menu

Hier kun je zien welke berichten EJ Steenbergen als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

April, May en June (2019)

3,0
geplaatst:
Aardige film, mooie verzameling karakters. Elise Schaap en Olga Zuiderhoek excelleren en tillen de film wat mij betreft naar 3 sterren. Het verhaal is gezocht, maar daarom niet minder leuk. Ik heb me vermaakt.

Black and Blue (2019)

4,0
Lekkere film. Goede actie, strak verhaal. Niet te moeilijk.

Body, The (2019)

Alternatieve titel: த பாடி

3,0
geplaatst:
Vermakelijk met een leuk plot. Soms lekker ongeloofwaardig en simpel dat het haast komisch wordt. Net een voldoende.

Dolemite Is My Name (2019)

2,5
Vond er helaas weinig aan. Sfeerbeeld van de 70's was prima, maar het verhaal boeide weinig. Pluspuntje was de muziek.

Ford v Ferrari (2019)

Alternatieve titel: Le Mans '66

2,5
Ben met hoge verwachtingen deze film gaan kijken. Waarschijnlijk te hoog. Want ik was tikkeltje teleurgesteld. Mooie beelden, goed geluid.... Het is allemaal waar. Maar toch......

Harriet (2019)

4,0
Prima verfilming van dit onderdeel uit de weinige geschiedenis die de USA kent.

Ter aanvulling op de film; dit trof ik op Wikipedia:
Op 20 april 2016 werd bekendgemaakt dat Tubman Andrew Jackson zou gaan vervangen als gezicht op de voorkant van het Amerikaanse biljet van twintig dollar. Volgens het plan, dat werd aangekondigd door Jack Lew, minister van financiën onder president Obama, blijft Jackson wel op de achterkant van het biljet staan. Met deze wijziging zou voor het eerst het gezicht van een vrouw, en voor het eerst een gezicht van een zwarte op een Amerikaans bankbiljet komen. De nieuwe president Donald Trump liep echter niet warm voor dit idee en het plan, dat eind 2018 al in een ver stadium van voorbereiding was, is door zijn regering op de lange baan geschoven.

Na het zien van deze film denk ik "waarom?" Deze vrouw verdient het dit onderdeel van de geschiedenis op een bankbiljet te vertegenwoordigen. Opdat we niet vergeten.

Last Christmas (2019)

4,0
Heerlijk zoete film die in zijn genre gewoon een hele dikke voldoende scoort. Ik vond de Stille Willie achtige twist (van de BB band - B.B. Band - Stille Willie (Video) - YouTube verrassend.
Mooi en kleurrijk gefilmd en de "feel-good"-sfeer werd heerlijk neergezet.
De muziek van George Michael is prettig verwerkt in de film, maar zou wat mij betreft ook in een meer stevige productie niet misstaan. Als er na Bohemian Rapsody en Rocket man ook een film zou mogen komen die "Faith" zal heten..... I am in!
Samenvattend, de film is zoet, maar geen tijdverspilling.

Postcard Killings, The (2020)

3,0
geplaatst:
stinissen schreef:
Redelijke thriller met een prima rol van Jeffrey Dean Morgan, Famke Janssen ziet er uit als een plastic pop zonder enige emotie.


En daar sluit ik me volledig bij aan!

Trio (2019)

3,5
Een bijzondere film. Bijzonder vanwege de aparte manier waarop het gefilmd is. De kijker is als het ware de meelopende, onzichtbare en niet deelnemende 4e persoon in het verhaal.
De humor is van een prettige soort, het taalgebruik is voor “ons” Hollanders altijd wat confronterend in de zin van: Belgen koesteren de taal meer, hebben minder geïmporteerde woorden.
Het wordt eerder ook gezegd: sterke film door zijn eenvoud. En vooral sterk gemaakt door geweldig acteerwerk.