• 9.370.422 stemmen

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Met onder meer: Özcan Akyol

Release datum: zaterdag 14 oktober 2023

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

Plot Eus in Turkije

Turkije viert feest. Het is precies 100 jaar geleden dat de Republiek ontstond, geboren uit de puinhopen van de Eerste Wereldoorlog. In deze vierdelige serie reist schrijver en presentator Özcan Akyol, beter bekend als Eus, af naar het land. Hij kijkt daarbij niet alleen naar de geschiedenis, maar ook naar de toekomst. Na de verwoestende aardbevingen en ongekend spannende verkiezingen in mei luidt de vraag: hoe nu verder? Tijd om de dromen van toen en nu naast elkaar te leggen. Eus bezoekt tijdens zijn reis vier Turkse steden. In het conservatieve Trabzon volgt hij de ongekend spannende verkiezingsstrijd. In Izmir, de meest liberale stad van Turkije, gaat het over de grenzen van vrijheid. Konya is traditioneel een religieuze stad, maar de laatste jaren ook een economische ‘boomtown’. En in Diyarbakir, met een grote Koerdische bevolking, zijn de gevolgen van de aardbeving nog voelbaar. Hoe weet Turkije in al deze verscheidenheid de eenheid te bewaren?

Meningen over Eus in Turkije

donderdag 7 december 2023
Eus in Turkije seizoen 1 Deze serie heeft meer episodes.Te weten 4.