menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van wibro. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2017, februari 2017, maart 2017, april 2017, mei 2017, juni 2017, juli 2017, augustus 2017, september 2017, oktober 2017, november 2017, december 2017, januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018

The Florida Project (2017) 3,5

gisteren om 11:54 uur

Deze film gaf mij na afloop nu niet bepaald een vrolijk gevoel ondanks het mooie weer buiten. De kinderen probeerden er het beste van te maken maar die moeder was een en al dieptreurigheid. Tja, ik dacht al wanneer halen ze nu dat kind bij haar moeder weg, want van opvoeden had die moeder totaal geen kaas geheten. Maar ja, die zal ook wel een klote jeugd gehad hebben. Dat kattekwaad van die kinderen herkende ik trouwens ook enigszins. Keitjes op het dak en tegen de ruiten van de buren gooien, buren in de rook zettten, belletje trekken etc etc dat deed ik vroeger toen ik nog een blaag was.
Een aardig maar toch depri filmpje dus dit Florida Project hoewel de filmmaker met het toegepaste kleurengebruik er toch iets vrolijks van probeerde te maken.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Kairo (2001) 2,0

Alternatieve titel: Pulse, afgelopen dinsdag om 19:36 uur

Deze film duurde voor mijn gevoel eindeloos lang en dat is natuurlijk niet positief. Het verhaal vond ik gewoonweg niet interessant. Dat gedoe met die geesten vond ik maar niks. Verder oogde de film o.a. door die grauwe kleuren ontzettend lelijk. Het enige wat ik mooi vond waren die beelden aan het einde van het apocalyptische Tokyo en het vliegtuig dat je zag neerstorten.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Tenemos la Carne (2016) 3,5

Alternatieve titel: We Are the Flesh, afgelopen maandag om 20:03 uur

Was zeer benieuwd geworden naar deze film toen ik zoal hier de recensies daarover las. Walgelijk, pervers, smakeloos? Kan zijn maar niettemin kostte het mij geen enkele moeite deze film af te kijken. Filmpje kon mij trouwens absoluut niet shockeren. Ik ben inmiddels wel genoeg gewend. Er is maar een film geweest waarbij ik mijn ogen van het scherm af wendde en dat is de fameuze strontscène uit Pasolini's Salo. Niets is voor mij nu eenmaal zo walgelijk als het eten van stront. Daar kan geen enkele scène - hoe smakeloos ook - uit dit Mexicaans horrorfilmpje tegenop. Op visueel vlak trouwens vond ik dit filmpje, waarbij ik toch wel enigszins de stijl van Gasper Noé meende in te herkennen meer dan o.k. Ook de soundtrack paste er goed bij. Dus, van mijn kant toch een ruime voldoende voor dit perverse filmpje.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Like Me (2017) 3,5

afgelopen maandag om 11:35 uur

Tot hoever wil je gaan om online gezien te worden? Voor de hoofdpersoon Kiya kan dat niet ver genoeg gaan. Zelfs als dat moet leiden tot het plegen van misdaden. Dat maakte ik op bij het zien van deze absurde film waar ik soms met verbazing naar heb zitten kijken. Wat Kiya er toe bewoog dit soort ziekelijkheden uit te halen, dat wordt niet duidelijk gemaakt, of toch wel. Misschien sprak die internettrol wel de waarheid en sloeg Kiya hem daarom aan het einde met de honkbalknuppel dood . Tja, de waarheid kan nu eenmaal pijnlijk zijn, nietwaar?
Wat de cinematografie betreft: dat zag er audiovisueel best wel gaaf uit met uitzondering van die smakeloze vreetscènes dan, die niettemin in deze film wel duidelijk een functie hadden.

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Daan Gyun Naam Yu (2011) 3,5

Alternatieve titel: Don't Go Breaking My Heart, afgelopen zondag om 13:47 uur

stem geplaatst

» details  

Mitsu no Aware (2016) 3,5

Alternatieve titel: Bitter Honey, 12 april, 15:28 uur

Niet slecht.

Die "goudvis" zag er toch best wel lekker uit, zeker toen ze een zeer sensueel dansje uitvoerde. Ook de opening (zie poster) vond ik erg mooi en eveneens uiteraard de erotische scènes. Jammer dan het na ongeveer de helft te veel drama werd. Filmpje had de hele speelduur luchtig mogen zijn. Het einde was dan weer mooi, dat wel.

De negende film die ik inmiddels gezien heb van deze regisseur die voor mij toch met Oshii, Kitano en Sono tot mijn favoriete Japanse regisseurs is gaan behoren. Een slechte film van Gakuryû Ishii heb ik tot nu toe nog niet gezien.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Habermann (2010) 3,5

Alternatieve titel: Habermann's Mill, 11 april, 13:40 uur

Niet altijd even goede maar wel interessante film. Het laat namelijk duidelijk zien hoe de verhouding was tussen Sudeten Duitsers en Tsjechen vóór de 2e Wereldoorlog, tijdens die oorlog en na die oorlog. Altijd goed is die in de jaren 1919-1938 niet geweest. Hij verslechterde pas tijdens de bezetting door Nazi Duitsland wat natuurlijk voor de hand lag maar sloeg helemaal door in moordpartijen na Hitler's nederlaag waarbij zeker enkele tienduizenden Sudeten Duitsers door wraaklustige Tsjechen zouden zijn omgebracht. Honderdduizenden werden verdreven. Het laatste half uur van de film vanaf het jaartal 1945 dat aangegeven stond kwam dan ook zeer geloofwaardig over. Tja, de Tsjechen hebben zich de jaren na de oorlog nu niet direct als lievertjes gedragen. Maar..zullen ze zeggen; wij hadden de toestemming van de geallieerden en met name Churchill. Churchill had namelijk op december 1944 in het Britse Lagerhuis het volgende gezegd:
"Verdrijving is de methode die, zoals we hebben kunnen zien, het meest bevredigend en blijvend zal zijn. Er behoort geen vermenging van bevolkingen te zijn die eindeloos problemen veroorzaken. Er moet schoon schip worden gemaakt"
Misschien nu nog de hoofdreden voor de Tsjechen en vooral ook voor de Hongaren en de Polen geen oorlogsvluchtelingen uit het Midden Oosten op te nemen.
Tot zover een stukje geschiedenis.
Wat de film zelf betreft gaat de hoofdprijs voor het acteren zonder meer uit naar Ben Becker in zijn rol van Sturmbannführer Kurt Koslowski. Angstaanjagender kan een SS' r niet neergezet worden. Als je zijn tronie zag, je zou er gewoon bang van worden. Top acteerwerk! Verder bevatte de film helaas enkele zeer ongeloofwaardige scènes die er i.m.o. slechts in gezet werden om er een mooi afgerond verhaal van te maken. Had voor mij niet gehoeven, maar...soît. Het zij zo.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Zama (2017) 3,0

11 april, 00:57 uur

"Het laatste half uur van Zama is van een zelden vertoonde schoonheid; een verbluffend tropisch visioen" aldus de recensie in De Volkskrant. Daar kan ik het zeker mee eens zijn maar met het plot wist ik absoluut geen raad in deze i.m.o. zeer ondoorgrondelijke film. Vooral het voor mij onbevredigde einde liet mij met grote vraagtekens achter. Waar ging het nu eigenlijk over? Misschien verdient deze film inderdaad een tweede kijkbeurt - ik citeer De filosoof - om deze film beter te kunnen begrijpen maar of ik dat op zal kunnen brengen betwijfel ik. Daarvoor is deze film ondanks de soms zeer mooie filmbeelden mij te vaag en toch ook verder niet interessant genoeg.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Aus dem Nichts (2017) 3,0

Alternatieve titel: In the Fade, 9 april, 22:48 uur

Ik vond dit nu niet een bepaald sterke film en dat komt vooral door het vooral totaal ongeloofwaardige 3e deel. Tijdens de aftiteling wordt verwezen naar de moorden door de neonazistische groepering, de NSU die tussen 2000 en 2007 acht moorden met een racistische achtergrond pleegde. Als je een film wil maken met dat als voorbeeld, dan is natuurlijk geloofwaardigheid wel een vereiste. In het 1ste en 2e gedeelte weet de regisseur daar goed in te slagen maar in het laatste gedeelte slaat de regisseur de plank i.m.o. volledig mis. Katja die zich als een IS strijder met een zelfgemaakte bom de caravan binnengaat en zich samen met de twee nazi's opblaast. Al eerder heeft ze al een poging gedaan door de bom onder de caravan te leggen, maar toen nam plotseling een vogeltje bezit van de caravan en toen haalde Katja de bom weer weg, want ja, zo'n arm vogeltje opblazen, dat kan natuurlijk niet. Tja, gekker moet het natuurlijk niet worden en ik kan dit absoluut niet serieus nemen. Dat 3e gedeelte had i.m.o. radicaal anders gemoeten, want nu gaan velen niet alleen twijfelen of die moorden tussen 2000 en 2007 door de NSU wel echt gepleegd zijn maar gaan ze denken dat zij niet meer dan een verzinsel zijn van de regisseur zelf omdat hij zo graag een film wilde maken over nazi terreur in het huidige Duitsland. Dat de regisseur van Turkse afkomst is werkt dan natuurlijk ook niet bepaald in zijn voordeel.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

See You Tomorrow (2016) 4,5

Alternatieve titel: The Ferryman, 9 april, 11:54 uur

Visueel verbluffend mooie film waarbij ik in de meer serieuze scènes toch wel duidelijk de invloed van Wong Kar-wai meende te herkennen. Verder was het best lachen geblazen in deze film waarvan je nu niet direct zou zeggen dat dit uit de Volksrepubliek China komt. In dat geval is er op filmgebied daar toch best veel veranderd. Opvallend ook de zeer gevarieerde soundtrack waarbij ook plaats was voor "Pretty Woman", een bij ons destijds in 1964 zeer populair nummer van Roy Orbison. Zou je toch ook niet direct verwachten in een Chinese film.
Het hoogtepunt van deze verrukkelijke komedie vond ik toch wel de scène waarbij de zeer aantrekkelijke maar pittige Chinese jongedames zich overgaven aan het zuipspelletje Bar Golf. Ja, je moet er maar op komen. Ook die snelle autorit door nachtelijk Shanghai vond ik bijzonder mooi in beeld gebracht.
Dit is nu trouwens al de 4e Chinese film die ik in korte tijd gezien heb waarbij het opvallende is en dat geldt misschien voor de hele Aziatische film dat het verhaal ondergeschikt is aan het audiovisuele. Toch wel het grote verschil dacht ik met de films uit het Westen waarbij het meestal precies andersom is.

4.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Hostiles (2017) 4,0

7 april, 02:24 uur

Moeilijk te beoordelen western waarbi de openingsscène mij enigszins deed denken aan een soortgelijke scène in de westernklassieker The Searchers (1956) van John ford. Ook in die film werd een blanke familie door de Comanchen uitgemoord. Verder houdt elke vergelijking op. Daar werden de indianen nog als de bad guys gezien en de blanken als de good guys. In Hostiles zijn er noch goede noch slechte guys. De blanke kolonisten toonden hun wreedheid tegen de native Americans maar die laatsten konden er ook wat van. Tja, in tijden van oorlog houdt nu eenmaal de mensheid op. Voorbeelden ten over. Behalve de openingsscène vond ik ook de slotscène zeer sterk waarbij we een blik kregen van het normale burgerlijke leventje van de Amerikanen die duidelijk het einde van het wilde westen markeerde. De enige overlevende van de indianenfamilie werd geen strobreed in de weg gelegd. Verder valt deze film op door de schitterende fotografie. Het landschap in een western heb ik nog nooit zo mooi in beeld gezien.
In het kort samengevat: een zeer geslaagde western dus dit Hostiles die je wel even tot nadenken zet en duidelijk niet thuis hoort in het rijtje van vaak inhoudsloze pief paf poef westerns waarmee we in de jaren vijftig van de vorige eeuw werden doodgegooid. Van mij mogen er nog meer van dit soort westerns gemaakt worden.

4.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Chang Jiang Tu (2016) 4,0

Alternatieve titel: Crosscurrent, 5 april, 14:45 uur

Een spirituele boottocht over de Yangtze zou ik deze bijzonder sfeervolle film willen noemen. Ondanks dat sommige boeddhistische uitspraken wel een voor mij stuk herkenbare wijsheid bevatten en dat de ontmoetingen van de jonge kapitein met de jonge vrouw best wel mooi waren moest deze film het voor mij toch vooral hebben van de schitterende beelden van de Yangtze en zijn omgeving. Als je die beelden gezien heb is een docu over de Yangtze en de Drie Klovendam volledig overbodig geworden. Mooier krijg je ze gewoon niet te zien.
Prachtige film dus dit Crosscurrent die niet voor iedereen is weggelegd. Het is een film die veel geduld vraagt van de kijker. Je moet je niet te veel focussen op het nogal ingewikkelde verhaal maar meer op de prachtige beelden die je voorgeschoteld krijgt in deze roadmovie over het water.

4.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Secret Fruit (2017) 4,0

Alternatieve titel: Mi Guo, 4 april, 09:45 uur

Deze film trok mijn interesse vanwege de poster met het zeer mooie meisje en natuurlijk de recensie van Onderhond. Dus maar eens moeite gedaan om deze film van het internet te plukken wat mij tot mijn grootste verbazing nog lukte ook. Wel, ik moet zeggen, het zag er allemaal zeer mooi uit, op visueel vlak een pareltje van een film met bovendien een schitterend einde. Tja, ik hou wel van dit soort coming of age filmpjes. Een verademing vaak met al die serieuze drama's over volwassenen met hun probleempjes. Genoeg gezien van dat laatste.
Nu het minpunt en dat ligt beslist niet aan de film. De versie die ik bekeken heb is die welke afkomstig is van een Russische filmsite en die Russen hebben de gewoonte dit soort films te dubben - in dit geval namelijk - of te voorzien van een voice-over en dat komt de sfeer in dit wonderschone coming of age drama nu eenmaal niet ten goede. Maar nogmaals, daar kan de regisseur niks aan doen en in mijn beoordeling over deze film laat ik dit daarom ook achterwege. Ik hoop deze film ooit een keer te kunnen herzien zonder Russische dub maar die kans lijkt me nu niet bepaald groot. Op IMDb staat deze film inmiddels trouwens wel vermeld. Zie Mi Guo (2017) - IMDb

4.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Les Amants Réguliers (2005) 2,0

Alternatieve titel: Regular Lovers, 2 april, 15:20 uur

Omdat het volgende maand 50 jaar geleden is dat die zogenaamde mei revolutie heeft plaats gevonden deze film maar eens bekeken. In twee gedeelten dat wel want drie uur achter elkaar vond ik toch te veel gevraagd in een film met zich te pletter vervelende studenten waarmee ik mij niet in het minste kon identificeren. Tja, ik heb de jaren zestig zeer bewust meegemaakt en van dat gedweep met Marx, Lenin en Mao moest ik destijds helemaal niets hebben. Voor mij zijn de hoofdpersonages dan ook niet meer dan een stel verwende losers die gewoon een schop onder de kont moesten hebben. De arbeidersklasse haakte op een gegeven moment af omdat de arbeiders alleen in opstand wilden komen voor hoger loon. Tja, heel vervelend voor die idealistische studentjes maar wel heel realistisch en dat is nu nog steeds zo. Arbeiders en studenten hebben trouwens nooit samen gegaan. Wil dat nu zeggen dat ik niks van studenten moet hebben? Neen hoor, ik heb uitstekende contacten met studenten maar dan wel met positief ingestelde studenten die gewoon keihard studeren en na hun studie gewoon werk proberen te vinden in datgeen waarvoor zij gestudeerd hebben. En zo hoort het ook.
Duidelijk niet mijn film dus dit Les Amants Réguliers die ik op visueel vlak bovendien ook nog eens oerlelijk vond en bovendien - ik zeg het nog maar eens - veel te lang duurde. Wat voor mij wel een ruime voldoende krijgt is de muziek die er mij van weerhoudt deze film de laagste waardering te geven. Ja, in die revolutionaire jaren zestig periode werd zeer goede muziek gemaakt en boven ook zeer goede films hoewel dat laatste niet langer besteed was aan Jean-Luc Godard die in zijn tot in het absurde bewonderde maoïsme helemaal doorsloeg en voorts geen enkele goede film meer maakte.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Goyôkiba (1972) 3,0

Alternatieve titel: Hanzo the Razor: Sword of Justice, 30 maart, 14:04 uur

stem geplaatst

» details  

Mountain (2017) 3,5

29 maart, 23:27 uur

stem geplaatst

» details  

Sha Sheng (2012) 4,0

Alternatieve titel: Design of Death, 29 maart, 15:19 uur

Ik kende van deze regisseur tot nu toe alleen de film van die koe die door de muur kwam. Nu ook maar eens aan deze film gewaagd. En niet voor niks. Van het maffe plot moet deze film het van mij niet direct hebben maar op visueel vlak vind ik dit zonder meer een prachtige film. De scène die er voor mij ver bovenuit steekt is die van het "begrafenis" ritueel van die overleden overgrootvader vergezeld van die jonge vrouw aan zijn zijde op de baar.

4.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Romance pro Kridlovku (1967) 3,0

Alternatieve titel: Romance for Bugle, 28 maart, 16:07 uur

Van alle Tsjechische films die ik van het internet heb geplukt bleek dat ik deze nog niet gezien had. Tja, wat moet ik hier van zeggen. Volta die verliefd is op het zeer aantrekkelijke meisje Terina, Volta die gaat baden met zijn verlokkelijke buurvrouw en dan Volta die gaat wandelen met zijn demente grootvader. Een grotere tegenstelling is niet denkbaar en het is die tegenstelling die mij met gemengde gevoelens achterliet. Op een gegeven moment had ik dat gedoe met die grootvader wel genoeg gezien. Ik kon daar niet vrolijk van worden. Wel van die scènes van Terina in de carousel. En dan het einde. Tja, was te verwachten.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

The One I Love (2014) 2,0

23 maart, 20:09 uur

stem geplaatst

» details  

Fando y Lis (1968) 3,0

Alternatieve titel: Fando and Lis, 17 maart, 13:58 uur

stem geplaatst

» details  

I, Tonya (2017) 3,0

16 maart, 19:46 uur

Grappig

Ik had deze film een uur bekeken en toen vond ik het genoeg en ben de zaal uit gelopen. Niet alleen omdat ie mij niet wist te boeien maar meer omdat een dame zo nodig de zaal in moest stuiven om haar handtasje te zoeken - ze meende dat in de vorige filmvoorstelling te hebben achter gelaten - en dat met het nodige kabaal dat mij zodanig afleidde dat ik wat de film betreft helemaal de draad kwijt was. Na een paar dagen het laatste uur toch maar bekeken wat ik wel een stuk interessanter vond maar toch ook weer niet van je van het. Ik vond de personages gewoonweg te irritant. In het dagelijks leven zal ik dit soort tokkies in ieder geval mijden. Blijft over de soundtrack. Tja, ik houd van de jaren tachtig muziek maar niet van de mainstream hoewel dat laatste wel goed bij deze film past want voor simpele zielen zoals Tonya & Co mag muziek natuurlijk ook weer niet te moeilijk zijn. Bevatte deze film dan toch nog wel goede songs? Jawel, Gone Daddy Gone van de Violent Femmes en uiteraard de Siouxsie & the Banshees cover van The Passenger. Maar dat was het dan ook zo'n beetje.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Cool Hand Luke (1967) 3,5

16 maart, 18:07 uur

stem geplaatst

» details  

Hikari (2017) 3,5

Alternatieve titel: Radiance, 16 maart, 01:17 uur

Films van Naomi Kawase zijn voor mij moeilijk te beschrijven waarom ik ze meestal zo mooi vind en dat geldt zeker voor deze film. Het gaat bij haar films puur om het gevoel wat zo'n film bij je te weeg brengt. Je moet haar films gewoon ondergaan. Er zit ook duidelijk een stukje Zen filosofie in haar films. Ook bij deze maar ondanks dat het er allemaal mooi uit ziet haalt deze film het voor mij toch bij lange na niet bij haar vorige films Mogari no Mori (2007) en Futatsume no Mado (2014) die ik zelf twee poëtische meesterwerken vind. De soundtrack van Hikari van Ibrahim Malouf vind ik niettemin schitterend.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Annihilation (2018) 4,0

14 maart, 09:35 uur

Wat de betekenis van het verhaal is daar ben ik nog niet achter maar dat neemt niet weg dat op audiovisueel vlak dit een prachtige film is. Tja, bij een film draait het niet alleen om het verhaal maar ook vooral wat je aan beelden voorgeschoteld krijgt. En die beelden in deze S/F film logen er niet om. De sprookjesachtige hel van de Shimmer werd schitterend weergegeven. Het deed mij enigszins denken aan de zone uit Tarkovsky's Stalker hoewel die geenszins sprookjesachtig was. Bij de mysterieus klinkende soundtrack moest ik denken aan het ook zo geheimzinnige Solyaris eveneens van Tarkovsky. Ik denk wel dat ik deze film nog een keer zal moeten gaan zien maar dan met Nederlandse ondertiteling. Niet alle Engelstalige termen waren mij duidelijk. Toch wel belangrijk denk ik dat je bij dit soort films exact weet waar het over gaat.

Waardering: voorlopig 4.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Lou Xia De Fang Ke (2016) 3,5

Alternatieve titel: The Tenants Downstairs, 13 maart, 12:11 uur

stem geplaatst

» details  

Cold Skin (2017) 3,5

Alternatieve titel: La Piel Fría, 12 maart, 11:06 uur

Bij het zien van de sirene moest ik toch gelijk denken aan The Shape of Water, waar ik naderhand toch niet zo enthousiast over was. Deze vond ik duidelijk beter en dat ligt toch voor het grootste gedeelte dat de film zich afspeelde op een desolaat vulkanisch eiland. Het geluid van de golven, het schijnen van de vuurtoren, de overgang van dag naar nacht en voorts het verschijnen van de zeemonsters gaven deze film voor mij iets fascinerends, iets wat ik bij The Shape of Water danig gemist heb. Op visueel vlak dus zonder meer een zeer mooie film dit Cold Skin. Het verhaal zelf deed mij niet zo veel hoewel je je wel zou kunnen afvragen wie in werkelijkheid het monster was. De aanvallende zeemonsters of de vuurtorenwachter Grüner die de sirene voortdurend "onmenselijk" behandelde.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Lucky (2017) 3,5

11 maart, 22:21 uur

Beter dan ik had verwacht. Niet alleen het mooie spel van Stanton als Lucky maar toch vooral de filosofische kant van het verhaal maakte voor mij deze film interessant. "I am afraid" zegt Lucky tegen een uit Mexico afkomstige vrouw. Waar hij bang voor was lijkt mij meer dan duidelijk: De dood. Ondanks dat Lucky atheïst was. Ga je dood, dan verdwijn je toch in het grote niets. Einde story of toch niet? Waarschijnlijk twijfelde Lucky daar zelf aan. Over de dood hebben trouwens heel wat filosofen zich vragen gesteld en daar het nodige over geschreven. Socrates, Kierkegaerd, Heidegger... om er maar eens een paar te noemen. Als het grootste gedeelte van het leven er op zit ontkom je er niet aan om je daar mee bezig te houden. Trouwens, ook het onderhoud van Lucky met die andere oorlogsveteraan vond ik best wel interessant. Het had voor beiden destijds in WW II in de Pacific ook anders kunnen aflopen. Had het afweergeschut het vliegtuig met de kamikazepiloot gemist dat was het vliegtuig op het schip van Lucky terecht gekomen en dan was het waarschijnlijk einde Lucky. Op het einde van de film kregen wij ook de schildpad van "David Lynch" nog te zien. Ah, hij leeft dus nog dacht ik, maar als je goed opgelet hebt zag je 'm in het begin van de film al.

3.5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Ogni Pritona (2011) 3,0

Alternatieve titel: Brothel Lights, 8 maart, 06:35 uur

Enigszins teleurstellende film en dat ligt vooral aan het 2e gedeelte dat zich hoofdzakelijk in het geboortedorp van Lyuba afspeelde. De beelden in het illegale bordeel met de zeer aantrekkelijke Zinka die Kleine Hitler genoemd werd en natuurlijk de ontmoetingen van Lyuba met Adam op het strand vond ik niettemin zeer mooi. Op visueel vlak viel er op deze voor mij tot nu toe volstrekt onbekende Russische film ook niets aan te merken. Het Oekraïne van de eind jaren vijftig werd prachtig weergegeven. Maar nogmaals; het is het verhaal - het wist mij in het algemeen weinig te boeien - dat mij er van weerhoudt deze film een hoge waardering te geven.

3.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

One Hundred and One Dalmatians (1961) 3,5

Alternatieve titel: 101 Dalmatiërs, 7 maart, 10:14 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,0 sterren

» details  

I Corpi Presentano Tracce di Violenza Carnale (1973) 4,0

Alternatieve titel: Bodies Bear Traces of Carnal Violence, 7 maart, 10:13 uur

Het 2e filmpje van deze regisseur die ik heb mogen aanschouwen en ik vond 'm zelf nog beter dan Lo Strano Vizio della Signora Wardh. Zeker in het laatste half uur was de spanning te snijden. Tja, en dan die mooie dames hè, die kwamen er natuurlijk weer bekaaid vanaf. Die erotische scènes mochten er trouwens ook zijn en wat het horrorverhaal betreft, dat vond ik trouwens ook best wel goed en dat terwijl dit soort filmpjes het daarvan meestal niet moeten hebben. Wel is duidelijk dat deze film in de jaren zeventig gemaakt is, als we die killings en dat nepbloed in aanschouwing nemen. Daar hoef je vandaag de dag niet meer mee aan komen zetten. Maar dat alles kan voor mij de pret niet drukken. Mij prima geamuseerd met deze Giallo.

4.0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Phantom Thread (2017) 2,0

3 maart, 00:50 uur

Films van P.T. Anderson hebben bij mij nog nooit hoger dan een 3.5* gescoord. Ook deze film niet die bij mij over kwam als zeer boring. Ik moest in ieder geval alle moeite doen om niet in slaap te vallen. Op visueel vlak vond ik het trouwens ook allemaal maar zozo. De muziek was bovendien vreselijk en het acteren vond ik nogal theatraal. Soms had ik het idee dat ik naar een verfilmd toneelstuk zat te kijken. Het lukte mij ook amper om mij in de personages in te leven, zeker niet in die van Reynolds. Wat een klootzak van een vent, de manier hoe hij met Alma omging. Het enige personage waarmee ik mij kon identificeren was die Alma, die voor mij overkwam als een zeer zelfbewuste en sterke vrouw. Ook zeer goed gespeeld trouwens door Vicky Krieps, die voor mij een verademing was in deze verder zeer teleurstellende film. Valt er door mij nog meer positiefs te vermelden. Ja, dat nieuwjaarsbal was mooi, dat wel.

2.0*

» details   » naar bericht  » reageer