menu

Hier kun je zien welke berichten BarryEgan als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Irishman, The (2019)

2,0
Oef.

Hier had ik toch veel meer van verwacht, met name vanwege de recensies in binnen- en buitenland. De film kabbelt maar voort zonder dat de vaart erin komt, dan ga je de uren wel tellen. De flashback-opzet van de film voegt bar weinig toe, het helpt niet dat Sheeran zelf geen al te interessant personage is, waardoor je niet gepakt wordt door zijn verhaal. De Niro weet wederom niet te overtuigen, had beter twintig jaar geleden met filmpensioen kunnen gaan. Hij wordt niet gesteund door de digitale trucage dat bij hem het meest fake uitziet, in de jongere jaren zit je toch écht naar een oude man met een digitaal jong-gemaakt gezicht te kijken en dat went nauwelijks naarmate de film vordert.
Doen Pesci en Pacino het toch beter, met name Pesci is sterk in een rol die mooi aansluit op zijn eerdere Scorsese-rollen. Zijn doorleefde kop geeft zijn rol nog wat gravitas.

Bij het aloude Scorsese-thema schuld is ditmaal ouderdom gevoegd, wat op papier nog best wat interessants kan opleveren, maar vanwege de genoemde traagheid en gebrek aan schwung komen die thema's niet echt binnen op het eind.

Sorry, kan er op dit weinig positiefs over zeggen. Misschien geef ik het binnenkort op Netflix nog een kans.

2* diggies.

Leuke Rickles-cameo trouwens, al had z'n naam niet genoemd hoeven te worden, was vrij snel duidelijk dat hij daar op het podium stond.