menu

Hier kun je zien welke berichten Simon S Koop als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Canaries (2017)

Niet de moeite waard....
Lekker laten liggen.

Get Gone (2019)

Laat deze klote film alsjeblieft liggen.
Wat een waardeloze vertoning....
Een dikverdiende 0,0 van mij!!!

Wounds (2019)

1,0
Collins schreef:
Wounds is een hobbelige film. Een film met weinig vaste structuur. De verhalende contouren zijn gelukkig wel enigszins duidelijk en dienen als ankers in de warrigheid van de rest van de film. Iets om op terug te vallen. Dat is nodig, want inhoudelijk regeert de waanzin. Dat is ook logisch als hoofdpersonage Will geleidelijk afglijdt naar de gekte en zijn leven bepaald ziet worden door illusies.
Of misschien ook niet. Wat is echt. Wat niet. Ik wist het op een gegeven moment niet meer. Waanzin geeft maar weinig grip en gebeurtenissen die onder invloed van die conditie plaatsvinden, hebben weinig betekenis.
Wat een waanzin. Een film waarin de logica ontbreekt en waarin je enorme stappen moet nemen om de gaten die de logica verstoren te kunnen overbruggen.
Als plotseling barsten verschijnen in het scherm van een smartphone is dat vreemd maar nog verklaarbaar en spreken we van een overbrugbaar gaatje. De gebeurtenissen die erop volgen zijn dat steeds minder. Als kijker word je er een beetje wanhopig van. Je wordt tamelijk abrupt de onbegrijpelijke waanzin in gesleurd.
Is dat leuk? Nee. Leuk is het niet. Het is gewoonweg niet mogelijk om samen met Will af te dalen naar de vreemde en duistere wereld die zich om hem heen ontwikkelt. De weg er naar toe heeft te weinig structuur. De geschoten gaten in de logica worden op een bepaald moment te groot. Niet te doen en dus niet leuk.
Alle warrige gebeurtenissen en illusionaire elementen komen nooit bijeen om een mooi rond, begrijpelijk en vooral boeiend verhaal te vormen. In zo’n atmosfeer boeten scènes en mooie cinematografie aan kracht in. Ze komen niet echt binnen.
Pas in de finale scène waarin de geboorte van een demon (denk ik) wordt geregistreerd, krijgen de beelden opeens kracht en werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Dat gebeurde overigens nog steeds zonder dat ik grip had op het waarheidsgehalte en op de betekenis van het gebeuren. De scène is gewoon heftig en mooi en dat raakte me.
Daarna is de film afgelopen en bleef ik teleurgesteld en waanzinnig verward achter.


Dat zijn veels te veel woorden, voor zo'n ontiegelijke kutfilm...