• 9.369.537 stemmen

Het Verhaal van Nederland (2022-2025)

Historisch | 3 seizoenen
3 seizoenen
3,92 81 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Historisch

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Emiel Neervoort, Remco van der Kruk, Sander van Meurs en Taco Zimmerman

Met onder meer: Daan Schuurmans, Sonia Eijken en Siawaash Cyrroes

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: woensdag 2 februari 2022

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• NPO Start Bekijk via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Het Verhaal van Nederland

'Het Verhaal van Nederland' laat ons in tien afleveringen zien hoe Nederland is ontstaan. De serie is opgenomen bij Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp en Natuurpark Lelystad. In 'Het Verhaal van Nederland' zien we hoe ons land is geworden tot wat het nu is. We gaan echt op reis door de tijd vanaf de prehistorie tot aan nu. Onderweg zien we de grote allesbepalende gebeurtenissen, personen en voorwerpen die Nederland hebben gevormd. Van de eerste bewoners via de Gouden Eeuw en de Tweede Wereldoorlog tot het land dat we nu zijn. In het programma staat een aantal vragen centraal; Waar komen we vandaan? Welke geschiedenis delen we? En hoe zijn we geworden wie we zijn? Door middel van de gedramatiseerde scenes uit onze geschiedenis en persoonlijke verhalen zien we de grote historische gebeurtenissen en keerpunten. Ook een aantal deskundigen, historici, experts, en archeologen van alle denkbare musea en instellingen in Nederland ondersteunt het verhaal door de meest interessante periodes in de Nederlandse geschiedenis uit de doeken te doen.

logo tmdbimage

Meningen over Het Verhaal van Nederland

avatar van MovieHolic

MovieHolic

zaterdag 16 april 2022
Het Verhaal van Nederland seizoen 1 Geschiedenis is een van mijn grote hobby's. Logischerwijs vond ik dit dus echt helemaal geweldig. Ik heb genoten van elke aflevering en vond de aanpak (met Daan Schuurmans in cutscenes en tijdens het verhaal) erg gaaf, eens een keer wat anders dan een tam verhaal. Ik hoop serieus dat ze dit uitbreiden met een 2e seizoen!
avatar van Joy4ever

Joy4ever

zondag 6 februari 2022
Het Verhaal van Nederland seizoen 1 Zo, wat een eye opener die eerste aflevering. Heel interessant om te vernemen wie nu onze voorouders waren. Maar ook de verklaring van de heuvels op o.a. de Veluwe. Het drama gedeelte vond ik wel ietsje minder. Erg benieuwd naar de volgende afleveringen!

Rotterdam@1_tv

woensdag 31 januari 2024
Het Verhaal van Nederland seizoen 2 Voor de liefhebbers: begint vanavond rond half negen NPO 1. Ik ben de boodschapper, niet de liefhebber Ook geen republikein, maar deze familie is wel met list en bedrog en vooral verstandshuwelijken aan de macht gekomen en gebleven. Gaarne belasting betalen en boekhouding open voor alle burgers die jaarlijks deze vele miljoenen voor o.a. dure hobby's, ophoesten en soms zelf in armoede leven. Daan Schuurmans is zeer goed in zijn rol van verteller! Heb alle vorige docu's gezien.