• 9.370.360 stemmen

Van Krot tot Vinex: 100 Jaar Wonen (2023)

Documentaire | 1 seizoen
1 seizoen
3,50 1 stemmen + Mijn stem

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Met onder meer: Mariëlle Tweebeeke

Release datum: vrijdag 3 februari 2023

Eerst uitgezonden op: NTR (Nederland)

Plot Van Krot tot Vinex: 100 Jaar Wonen

De huren rijzen de pan uit en met een gemiddeld inkomen is het bijna onmogelijk om een huis te kopen. Jongeren wonen steeds langer bij hun ouders. We zitten midden in een wooncrisis. Wat is er misgegaan en wat kunnen we leren van de geschiedenis? De huren rijzen de pan uit. En met een gemiddeld inkomen is het bijna onmogelijk om een huis te kopen. Jongeren wonen steeds langer bij hun ouders. We zitten middenin een wooncrisis. Wat is er misgegaan en wat kunnen we leren van de geschiedenis? Mariëlle Tweebeeke neemt de kijker mee terug in de tijd. De vier afleveringen gaan achtereenvolgens over de strijd tegen verkrotting in het begin van de 20e eeuw, het Tuinstadideaal van de jaren 20 en 30, de ‘bouwen bouwen bouwen’-gedachte van de jaren 50 en 60 en tot slot de opkomst van de Vinex-woningen én het marktdenken vanaf de jaren 90.

Meningen over Van Krot tot Vinex: 100 Jaar Wonen