• 9.410.973 stemmen

Formula 1: Drive to Survive - Seizoen 8 (2026)

Show titel: Formula 1: Drive to Survive

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 01 minuut

Ontwikkeld door: James Gay-Rees, Paul Martin en Sophie Todd

Met: Lando Norris, Max Verstappen en Oscar Piastri

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 27 februari 2026

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 8 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Formula 1: Drive to Survive

Documentaire die de kijker meeneemt in de cockpits, de paddock en het leven van de hoofdrolspelers in de Formule 1. De serie gaat over het Formule 1 Wereldkampioenschap en heeft een ongeëvenaarde en exclusieve toegang tot de snelste coureurs, teamleiders en eigenaars, evenals het eigen managementteam van de Formule 1.

Afleveringen Seizoen 8 (2026)

1. 1. New Kids on the Track

27 februari 2026 (52 minuten)

Onder de spots van de O2 Arena in Londen begint een nieuw seizoen: zes nieuwkomers komen bij de grid en een zevenvoudig wereldkampioen legt zijn helm klaar in een andere garage.

2. 2. Strictly Business

27 februari 2026 (44 minuten)

Achter in de grid is er een confrontatie tussen het genadeloze Alpine en het mildere Kick Sauber terwijl de rookies moeten zien te overleven in de Formule 1.

3. 3. The Number 1 Problem

27 februari 2026 (47 minuten)

Tijdens een zinderende openingsrace in Bahrein gaan Oscar Piastri en Lando Norris van McLaren beiden voor de titel en wordt hun strijd een mentale krachtmeting.

4. 4. A Bull With No Norris

27 februari 2026 (39 minuten)

Terwijl Red Bull in Japan de snelheid opvoert, komen de tekortkomingen van de auto en de tweede coureur aan het licht. Christian Horner voelt de muren op zich afkomen.

5. 5. The Sky's the Limit

27 februari 2026 (46 minuten)

In Miami begint Williams aan een nieuw seizoen. Alex Albon scoort hoog en Carlos Sainz kan zich moeilijk aanpassen. De spanning stijgt: is het team voor de juiste coureur gegaan?

6. 6. The Duel

27 februari 2026 (44 minuten)

Mercedes en Ferrari strijden om de tweede plek bij de constructeurs, terwijl rookie Kimi Antonelli en legende Lewis Hamilton de druk in hun nieuwe teams voelen.

7. 7. What Happens in Vegas

27 februari 2026 (38 minuten)

Las Vegas betekent glamour, risico en een nieuwe teambaas op de pitmuur. De belangen zijn groter dan ooit en McLaren is bereid een gok te wagen.

8. 8. Call Me Chucky

27 februari 2026 (51 minuten)

Na tegenslag in Las Vegas komt McLaren in Abu Dhabi met een voorsprong die wordt bedreigd door de regerend wereldkampioen. Wie blijft er koel als de lichten op groen springen?

avatar van james_cameron

Slechts 8 afleveringen in plaats van de gebruikelijke 10, maar afgezien daarvan is het weer genieten geblazen van deze eersteklas documentaire-reeks. Bizar ook hoe Max Verstappen laat in het seizoen toch weer dicht bij het kampioenschap weet te komen. Dit is natuurlijk het seizoen dat Red Bull-teambaas Christian Horner wordt ontslagen en hier wordt dan ook terecht een hele aflevering aan gewijd. Sporadisch wellicht een beetje afgeraffeld en kort door de bocht (!), maar uiteindelijk toch weer fascinerend en vooral meeslepend. Ik schrijf me alvast in voor seizoen 9.