ad
 • 140.814 films
 • 6.739 series
 • 20.466 seizoenen
 • 461.941 acteurs
 • 284.285 gebruikers
 • 8.147.204 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten Samsara1992 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

BlacKkKlansman (2018)

Samsara1992

 • 55 berichten
 • 128 stemmen

Gisteren BlacKkKlansman gezien bij een Sneak Preview....

De film begint met oude beelden en een (ietwat komische) opname die al een duidelijke politieke toon zet. Prima, laat maar komen.

Ik zag al vragen over of deze film een komedie is of niet, de film heeft veel komische momenten, maar ik zou het niet zozeer een komedie willen noemen. Misschien een komedie met een politieke ondertoon.

Het acteerwerk mag er zeker zijn. John David Washington (Ron Stallworth) zet zijn karakter erg leuk neer en vooral intelligent. Er worden duidelijk verwijzingen gemaakt naar de Black Lives Matter movement van nu en de Black Power movement van toen. De hoofdpersoon laat duidelijk zien niet tegen hele groepen te zijn (bijvoorbeeld de politie of de blanke mensen), maar beoordeelt mensen op hun individuele gedrag (my kind of man).

Verder in de film lijkt het verhaal vooral een slimme boodschap door te geven dat je vooral voor jezelf na moet denken en niet hele groepen moet beoordelen. Dat samen met een komische missie, maakte de film de moeite waard....

En toen...

Toen kwam het einde...

Hierin werd de hele politieke agenda duidelijk...

Kennelijk is het nodig om een film te maken over de KKK en daarin Trump te verwerken en mensen doen geloven dat hij een poppetje is van de KKK. Dit heeft voor mij de film een beetje verpest. Als je beelden zo monteert dat de waarheid verdraaid word, voelt het als propaganda.

Van een 8 naar een 6,5..

Bleach (2018)

Alternatieve titel: ブリーチ

Samsara1992

 • 55 berichten
 • 128 stemmen

Ik heb een bloedhekel gekregen aan anime verfilmingen. Vaak word het verhaal niet goed uitgewerkt (L), speelt te cast te overdreven zodat het op anime gaat lijken, maar veel te irritant is (Attack on Titan), is de film ge-americaniseert (Ghost in the Shell) of is het gewoon ronduit slecht (Death Note). Dat ik deze titel voorbij zag komen, moest ik wel een beetje huilen. Vooral met een anime als Bleach, die oneindig lang door gaat, willen ze misschien wel teveel in één film proppen. Nu krijgt ook bleach de reputatie van slechte verfilming...

Toch maar de trailer gekeken... De trailer was prachtig! Mooie beelden, geen overdreven gedoe... Toch maar de film kijken. Als het niets is, ben ik met een half uurtje klaar. De start van de film was erg trouw aan de anime. Het treurige verhaal van Ichigo en zijn moeder. Je voelt het gelijk.. De rest van de film was trouwens ook heel trouw aan de anime, op een paar scenes na, die er uit zijn gehaald, vanwege tijd natuurlijk.

Naarmate de film vorderde, viel mij op dat ze duidelijk voor één verhaallijn hebben gekozen, namelijk de eerste, en hier hun tijd voor namen. Dit was echt onwijs prettig. Geen geransel, omdat ze de toffe shit erin willen, maar gewoon een uitwerking van een verhaallijn. Open einde? Maakt niet uit.. Neem de tijd. Heel fijn.

Verder vond ik het acteerwerk overdreven genoeg om als een anime over te komen, maar niet zo overdreven dat het irritant werd. Een heel goede balans tussen 'over de top' en subtiel. De karakters waren allemaal iets aangepast, vooral voor de looks, maar ten goede. Dit gaf een realistisch beeld. Geen stomme speelgoedwinkelpruiken (Attack on Titan*ahum), maar gewoon mooi gemaakt.

Het camerawerk was ik ook erg over te spreken. Hele mooie close-ups, met de nodige typische anime plaatjes. De special-effects waren prachtig, misschien wel het beste van de gehele film. De hollows waren prachtig in elkaar gezet, met name de Grand Fischer.

Al met al denk ik dat Bleach een prachtig voorbeeld is dat een anime verfilming heel erg fijn kan zijn en heel goed gedaan kan worden. Bedankt hiervoor! Kan niet wachten tot het volgende deel.

P.S. ik kan me voorstellen als je de anime niet kent, het verhaal minder waarde krijgt. Dus de eerste 20 afleveringen van Bleach kijken en dan deze film, maakt het iets beter.

Een ruime 8! Misschien een 8,5, voor de persoonlijke waarde.

Fundamentals of Caring, The (2016)

Samsara1992

 • 55 berichten
 • 128 stemmen

Deze film op netflix gekeken, zonder te weten wat er komen gaat.

Ten eerste wil ik even voorop stellen dat ik comedy films zelden leuk vind, dus ik hield echt mijn hart vast (mijn vriend, die met me meekeek is daarin nog erger).

Na de eerste vijf minuten zat ik al te huilen van het lachen, dus dat beloofde veel goeds. De acteurs wisten de film goed te dragen. Ik wil graag zeggen 'met name de hoofdpersonen', maar ook de bijrollen waren mooi gevuld.

De film is zeker niet langdradig, niet te druk, niet te sentimenteel, gewoon precies goed voor een goede komedie. Het verhaal is een beetje overdone, niet erg origineel, maar dit stoort niet aan de film.

Selena Gomez heeft mij erg verrast in de film. Nu weet ik vrij weinig van haar, maar ik was een beetje bang dat zij de film softer zou maken met wat romantiek. Dit was gelukkig niet het geval.

Het nadeel van de film zou ik benoemen bij de diepgang bij de karakters. Dat miste ik een beetje. Hun situaties worden kort uitgelegd, maar je krijgt niet echt het gevoel dat je ze leert kennen.

Al met al heb ik gehuild van het lachen en zou ik deze film zo nog een keertje kijken. Dikke 8,5!

Searching (2018)

Samsara1992

 • 55 berichten
 • 128 stemmen

Net bij de Sneak Preview gezien.

De film begint vrij lighthearted, met filmpjes en foto's van een gezin. Dit geeft een mooi beeld van de situatie waar de hoofdpersonen zich in bevinden.

Voordat ik verder ga, wil ik er even bij vermelden dat wij geen idee hadden waar deze film over ging of over het concept hoe deze film is weergegeven. Dit maakte de film des te intrigerender en dit raad ik ook iedereen aan. In deze review zal ik dan ook zo min mogelijk vrijgeven.

Het verhaal zelf is niet heel origineel en het dan ook het concept dat de film draagt. Dit klinkt vrij negatief, maar door de goede cast en de juist gekozen beelden, heeft dit geleid tot een zeer spannende thriller. Het concept had veel fouten kunnen veroorzaken, zoals weinig diepgang in de karakters of weinig dialogen, gelukkig zijn deze fouten niet gemaakt. Ik voelde gelijk sympathie voor de karakters en was ook gelijk verwikkeld in het verhaal. Alles wat je ziet, zorgt dat je nieuwsgierig wordt gemaakt naar wat er komen gaat en dit is naar mijn idee ook vooral wat de spanning in de film brengt. De ontknoping had ik zelf bij lange na niet zien aankomen, al is er wel een sterke hint gegeven in de film.

De film voelde niet lang aan, maar had ook niet langer hoeven duren. Al met al een geslaagde film en zeker geen spijt van deze sneak preview. Een mooie 8.