwijl de onderzoeker haar toch 'slim' beschermt door die informatie op een buur af te schuiven.

Als een van de tweeling plots de agent aanspreekt over zijn vrouw wordt die boos, hij lijkt zich niet af te vragen hoe die dit wist.
Het overboord gooien van de logica die een film volgt om er toch maar een extra "actie" scene in te stoppen is wat voor mij de top van de flop onderscheid.

Middelmaat wat mij betreft.

Stake Land (2010)

2,5
De zombies werden vervangen door vampieren die er dan weer als (goede vond ik toch wel) zombies uitzagen. Vrij simpel verhaal : trek door 'besmet' land naar 'safe zone' en overleef de reis.(tiens waar hebben we dat nog gehoord.)

Ondertussen lijkt het me allemaal wat rommelig (
Het hele "Brotherhood" verhaal, wat hebben die nu in godsnaam te winnen bij het overal uit de lucht droppen van vampieren? Als m'n dat dorpje had willen 'pakken' hadden ze dat nu toch al langer gedaan... net toeval dat onze survivors net daar zijn wanneer net toevallig een feestje losbart dat al even toevallig verpest wordt.... Eerst word die 'ene' als leider op z'n troon opgevoerd, daarna word hij gewoon simpel gepakt bij een wegversperring...? Later komt hij nog eens terug als nieuwe mutant vampier. Juist ja.
)

Ondanks dat vind ik de goed uitziende badguys, blood soaked actie en grapje hier en daar toch nog goed voor een voldoende.

Warrior's Way, The (2010)

2,0
Een film met 2 gezichten in meerdere opzichten! Mooi in beeld gebracht, stijlvol zoals eerder al aangegeven. Het leek wel een comic. De film kan makkelijk opgesplitst worden in delen.
De intro belooft veel goeds maar is helaas slechts de inleiding van een saai langdradig eerste uur. Het toont je de personages, de zekere aantrekkingskracht tussen de 2 hoofdpersonages, meer dan een slappe lovestory is het helaas niet. (Best wel jammer voor een fantasy/aktie film)

Er zitten een aantal knipogen in waardoor ik dacht dat het een komedie/aktie zou worden, wat komedie betreft zat ik al helemaal fout, heb 1 a 2 geslaagde grapjes gezien, de aktie moesten we nog even op wachten.

Gelukkig kwam de aktie in overvloed in het laatste half uur, zeer mooi cartoonesk in beeld gebracht, maw geen open wonden maar bloedspatters in slomo. Hoewel de aktie zeer 'explosief' is word het toch al weel in snel tempo afgehandeld, de goodguy vs badguy gevechten waren dan weer teleurstellend.

Jammer, zeer zeker een gemiste kans deze film. Om eens niet in de val te lopen en een film op een zeer goede maar veel te korte finale te beoordelen heb ik hem maar opgesplitst.
Eerste uur van de film : 1* (mooie beelden, maar saai, lang, cliche)
Dan zo'n klein halfuurtje : 4* (spetterende actie mooi in beeld gebracht.)
Laatste 10 minuten : 1* (flauw afgerond met teleurstellende bossfights)

Daarom een terechte 2*