• 9.378.696 stemmen

Bucky O'Hare and the Toad Wars - Seizoen 1 (1991)

Show titel: Bucky O'Hare and the Toad Wars

Afleveringen: 13

Speelduur: 6 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Larry Hama

Met: Long John Baldry (stemrol), Jason Michas (stemrol) en Shane Meier (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Canada

Datum van release: zondag 8 september 1991

Eerst uitgezonden op: Syndication (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bucky O'Hare and the Toad Wars

In een alternatieve dimensie genaamd the Aniverse, bewoond door humanoïde dieren, wordt de vrije wereld bedreigd door boosaardige padden die de centrale computer, Komplex, in handen hebben en bedienen. Alleen kapitein Bucky O'Hare en zijn trouwe menselijke sidekick Willy DuWitt hebben één kans om The Aniverse te bevrijden van deze verschrikkelijke padden bedreiging.

Afleveringen Seizoen 1 (1991)

1. 1. War of the Warts

8 september 1991 (30 minuten)

Kapitein Bucky O'Hare en zijn bemanning vernemen dat het rijk van de padden zijn thuiswereld Warren heeft overgenomen. Bucky en zijn crew trekken erop uit om onderzoek te verrichten. Ondertussen treedt een Aardse jongen genaamd, Willy DuWitt, Bucky's universum binnen met behulp van een experimenteel apparaat.

2. 2. A Fistful of Simoleans

15 september 1991 (30 minuten)

Willy reist met kapitein Bucky O'Hare en zijn crew mee naar de planeet Warren, daar aangekomen verzamelen ze informatie over de recente klimaatverandering. Al snel komen zij erachter dat de klimaatverandering veroorzaakt wordt door een nieuw wapen genaamd, the Climate Converter. Om toegang te krijgen tot the Aniverse hoofdstad, Planeet Genus, huren de padden een spion in.

3. 3. The Good, the Bad and the Warty

22 september 1991 (30 minuten)

In een race tegen de klok probeert de bemanning van kapitein Bucky O'Hare te infiltreren op het moederschip van de padden. Met deze missie hopen zij de toegangscodes van de planeet Genus terug te veroveren.

4. 4. Home, Swampy Home

29 september 1991 (30 minuten)

Kapitein Bucky O'Hare is van plan om te infiltreren in een kolonie van slaven. De slaven worden met harde hand gedwongen om een nieuwe Climate Converter te bouwen.

5. 5. On the Blink

6 oktober 1991 (30 minuten)

Het rijk van de padden heeft de thuiswereld van de Koala's overgenomen. Langs de rand van deze wereld hebben de padden een afweersysteem geïnstalleerd. Dit systeem moet ervoor zorgen dat alle zoogdieren geen toegang hebben tot de thuiswereld van de koala's. Kapitein Bucky O'Hare stuurt android Blinky op missie om het afweersysteem uit te schakelen.

6. 6. Kreation Konspiracy

13 oktober 1991 (30 minuten)

Het gerucht gaat dat er een krachtig apparaat te vinden is op de kale planeet. Kapitein Bucky O'Hare en zijn bemanning moeten het apparaat als eerste te zien onderscheppen, voordat de padden hier lucht van krijgen. Blinky wordt ontvoert door drie padden.

7. 7. The Komplex Caper

20 oktober 1991 (30 minuten)

Komplex maakt gebruik van de kracht van het TV netwerk van de padden, hierdoor krijgt Komplex de totale macht over de zoogdieren populatie. Bucky moet naar de thuiswereld van de padden afreizen om de transmissie, en met een beetje geluk Komplex zelf, stop te zetten.

8. 8. The Search for Bruce

27 oktober 1991 (30 minuten)

Brusier's broer, de voormalige R.I. ingenieur Bruce, keert terug in een spectrale vorm. De padden creëren een nieuwe uitvinding. Met deze uitvinding zijn de padden in staat om hele pelotons te teleporteren, die binnen een paar seconde overal in the Aniverse kunnen worden ingezet.

9. 9. Corsair Canards

3 november 1991 (30 minuten)

Een verdrag tussen de UAC-Veiligheidsraad en Dead-Eye's, voormalige piraten, staat op het punt om afgerond te worden. Maar de afronding wordt door een kleine groep van piraten in gevaar gebracht.

10. 10. The Artificers of Aldebaran

10 november 1991 (30 minuten)

Jenny's pupil, Prinses Felicia, wordt ontvoerd door een cyborg-pad. Het is aan haar en Willy om haar te bevrijden. De cyborg-pad is opzoek naar de bron van ultieme macht, als hij zijn zoektocht voltooid dan kan dat het einde betekenen voor Jenny's thuiswereld, planeet Aldebaran, en misschien wel van de hele Aniverse.

11. 11. The Warriors

17 november 1991 (30 minuten)

De veiligheidsofficier van de padden wordt ontslagen uit het leger, dit omdat kapitein Bucky O'Hare hem een flinke nederlaag heeft toegebracht. Om zijn status terug te krijgen sluit de veiligheidsofficier zich aan bij een samoerai hagedis, de hagedis is van plan om de nabijgelegen planeet Kanopis III te veroveren, de thuiswereld van de Dead-Eye's.

12. 12. Bye Bye Berserker Baboon

24 november 1991 (30 minuten)

De padden vallen Bruiser aan, de thuiswereld van de Beetlegeusian bavianen. Kapitein Bucky O'Hare en zijn bemanning schieten de bavianen te hulp, maar ze maken al snel kennis met het geheime wapen van de padden: De onstopbare terror pad.

13. 13. The Taking of Pilot Jenny

1 december 1991 (30 minuten)

Jenny is gevangen genomen door de padden. Cyborg-pad doet het voorstel om Jenny te ruilen voor de onlangs in beslag genomen Climate Converter. Kapitein Bucky O'Hare bedenkt een slim plan om Jenny te bevrijden en zo de Climate Converter in eigen bezit te houden.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Toen kindervermaak nog niet afgevlakt en politiek correct was - waar ik overigens wel een voorstander van ben, want ik ben op 'die leeftijd'. Maar ik ben toch fijne herinneringen aan een serie waarin karakters gewoon gruwelijk doodgingen en de hoofdpersonages een genocide achterlieten op het kwaadaardige paddenras. Schietpartijen. Exploderende ruimteschepen. In de intro al een verwijzing naar een vermoord kind. Let's croack us some toads! Mijn eerste graffiti was trouwens dat ik met een zwarte viltstift 'The A-Team' en 'Bucky O'Hare' op een speelhuisje heb vereeuwigd. Die goede oude tijd dat televisieseries nog zulke baldadigheid in mij wisten te ontsteken.

HALVE TAMME. (moderator series)

Let's croak us some toads!

Fantastische animatieserie. Vette karakters, super strak geanimeerd en vele leuke/spannende verhalen passeren de revue. Erg jammer dat er maar één seizoen van Bucky O'Hare and the Toad Wars is gemaakt.

Vier solide sterren van mijn kant.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Oh lol, in mijn beleving waren er nog veel meer seizoenen.

HALVE TAMME. (moderator series)

Dit is en blijft echt een plaatje van een poster!

avatar van hatebreeder

hatebreeder

De tekenfilm heb ik geloof ik nooit echt gezien. Wel vroeger geloof ik een game van op de nintendo 8 bit gespeeld. Die was in ieder geval erg leuk.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik bezorg jou graag een kijk achterstand theo