menu

Hier kun je zien welke berichten Lautje_luv als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Downsizing (2017)

1,5
Erbarmelijke film. Het plot heeft/had potentieel (denk aan een goede Black Mirror aflevering), maar de uitvoering is desastreus (De trailer is inderdaad misleidend).

De vreemde mix van genres en rare wendingen, racistische stereotypes, losse eindjes, platte karakters en gebrek aan (goede) humor maken het een oninteressant en bijzonder saai geheel. Het is bijna zo slecht, dat het weer leuk wordt. Maar dan net niet.

De enige pluspuntjes zijn het originele idee en de goede cast (ook van de figuranten: mooie EN lelijke gezichten, het enige 'realistische' van de hele film)

Lady Bird (2017)

2,5
Al die lovende kritieken over Lady Bird begrijp ik nauwelijks. Er wordt goed, maar niet uitzonderlijk goed in geacteerd. Ik hou normaal gesproken wel van coming of age films, maar ik vond deze verhaallijn een beetje slapjes. Het is een Hollywoodfilm met dito personages in een art house jasje. Zij hadden er beter een drama van kunnen maken.

Leven Is Vurrukkulluk, Het (2018)

3,0
Middelmatige doch sympathieke film.

Het is even inkomen, maar als je eenmaal gewend bent aan het kabbelende tempo, de musical-elementen, de theatrale sfeer en het slechte acteerwerk van Geza Weisz (vlak en overdreven), dan is ie wel degelijk vermakelijk (Niet sarcastisch bedoeld).

In tegenstelling tot @mrklm vond ik het wel een leuke toevoeging dat de omgeving zich in de tegenwoordige tijd afspeelde en de rest een jaren '50 look had. Dit schept wat afstand, waardoor je alles met een grote korrel zout kan nemen en je er minder problemen mee hebt dat veel zinnen nooit in de werkelijke wereld zouden worden uitgesproken (bijv. "...wordt ik gelouterd door de wansmaak"). Het is bovendien leuk om naar te kijken en het maakt het een beetje sprookjesachtig en 'dreamlike' - je kan je eraan ergeren of ervan genieten.
Ook vond ik Elsie de Brauw de alcoholische moeder van Boelie juist uitstekend vertolken. Zulke types bestaan (dan weer wel) echt, weet ik uit quasi-ervaring...

De muziek is mooi, de beelden veelal warm en het voelt Amsterdams. Geschikt voor een winterse dag.

Take Me Somewhere Nice (2019)

4,0
Sensuele, cinematografisch zeer boeiende road movie. Kleurrijke beelden met grappige en absurde momenten. De jeugd is bijna tastbaar. Voor de arthouse fans.