• 9.370.979 stemmen

Stephen Fry in America (2008)

Documentaire | Miniserie

Ontwikkeld door: André Singer, Gina Carter en Richard Klein

Met: Stephen Fry, Russell Means en Ted Turner

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 12 oktober 2008

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Stephen Fry in America

De Britse komiek Stephen Fry gaat op geheel eigen wijze op zoek naar het echte Amerika. Hij reist het hele continent af in een zwarte taxi. Onderweg ontmoet hij een bonte verzameling opmerkelijke figuren, van lokale helden tot landelijke iconen, bij wie hij onder meer thee gaat drinken.

Afleveringen

Himself - Host

Sinds deze serie altijd over nagedacht om eens alle 50 staten te bezoeken

avatar van gert_r

gert_r

De plotomschrijving van de serie is overgenomen van de dvd-uitgave. Als je weghaalt wat er niet aan klopt houd je dit over:

De Britse komiek Stephen Fry gaat op geheel eigen wijze op zoek naar het echte Amerika. Hij reist het hele continent af in een zwarte taxi. Onderweg ontmoet hij een bonte verzameling opmerkelijke figuren, van lokale helden tot landelijke iconen. Zo gaat hij theedrinken bij...
Geen Steven Spielberg, George Bush, Stephen King, Bill Gates, Aretha Franklin en Arnold Schwarzenegger dus. Figuurlijk gesproken heb ik ze geen moment gemist en blijft dit gewoon infotainment van de bovenste plank. Waar het me om gaat is dat een distributeur, in dit geval Just Entertainment, weer eens weinig betrokkenheid bij een eigen uitgave toont en weinig respect voor de afnemers ervan. Of is het pure misleiding?

avatar van 1AngryMan

1AngryMan (moderator series)

quitchatting schreef:

Bedankt, ik heb het aangepast!

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Leuke serie om te zien, maar wel erg beperkt. Uit iedere staat kies je 1 onderwerpje waar je dan een minuut of 5 naar kijkt. Aangevuld met nog iets korts van 1 minuut. Over de korte stukken had ik vaak meer willen weten, en de lange waren dan voor mij best vaak niet zo boeiend. Om een staat te leren kennen zou het beter zijn om in ieder geval een kwartier tot een half uur aan te besteden. Het is allemaal erg vluchtig. Maar leuk en interessant genoeg om te bekijken.

*Shockend om te lezen dat Stephen Fry daar 'pas' 50 jaar was, als je zei dat hij 65 was zou ik het ook geloven.