• 9.405.233 stemmen

Ontwikkeld door: Jaap Schneider en James Gay-Rees

Met onder meer: Jordi Cruyff, Chantal Cruijff en Ronald Koeman

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Release datum: zondag 22 maart 2026

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Cruijff

Documentaireserie waarin we een kijkje krijgen in het hoofd van Nederlands grootste voetballer. Aan de hand van unieke audio-opnamen, gemaakt in de laatste dagen van zijn leven, én gesprekken met zijn gezin en vrienden. De serie belicht zijn revolutionaire invloed op het voetbal bij Ajax en FC Barcelona, zijn tijd bij het Nederlands Elftal en zijn latere successen als trainer. Een belangrijk onderdeel is de onthulling van nieuwe details over de traumatische gijzelingspoging in Barcelona in 1977.

Meningen over Cruijff

Berry1984

zondag 22 maart 2026
Cruijff seizoen 1 Ik heb lang naar deze documentaire uitgekeken, maar uiteindelijk viel hij me toch tegen. We komen niet veel nieuws te weten, al vind ik dat op zich niet eens zo erg. Wat mij vooral stoorde, was de montage, die voelde te snel en rommelig aan. Zeker in het begin van de documentaire irriteerde dit me mateloos. De documentaire gaat nergens echt de diepte in en maakt grote, abrupte sprongen. Ik wil niet zeggen dat de documentaire slecht is, maar ik had er meer van verwacht.