• 9.374.524 stemmen

The Shannara Chronicles - Seizoen 2 (2017)

Show titel: The Shannara Chronicles

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur

Ontwikkeld door: Miles Millar en Alfred Gough

Met: Austin Butler, Ivana Baquero en Manu Bennett

Datum van release: woensdag 11 oktober 2017

Eerst uitgezonden op: Spike (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Shannara Chronicles

De serie speelt zich af duizenden jaren in de toekomst en volgt drie helden. Wil is half-elf en half-mens en een van de laatsten van de legendarische Shannara-familie. Amberle is een elfenprinses en de eerste vrouw die welkom geheten wordt in de Chosen, een elite-groep van elven verantwoordelijk voor de bescherming en verzorging van de oude Ellcrys-boom. En dan is er nog Eretria, die geheel menselijk is en werd opgevoed door een groep dieven bekend als de Rovers. Zij trekken eropuit om te voorkomen dat een kwaadaardig leger van demonen de wereld vernietigt.

Afleveringen Seizoen 2 (2017)

1. 1. Druid

11 oktober 2017 (42 minuten)

Een jaar na de oorlog verstoort een mysterieuze figuur het nieuwe leven van Wil. Eretria herenigt zich met iemand vanuit haar verleden, terwijl Allanon een complot ontdekt dat de Vier Landen in de duisternis kan hullen.

2. 2. Wraith

18 oktober 2017 (42 minuten)

Wil en Mareth gaan op zoek naar antwoorden. Koning Ander bezoekt een nabijgelegen koninkrijk om versterking te vragen. Hij wordt voor een ultimatum gesteld.

3. 3. Graymark

25 oktober 2017 (42 minuten)

Nu Wil vastzit, zit er voor Eretria en Mareth niets anders op dan samen te werken. Ze moeten hem vrij krijgen, voordat de tijd voorbij is.

4. 4. Dweller

1 november 2017 (42 minuten)

Wil, Mareth en Allanon zakken af naar een gevaarlijk gebied op zoek naar antwoorden. Koning Ander ontmoet de prinses van Leah en ontdekt dat er meer aan de hand is met deze vrouw.

5. 5. Paranor

8 november 2017 (42 minuten)

Wil en Mareth gaan de confrontatie aan met een erg machtige Bandon. Met de hulp van Allanon weten ze hem gevangen te zetten binnenin Paranor. Flick is echter vergiftigd door Bandon en enkel laatstgenoemde beschikt over een remedie.

6. 6. Crimson

8 november 2017 (42 minuten)

Wil en Mareth zijn op zoek naar de schedel van Warlock Lord, die verborgen is in Shady Vale door Allanon. Eretria ontdekt volop haar krachten van de duisternis. De koningin Tamlin stuurt Garet Jax op pad naar generaal Riga. Wil gaat in duel met Bandon. Het einde had niemand kunnen voorspellen.

7. 7. Warlock

15 november 2017 (42 minuten)

De duisternis valt. Opnieuw ziet Eretria Amberle in haar visioenen. Ondertussen poogt Bandon met zijn volgelingen in Graymark de Warlock Lord weer tot leven te wekken. Mareth neemt grote risico's alvorens het te laat is.

8. 8. Amberle

15 november 2017 (42 minuten)

Wil moet in het reine komen met zijn verleden. Er groeit steeds meer een band tussen Allanon en Mareth.

9. 9. Wilderun

22 november 2017 (42 minuten)

Eretria bekent een duister geheim aan Wil. Bandon kan zijn grootste wens vervuld zien gaan, maar niet zonder een addertje onder het gras.

10. 10. Blood

22 november 2017 (42 minuten)

In een laatste confrontatie moet Wil de Vier Landen zien te redden. Wil, Mareth en Eretria rouwen om dood van hun vriend.

avatar van Ataloona

Ataloona

Het eerste seizoen vond ik abominabel, maar uiteindelijk tijdens een bankhangdag dit seizoen er toch doorheen gejaagd en ik vond het wonderwel stukken beter dan het eerste seizoen. Er staan veel berichten op het internet dat dit seizoen slechter zou zijn, maar dat viel reuze mee. Tuurlijk; de hoofdpersoon wordt teveel gehypt, terwijl hij wel heel erg kampt met aarzelingen en teenage angst (op een gegeven moment kon ik het 'he's our last hope' gebeuren moeilijk uitstaan, zeker als hij er zo apathisch bijstaat). De acteurs zijn duidelijk beter in vorm dan in S1 (niveau kartonnen bord) en hun personages zijn ook continu druk op reis in deze wereld. Dat houdt de vaart er goed in, mede dankzij plottwists die regelrecht uit Game of Thrones zijn afgekeken. Maar liever prima jatwerk, dan de continue stroom aan tienerdramatiek uit het eerste seizoen. Nog immer aanwezig, doch deze keer met daadwerkelijk zware trauma's die overwonnen moeten worden, in plaats van gekwetste gevoelens.

Matig schrijfwerk en toch prima vermaak. Jammer dat het inmiddels gecanceld is - had nu toch best zin gekregen in een derde seizoen.

avatar van pierre18

pierre18

Dit seizoen was een klap beter dan 1.