menu

Hier kun je zien welke berichten Jack Bemelmans als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Imitation Game, The (2014)

4,5
Indrukwekkend, dramatisch waargebeurd verhaal.
Met zo'n verhaal kan een film bijna al niet meer stuk. Een film die je gezien moet hebben, een film die een waarheid laat zien die erg pijn doet, vooral ook voor degenen die het einde van de oorlog meegemaakt en gevierd hebben zonder te beseffen hoe belangrijk Alan Turing voor hen geweest is.
Ik ben niet zo'n fan van Cumberbatch, maar deze hoofdrol is hem op het lijf geschreven, uitmuntend gespeeld.
Ik ben wèl fan van Keira Knightley en ook in deze film stelt ze niet teleur, kortom, van de film op zich heb ik genoten, hoewel de manier waarop oorlogsheld Alan Turing behandeld is door de Britten, een grof schandaal is.

Prisoners (2013)

5,0
Absolute top-thriller qua spanning en sfeer. Wat ik persoonlijk nooit begrijp is dat er mensen zijn die een film lager waarderen omdat hij te lang zou duren: als een film goed is geldt voor mij "hoe langer hoe beter".
Prisoners voldoet wat mij betreft aan alles wat ik verwacht van een thriller, je wordt meegezogen met de personages, meegezogen in het verhaal.
Wie zegt dat Prisoners niet spannender is dan de gemiddelde Midsomer Murders heeft of met z'n ogen dicht gekeken, of Midsomer Murders gewoon nooit echt gezien. Ik heb dat een jaar of twee braaf en met plezier gedaan, maar ben daarna afgehaakt omdat spanning juist volledig ontbreekt in die clichématige serie. De leuke colour locale is de enige reden dat ik er af en toe nog even een paar minuten naar kijk, de rest is gewoon flauwekul.
Hoe anders is dat met een film als Prisoners, Villeneuve weet waar het om draait en met acteurs als Gyllenhaal, Jackman en Melissa Leo weet je vooraf al dat je filmavond waarschijnlijkniet meer stuk kan.
Ook het slotakkoord was passend, wat wil je nog meer?