• 9.369.636 stemmen

Ontwikkeld door: Leonardo Fasoli en Stefano Sollima

Met: Liliana Bottone, Giacomo Fadda en Francesca Olia

Oorsprong: Italië

Datum van release: woensdag 22 oktober 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Il Mostro

Een reconstructie van acht dubbele moorden die vermoedelijk tussen 1968 en 1985 in en rond Florence, Italië, door één man zijn gepleegd. De nog steeds onopgeloste zaak van "Het Monster", de bijnaam die werd gegeven aan de vermeende seriemoordenaar die het had gemunt op stellen die in auto's op afgelegen plekken rond Florence geparkeerd stonden. "Het Monster" gebruikte altijd hetzelfde wapen, een Beretta van kaliber 22. De cold case markeert een van de langste onderzoeken naar de meest brute seriemoorden in de Italiaanse geschiedenis.

Afleveringen

1. Aflevering 1

22 oktober 2025 (1 uur en 03 minuten)

Als het Monster van Florence in 1982 opnieuw toeslaat en weer een jong stel vermoordt, onderzoekt de politie een moordzaak uit 1968 die ook 's nachts in een auto plaatsvond.

2. Aflevering 2

22 oktober 2025 (50 minuten)

De politie is op zoek naar aanwijzingen. Een verdachte duikt onder als de ware aard van een tumultueuze liefdesaffaire uit het verleden aan het licht komt.

3. Aflevering 3

22 oktober 2025 (57 minuten)

Het Monster blijft stellen terroriseren. Tijdens een huiveringwekkend avondje uit valt de verdenking op een andere man zonder alibi die verontrustende spullen bij zich heeft.

4. Aflevering 4

22 oktober 2025 (1 uur en 07 minuten)

De politie neemt de enige ooggetuige mee terug naar de plaats van de eerste moord. In 1958 dwingen maatschappelijke conventies iemand tot een ongelukkig huwelijk.

avatar van lang pee

lang pee

Ik vond dit echt een zeer mooie serie, die prachtig in beeld gebracht is en met fantastisch acteerwerk en een mysterieus boeiend waargebeurd verhaal.

Sommige mensen doet het denken aan de bende van Nijvel in Belgie, dat is nooit opgelost, maar het is zeker dat deze zaak niet opgelost mocht worden waarschijnlijk en dat er vele jaren al dan niet moedwillig zeer veel domme fouten zijn gemaakt.

Ook in deze zaak zijn de fouten niet te tellen.

En dan die zeer mooie Italiaanse auto,s van de jaren 60 en 70, daar alleen al zou ik voor kijken....

avatar van Tapa

Tapa

Prachtig vorm gegeven, maar ik vond het niet echt spannend, was meer drama. Wat ik mooi gedaan vond was het vertellen vanuit de verschillende personen, dus sommige scenes kwamen een paar keer terug, maar dan in ander perspectief. Van het politie onderzoek krijg je in de serie niet veel te zien, maar wel veel drama over de relaties tussen de hoofdrolspelers.

avatar van Exhib

Exhib

Ontzettend saai en langdradig , geen spanning !!

avatar van AniSter

AniSter

Deze op ware gebeurtenissen gebaseerde miniserie laat een van de vele scenario's zien die tot het oplossen van de moorden door het monster van Florence zou kunnen leiden. Voor degenen die de serie Hannibal (3 seizoenen, 2013 - 2015) hebben gezien; in het derde seizoen daarvan wordt de link gelegd tussen Hannibal Lecter en het monster van Florence... Dat terzijde.

Deze Il Mostro miniserie laat een beetje op documentaire-achtige wijze het onderzoek zien dat zich concentreert op een bepaalde kring van personen. Ontzettend knap weergegeven in de betreffende periode met daarbij een prima cast. Wel een beetje de aandacht erbij houden, want er wordt nogal wat heen en weer gesprongen in de tijd. Om het iets te verduidelijken worden bepaalde scenes zelfs meerdere malen herhaald. Zoals hierboven al in het plot staat vermeld; een mooi afgerond einde hoef je niet te verwachten.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Geweldige Italiaanse serie over 'Het Monster van Florence', heerlijk gebracht, dito sfeer, krijg hier geen genoeg van.