• 9.377.411 stemmen

Liefde voor Muziek - Seizoen 3 (2017)

Show titel: Liefde voor Muziek

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Tom Bouckaert

Met: Bart Peeters, Gers Pardoel en Natalia Druyts

Oorsprong: België

Datum van release: maandag 10 april 2017

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Liefde voor Muziek

'Liefde voor Muziek' laat de deelnemers elkaars nummers in een nieuw jasje steken. Elke aflevering laat een artiest de nummers die zijn of haar carrière hebben bepaald, uitlenen aan de andere zangers. De deelnemers in het programma laten zich van een kant zien die ze nog niet vaak tonen. Daarnaast brengt de centrale gast aan het einde van de aflevering ook zelf een eerbetoon aan een artiest die veel voor hem of haar betekent.

Afleveringen Seizoen 3 (2017)

1. 1. Natalia

10 april 2017 (50 minuten)

Onder een stralende zon komen de artiesten aan op Mallorca. Al hingen er heel even donkere wolken boven de auto van Natalia, Lady Linn en Bart Peeters. Barts ontembare enthousiasme wordt immers niet echt geapprecieerd door de Spaanse Guardia Civil. Op de eerste dag worden de rolschaatsen bovengehaald, ontpopt Natalia zich tot de persoonlijke choreograaf van Lady Linn, experimenteren de mannen op hun hoverboard en telt de groep af naar de komst van Koen Wauters, die later arriveert vanuit Qatar.

2. 2. Josje Huisman

17 april 2017 (50 minuten)

De artiesten brengen liedjes van K3; de vlaamse meidengroep waar Josje enkele jaren de blonde stoot in het trio was. Lady Linn bewerkt het nummer 'Oya-LéLé' en Bart Peeters bewerkt 'Tele-Romeo'.

3. 3. Isabelle A

24 april 2017 (50 minuten)

Een primeur in de geschiedenis van Liefde voor Muziek. Voor het eerst bewerken twee artiesten zonder elkaars medeweten hetzelfde nummer. Bovendien kleurt de derde aflevering vooral Nederlandstalig, met zes van de zeven artiesten die voor het Nederlands kiezen. Vooral voor Lady Linn is de stap naar het Nederlands verrassend.

4. 4. Lady Lynn

1 mei 2017 (50 minuten)

De centrale gast van de avond is Lady Linn. Terwijl de andere artiesten haar nummers bewerken, brengt ze zelf een cover van Candi Staton met 'Hallelujah Anyway'.

5. 5. Bart Peeters

8 mei 2017 (50 minuten)

Vanavond mag Bart Peeters genieten van de covers van zijn nummers. Isabelle A neemt het nummer 'Lepeltjesgewijs' voor haar rekening, en Josje covert 'Ontdooi Me'.

6. 6. Gers Pardoel

15 mei 2017 (50 minuten)

Terwijl de andere artiesten een nummer van Gers Pardoel brengen, weet hij zelf ook te imponeren. Hij zet een Nederlandstalige tekst op Million Voices, een nummer van de zweedse DJ Otto Knows.

7. 7. Clouseau

22 mei 2017 (50 minuten)

De artiesten hebben een zeer grote keuze uit het repertoire van Clouseau. Nathalia brengt haar versie van 'Wil Niet Dat Je Weggaat' en Gers Pardoel covert de hit 'Anne'.

8. 8. Repetities

28 mei 2017 (50 minuten)

Week na week volgden de straffe hits elkaar op. De slotaflevering wordt bovendien doorspekt met exclusieve repetitiebeelden van voor het vertrek naar Mallorca. Hoe kwamen de covers tot stand? Waarom kozen de artiesten deze nummers? En wat wilden ze vertellen met hun song? In niet-vertoonde gesprekken blikken Natalia, Bart Peeters, Josje, Isabelle A, Lady Linn, Gers Pardoel en Clouseau zelf terug op het onvergetelijke avontuur.

avatar van Esteban

Esteban

Dit seizoen vond ik persoonlijk nogal flauw, niet verwonderlijk als je de lijst artiesten bekijkt. De interpretaties waren veilig en weinig verrassend omdat ieder heel dicht bij zijn eigen stijl bleef en (blijkbaar) weinig anders kan dan waar ze bekend voor staan. Het was het seizoen dat de beperkingen pijnlijk bloot legde. Enkel Lady Lynn wist wat variatie te brengen. Wat een contrast met het voorgaande jaar.

Het tweede seizoen bracht ons onder meer Johannes Godart (School is Cool) en Sioen. Het spreekt voor zich dat beide heren héél eigenzinnige en ontzettend verrassende bewerkingen brachten van gekende en minder gekende nummers. Vaak beter dan 't origineel ook. Ian Thomas, die mij soms heel aangenaam wist te verrassen, als jonge poulain en Paul Michiels (Soul Sisters) als oude rot … Dat leverde ook interessante en -tegen alle verwachtingen in- geslaagde versies op. Eva De Roovere deed ook steeds haar ding, wat bijzonder fijn was. S2, nog niet in de database, zou van mij een dikke 3.5 krijgen.

Het bewijs dat het programma maar zo goed is als de verzameling artiesten.

avatar van JorisTVmeter

JorisTVmeter

Inderdaad een minder seizoen dit.

(Zal eens proberen om de andere er ook nog op te krijgen )