• 9.374.138 stemmen

Ontwikkeld door: Dave Holstein

Met onder meer: Jim Carrey, Judy Greer en Catherine Keener

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 9 september 2018

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

• Ziggo Bekijk via Ziggo
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Kidding

Jeff, alias Mr. Pickles, is een icoon op het gebied van de Amerikaanse kindertelevisie. Met zijn tekenende vriendelijkheid en wijsheid beïnvloedt hij zowel de jonge kijkers als de volwassenen van zijn eigen leeftijd. Wanneer de familie van deze geliefde tv-persoonlijkheid, bestaande uit zijn vrouw, twee zonen, zus en vader, uit elkaar begint te vallen, realiseert hij zich dat geen van zijn sprookjes of handpoppen hem zullen steunen tijdens deze moeilijke periode. Het resultaat is dat de altijd vriendelijke Jeff langzaam maar zeker hieraan ten onder lijkt te gaan.

Meningen over Kidding

avatar van shugenja

shugenja

zondag 29 januari 2023
Kidding seizoen 1 dit is misschien wel de beste serie die ik ooit gezien heb. Carrey sluit zijn carriere zo prachtig af. De hand van Gondry hierin is wel duidelijk. Hij schetst een prachtig magisch realistisch gelaagd verhaal. Met humor en drama van begin tot het einde geweldig. Ik kan echt niks negatiefs bedenken aan deze show. Er zit zoveel creativiteit in zoveel geweldige vondsten. Een show die uniek is en niks probeert na te apen. Het is een zeldzaamheid en veel makers durven het niet aan. Maar Gondry doet het met verve. En sluit het mooi in 2 seizoenen af zodat de kwaliteit hoog blijft constant.
avatar van thomzi50

thomzi50

donderdag 24 januari 2019
Kidding seizoen 1 Bijzonder sterke serie dit, inderdaad. En fijn dat er een tweede seizoen aan komt. Want jeetje, 'Kidding' is een van de slimste, levendigste series die ik in maanden heb gezien. Het is komische en zwaar, ingenieus en traditioneel, bijzonder kleurrijk bovendien - je ziet duidelijk de hand van Gondry erin (veel kleuren, veel close-ups, soms mooie versnellingen of gekke uitstapjes, en natuurlijk de fantasievolle ondertoon van alles). Carrey speelt een bijzonder sterke hoofdrol, die hierboven al mooi getypeerd werd als kruising tussen zijn personages uit Eternal Sunshine en The Truman Show. Erg bijzonder hoe hij een goedaardig volwassen kind speelt dat meer en meer zijn grip op de werkelijkheid verliest, echt een rol die wel bekroond mag worden. Ook de andere acteurs spelen goed, al vind ik sommige subplotjes iets minder interessant of wat irritant ongeloofwaardig. (Wel weer goed aan de serie: hoe veel subplotjes er zijn, ook allerlei lijntjes die slechts even worden uitgeworpen en toch beklijven.) Kortom: als u de kans krijgt - ik zag me genoodzaakt tot een download - kijken deze hap. Wanneer hapt een Nederlandse zender toe? 'Kidding' is misschien niet weggelegd voor een miljoenenpubliek, maar verdient zeker de nodige kijkers. En hier meer dan die schamele 2 stemmen.