• 9.235.679 stemmen

The Golden Girls (1985-1992)

7 seizoenen
3,21 241 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Komedie / Drama

Ontwikkeld door: Susan Harris

Met onder meer: Bea Arthur, Betty White en Rue McClanahan

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zaterdag 14 september 1985

Eerst uitgezonden op: NBC (Verenigde Staten)

Plot The Golden Girls

De serie draait om vier oudere, alleenstaande vrouwen (drie weduwen en één gescheiden vrouw), die samen een huis delen in Miami in Florida. De eigenaresse van het huis is de weduwe Blanche Devereaux. Ze wordt vergezeld door weduwe Rose Nylund en de gescheiden Dorothy Zbornak die beiden reageren op een "kamer te huur" advertentie op het prikbord van de lokale supermarkt. Nadat het rusthuis van de moeder van Dorothy uitbrand worden de drie vergezeld dor de 80-jarige Sophia Petrillo. Samen delen ze verschillende ervaringen en genieten ze van zichzelf ondanks de moeilijke tijden.

Seizoenen

Komt er een The Golden Girls seizoen 8?

Acteurs en Actrices

Meningen over The Golden Girls

Foxhollywood

woensdag 14 november 2018
The Golden Girls seizoen 1 Veel naar gekeken. Echt een toffe comedy serie. De 4 actrices speelden hun rol uitstekend, maar Estelle Getty stak er wel bovenuit als de stevig gebekte 80 jarige Sophia Petrillo, de moeder van Dorothy. Top
avatar van Pollypeachum1

Pollypeachum1

vrijdag 28 februari 2025
The Golden Girls seizoen 1 Ik kijk het nu op Disney voor de 6e of 7e keer: het blijft leuk. Wat mij betreft een van de beste comedy series aller tijden. De gezichtsuitdrukkingen van Dorothy, de verhalen van Rose, het geflirt van Blanche en de stekende opmerkingen van Sophia blijven leuk. Susan Harris heeft nog meer van die geweldige series geschreven, zoals Soap!