• 9.405.988 stemmen

The Dinosaurs - Seizoen 1 (2026)

Alternatieve titel: Dinosaurs

Afleveringen: 4

Speelduur: 2 uur en 16 minuten

Ontwikkeld door: Justin Falvey, Darryl Frank, Keith Scholey en Steven Spielberg

Met: Morgan Freeman (stemrol)

Datum van release: vrijdag 6 maart 2026

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Dinosaurs

De docuserie biedt een epische reis naar de verloren wereld van de dinosaurussen en belicht hun 150 miljoen jaar durende heerschappij. De serie behandelt hun oorsprong op Pangea, hun evolutie en diversiteit, hun strijd om te overleven tegen toproofdieren en oeroud zeeleven, en hun uiteindelijke uitsterven na een catastrofale meteorietinslag. Daarnaast wordt ook hun moderne nalatenschap benadrukt.

Afleveringen Seizoen 1 (2026)

1. 1. Rise

6 maart 2026 (48 minuten)

235 miljoen jaar geleden komt een pluizig wezentje uit een ei. Als ze het chaotische klimaat en vleesetende reptielen overleeft, is dit het begin van het dinosaurustijdperk.

2. 2. Conquest

6 maart 2026

Een massa-extinctie betekent het einde van een rivaal, waardoor er meer en grotere dinosauriërs komen met langere nekken, die met hun bepantsering vijanden kunnen afweren.

3. 3. Emipre

6 maart 2026 (44 minuten)

Na een periode van extreme kou stijgt het zeeniveau gedurende het Krijt. De pterosauriërs vinden volop eten op de eilanden en dinosauriërs gaan in zee jagen.

4. 4. Fall

6 maart 2026 (44 minuten)

Dinosauriërs heersen over de hele planeet en de T. rex is de dodelijkste van allemaal. De continenten drijven uit elkaar en ver weg in de ruimte dreigt groot gevaar.

avatar van lang pee

lang pee

Aangenaam kijkstuk met heerlijk commentaar van Freeman, maar eigenlijk heb ik het allemaal al eens gezien. Het is niet dat het nu zoveel beter was dan andere bekende docu's over deze beesten.

Vier afleveringen is ook meer dan genoeg...

avatar van vilkmaster

vilkmaster

Het ziet er allemaal heel erg mooi uit in 4k op mijn Oled. De stem van Freeman is ook altijd mooi. Hetvis wel wat veel allemaal, iedere keer maar weer een andere dino. Wellicht was het beter geweest1 docu van 2 uur hier van te maken.

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Jammer dat de eerste twee afleveringen niet zo goed zijn als de laatste twee.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Matig, vind ik. Grafisch ziet het er enorm gelikt uit. Maar de scenes worden vaak enorm gerekt, dus het gaat erg langzaam. Daarnaast wordt er 'even' geskipt met miljoenen jaren. Je ziet dus niet de ontwikkeling die is doorgemaakt, maar komt terecht in een nieuw tijdperk met nieuwe vegetatie en nieuwe dino's. Bovendien vind ik de stem van Morgan Freeman niet erg passend bij deze docu. Erg slaapverwekkend.

avatar van Firecrest

Firecrest

Wel aardig, maar kan niet tippen aan Prehistoric Planet van Apple TV+.