menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van wibro. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2017, februari 2017, maart 2017, april 2017, mei 2017, juni 2017, juli 2017, augustus 2017, september 2017, oktober 2017, november 2017, december 2017, januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018

Woodshock (2017) 3,0

25 juni, 10:42 uur

stem geplaatst

» details  

Beast (2017) 4,0

Alternatieve titel: Jersey Affair, 24 juni, 23:28 uur

Broeiend, beklemmend en een glansrol voor Jessie Buckley in de rol van Moll. Film moest het voor mij ook voornamelijk hebben van het samenspel tussen Moll en Pascal. Het onderzoek naar de moorden vond ik minder interessant. En wat de titel betreft: Wie is het 'beast' ? Pascal? maar het kan ook net zo goed staan voor Moll. Beiden hielden elkaar een spiegel voor. In beiden zat als het ware iets beestachtigs. Verder een zeer passende soundtrack en ook mooie opnamen van het eiland Jersey. En van die Jessie Buckley zullen we nog wel vaker iets horen denk ik. Uitstekende actrice.

4.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Charlie en Hannah Gaan Uit (2017) 4,5

Alternatieve titel: Charlie and Hannah's Grand Night Out, 23 juni, 22:29 uur

Mij kostelijk geamuseerd met deze heerlijke Vlaamse surrealistische onzin. pakkende humor, leuke personages, uitstekende soundtrack en niet te vergeten schitterend camerawerk. Het zwart/wit met overgang naar kleur in bepaalde scènes vond ik uitstekend gevonden. Normaal gesproken krijg je mij bij een film niet zo gauw aan het lachen maar met die scènes die gingen over piemelboys kwam ik toch echt niet meer bij. Hoe kom je erop? Voor mij mogen onze zuiderburen nog meer van dit soort films maken.

4,5

» details   » naar bericht  » reageer  

How to Talk to Girls at Parties (2017) 2,0

23 juni, 12:19 uur

Ja, zoals Onderhond al zegt, het verhaaltje is compleet los zand en dat doet deze film de das om. Aan Elle Fenning in de rol van Zan ligt het zeker niet. De scenes met haar waren het aanzien zeker waard maar die scènes met die andere buitenaardse gasten waren niet om aan te zien. Complete kitsch. Het sloeg totaal nergens op. Soms kende deze film op visueel vlak - het duet van Zan en Enn bij voorbeeld - best wel aardige scènes, aan die punkmuziek stoorde ik mij zeker niet maar deze film gaat nogmaals compleet ten onder aan het totaal onzinnige script. Stompzinniger kan het gewoon niet.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Hereditary (2018) 3,0

23 juni, 01:09 uur

Ja, wat moet ik hier nu van zeggen. Film had zeker aardige schrikmomenten, er werd best wel goed geacteerd, de spanning werd naar het einde toe goed opgevoerd, de soundtrack was dik in orde ... maar wat het verder allemaal moge betekenen...Joost mag het weten. Tja, de familieleden - wat zagen ze er allemaal oerlelijk uit - leken ook allemaal zwaar geflipt, behalve die vader dan. Die oogde nog enigszins normaal. De engste film aller tijden hoor ik af en toe zeggen? Voor arthouse Lux begrippen wel misschien maar zeker niet voor mij. Ik heb het tig keer enger gezien. Het enige moment waarbij ik rechtop ging zitten was toen er een spotlamp aan het plafond van de zaal plotseling aan ging en daarna ook net zo plotseling uit. Zeer funny! Verbaasde reacties in de zaal. Zo van ''hoort dit erbij?". Gelukkig kon ik even zien wie achter mij die storende etensgeluiden maakte.
Kort samengevat:
Hereditary ervoer ik als redelijk amusement, niet meer dan dat. Wat het allemaal betekende, daar heb ik het een ander over gelezen maar ik ga mij daar verder niet in verdiepen. Dat doe ik zo wie zo niet als het paranormale onzin betreft.

3.0

» details   » naar bericht  » reageer