menu

Hier kun je zien welke berichten MattOnTheNet als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Aftershock (2012)

Heeft me weinig weten te boeien. Pas na 50% + van de film begint de ellende. Donkere beelden waarin wazige dingen gebeuren inclusief een dramatische audiotrack zijn wel een beetje passé. Een felle lichtflits en een slag op een pauk is nou niet mijn definitie van horror of spanning alhoewel je bij sommigen misschien de broek wel vol krijgt. Nee, spanning en suspense kijk dan naar the Birds van meneer Hitchcock.

Clash of the Empires (2012)

Alternatieve titel: Age of the Hobbits

0,5
€12,95 op BR en/of DVD. Ik neem aan dat je dat krijgt als de film meeneemt? Het enige wat om aan te zien is, en let wel alleen om aan te zien - ze hoeft haar mond niet eens open te doen, is Bai Ling. Maar ja, daar zijn er al zo veel van... Als voormalig Chinees soldaat (lees biografie) heeft ze overigens wel verdomd goed in de gaten welk lichaamsdeel ze strak in een lapje moet persen om de keiharde westerse valuta eigen te maken. Niet eens aan te raden als een "ik heb niets te doen en verknoei graag twee uur van mijn leven" film. Toch een halve punt vanwege dat lapje. Jaja, ik weet het: seksistisch.

CLONED: The Recreator Chronicles (2012)

Alternatieve titel: Recreator

1,0
Natuurlijk zijn niet alle films van het kaliber Pulp Fiction, the Shawshank Redemption of Lord Of The Rings maar een beetje kritisch mag je toch wel zijn. Het komt zelden voor dat ik een film niet afkijk, maar bij deze was het zo ver. Na 30 minuten vond ik het voldoende. Hoofdreden was de abominabel slechte acteer prestaties van de hele cast: een macho die om onduidelijke reden een derde wiel aan de love-wagon van een immer wezenloos kijkende dame, die constant gevolgd wordt door een pluizige studentikoze knaap met een Donovan haardracht uit de jaren 60 en een plank voor zijn kop. Onophoudelijk dringt de laatste zijn amoureuze gevoelens op aan de hoofdrolspeelster met een persistentie van een reu die achter een loopse teef aan loopt. Op zijn minst irritant. Dit samen met een onvoorstelbaar onnozel verhaal maakt een funeste combinatie. De manier waarop deze en gene wordt gekloond is ontsproten uit de fantasie van een 7 jarige. In de bijbel staat dat Onze Lieve Heer een kluit klei ter hand nam om Adam gestalte te geven; de enige overeenkomst hier is dat een klei-achtige substantie uit een door de bliksem getroffen riool kolk de bron is van de duplicaten en de ellende. In een scène waarbij de drie gekloonde hoofdpersonen in Adams kostuum buiten op de veranda zitten, blijken ze geen van allen te weten hoe of wat ze moeten eten, maar een schijnbaar aangeboren gevoel voor zedigheid doet de dame haar borsten verbergen met zulk een kracht dat ze als een stel pannenkoeken onder de verhullende armen worden geperst als pasta uit een pasta machine. Een gemiste kans om in ieder geval de grootste zeurders van het lijf te houden: "de film was naadje maar ze had fraaie Jopen!" (Leeftijd is 16 jaar dus dàt mogen we zien; de rest wil je niet eens zien).

Uiteraard moet jezelf uitmaken of dit een film voor je is; voor mij was 30 minuten voldoende, waarna een resolute "delete" volgde op mijn PCH.

Dragon Day (2013)

Alternatieve titel: Invasion Day

Ja, moment. De zaak loopt natuurlijk in het honderd: in een van de eerste regels van het computerprogramma dat getoond wordt staat: "assign.dnib_mr.fslip_pst.==.2’B00?.{dnip_p2[0],dnib_p1[3:1}}". De verwijzing naar de laatste "dnib_p1" array wordt niet juist afgesloten. Er staat dnib[3:1} terwijl het echt "dnib_p[3:1] (let op afsluitende haak) moet zijn, zoals iedere programmeur begrijpt!.

Verder, ach, zak popcorn erbij het meeste leed is geleden!

Overigens: Robert Heinlein schreef 'De Zesde Colonne' . In weze hetzelfde onderwerp maar stukken spannender!

Galaxy Quest (1999)

Boeiend relaas van RuudC. Maar misschien kan hij onderbouwen wat hij zegt? Waar wordt op ongezonde wijze de spot gedreven? Let wel: ongezonde wijze. Wat "ongezonde spot" eigenlijk? Ik kan er persoonlijk geen touw aan vast knopen: een ambivalent stuk dat kant noch wal raakt. Ik voor mij bekijk de film toch zeker één keer per jaar en heb nog steeds plezier als ik bepaalde scènes zie of nieuwe dingen ontdek die ik de vorige keren niet had gezien. Of je nou een Trekkie bent of niet, het verhaal en de sterke cast zorgen voor anderhalf uur (zal ik dan ook maar even?!) gezond plezier en gezond divertissement. Tenzij je natuurlijk ongezond bezig bent te schatten hoeveel minuten er bij iedere "rits meer open" liggen van Weaver's ruimtejasje! Kostelijk gevonden!

Human Centipede (First Sequence), The (2009)

0,5
Dit moet veruit een van de slechtste films zijn die ik ooit heb mogen zien. Een cellulose geworden kleuterfantasie waarbij poep-gaatje en poep-eten de pijlers van het bouwwerk zijn. Horror? Als je smakeloosheid ook al horror gaat noemen, dan zou die punten scoren. Het enige wat er horror aan is, is het moment dat je je realiseert dat er daadwerkelijk mensen zijn geweest die geld hebben geïnvesteerd in deze troep. De centipede op zichzelf is triest en meelijwekkend; wat had je anders verwacht? Een deel van de cast dat alleen maar 'mmoemf, mmoenff' geluiden kan maken. Over de rest van de cast, de dialogen en het verhaal schrijf ik even maar niet. Bekijk de film en je ziet wel waarom niet.

Over het idee meldt de regisseur het volgende: "Het begon allemaal als een ziek grapje met wat vrienden. Toen we op de TV iets zagen over een pedofiel, zei ik voor de grap dat ze als straf de mond van die hufter maar op de anus van een vette vrachtwagenchauffeur moest naaien." Pardon? Waarom een vrachtwagenchauffeur? Wat heeft die nou gedaan of er mee te maken? Wat heeft een hardwerkende groep mensen er in godsnaam mee te maken? Alleen al het feit dat je zo iets verzint geeft blijk van een psychische onbalans of op zijn minst pre-puberaal gedrag. Het lijkt mij dat een volwassen vent dat soort ideeën al een tijd geleden zou moeten hebben achtergelaten.

Kijk de film gerust: vertrouw niet op mijn mening. Maar wil je echt suspense, echte horror, zet dan "the Birds" of "Psycho" van Albert Hitchcock op.

RoboCop (2014)

Voor wat mij betreft een volkomen onnodige remake van de film uit 1987. Alleen al het verschil tussen de twee hoofdrolspelers: grandioos hoe Peter Weller (RC1987) het mechanische van RC1987 uitbeeldde en hoe dat in RC2014 werd gedaan. Werelden van verschil. Hier bewijst Paul Verhoef wat een grote director hij is. Kijk gerust. Iedereen die de originele RoboCop heeft gezien zal het met me eens zijns. Zij die de originele versie nooit hebben gezien: meteen doen!

Starship Troopers (1997)

Blijft, zelfs 17 jaar na uitgave, een prima film! Maar god-oh-god. Kan die eeuwige grijns van Carmen niet van haar smoel. Wat een domme rol..