• 9.200.394 stemmen

Ontwikkeld door: Sara Askelöf, Susann Billberg Rydholm en Helena Larand

Met onder meer: Kardo Razzazi, Carla Sehn en Jon Øigarden

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: donderdag 6 februari 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Åremorden

Politieagente Hanna Ahlander is geschorst van haar baan in Stockholm en gedumpt door haar partner als ze verhuist naar het vakantiehuis van haar zus in Åre. Wanneer een jonge vrouw vermist raakt in de ijzige nacht van Lucia, kan Hanna niet anders dan de zaak gaan onderzoeken. Met een moeilijke gezinssituatie en een onderbezet politiebureau moet de plaatselijke politieagent Daniel Lindskog met tegenzin Hanna's hulp accepteren. Maar de grote vraag is of ze elkaar kunnen vertrouwen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Åremorden

avatar van Toontje G

Toontje G

zaterdag 8 februari 2025
Åremorden seizoen 1 Al eens betere Scandinavische series gezien maar het kan er mee door.
avatar van AniSter

AniSter

maandag 10 februari 2025
Åremorden seizoen 1 In ieder geval veel bekende acteurs in deze serie, die al in een aantal eerdere misdaadseries gefigureerd hebben. Een beetje een vreemde constructie; twee verhalen in 1 seizoen. Geen spannende plots, daarbij de bekende verhaallijn: laat genoeg verdachten de revue passeren, dan is de uiteindelijke dader misschien een verrassing. Keek op zich wel lekker weg.

Hodepine

zondag 9 februari 2025
Åremorden seizoen 1 Zeer matige serie. Beetje saai, magere verhaallijntjes, spanning ontbreekt en de acteerprestaties zijn ook niet om over naar huis te schrijven. De landschappen daarentegen zijn fantastisch. (Maar dan ga ik wel een natuurfilm kijken)

Ebenezer Scrooge_tv

zaterdag 22 februari 2025
Åremorden seizoen 1 Flinterdun verhaaltje en ook nog 's allerbelabberdst uitgewerkt. Met gebruik van de bekende Zweedse trucjes, het uitrekken: iemand wordt iets gevraagd en pas na een seconde of tien komt er een antwoord. Of iemand staat aan de deur en voor die persoon eindelijk binnen is zijn we weer een eeuwigheid verder. Om maar filmhuis intelligentie te veinzen. Normaal kan dat trage goed werken, maar hier vond ik het gekunsteld. Clichématig politieagentje uit de grote stad komt ergens in een verre uithoek meehelpen aan een moordzaak: het onervaren bleue typetje. Komt haar tijdens een zoektocht, stomtoevallig, iets ter ore, speelt ze die informatie door, en vanaf dat moment is ze opeens iemand waar rekening mee gehouden moet worden haha... Clarice Starling in wording. Dan blijkt dat ze in Stockholm is geschorst vanwege intimidatie, alleen maar bedoeld om van het hoofdplot zelf, dat al vlees noch vis is, nog iets te maken. Later komt er een telefoontje dat ze niet meer vervolgd zal worden. En dat was het dan. Een subplot van niks dus. Natuurlijk moet er ook weer een hond zijn die .... wordt. Nou, dat hoef ik niet in te vullen. Op een gegeven moment is er iemand die ze verdenken van de moord op het meisje en die zegt dan doodleuk: "Ik heb niet je dochter vermoord, maar wel je hond!" Ok, en vervolgens zie je wat verbazing en verspringt het beeld snel naar de volgende scène. Alsof dat allemaal net iets minder erg is en er niet echt toe doet. Nou, ik had hem nog even met dat spijkerpistool bewerkt. Scandinavische thriller voor dummies.