• 9.376.964 stemmen

Vals Spel - Seizoen 1 (2025-2026)

Show titel: Vals Spel

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 14 minuten

Met: Victoria Koblenko, Dionne Slagter en Maxim Hartman

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 6 december 2025

Eerst uitgezonden op: Videoland (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Vals Spel

In dit strategische machtsspel worden de kandidaten zonder uitleg in het diepe gegooid. Er is geen handleiding, geen plan. Het enige wat ze hebben is een mysterieuze driehoek die met hén speelt, in plaats van andersom. De achterliggende gedachte van Vals Spel is dat niemand altijd liegt, maar iedereen liegt soms.

Afleveringen Seizoen 1 (2025-2026)

1. Aflevering 1

6 december 2025 (50 minuten)

Tien kandidaten, één machtsspel. Geen idee, geen uitleg. Een strategisch spel op het hoogste niveau. Het is niet eerlijk, het is Vals Spel! Arno Kantelberg, Défano Holwijn, Dionne Slagter, Juultje Tieleman, Marouane Meftah, Maxim Hartman, Margriet van der Linden, Teun Kapitein, Victoria Koblenko en Vonneke Bonneke gaan de meest strategische uitdaging van hun leven aan. Eén ding moet je vooral niet doen: jezelf meteen in de kijker spelen. Daar is nu al iemand achter gekomen en die moest nu al het huis verlaten.

2. Aflevering 2

6 december 2025 (51 minuten)

Om het menu te openen, dient één persoon €1.000,00 te betalen. Deze persoon krijgt inzage in de inhoud van de brief en mag deze informatie met de groep delen, maar is niet verplicht de waarheid te vertellen. Er zal een eliminatie plaatsvinden: wie vertrekt naar de kelder? En de kelder dient zich een tweede bewoner zich aan. Tijdens het kaartspel wordt bepaald wie het spel het slimst speelt, wie wordt uitgeslotenen wie doorgaat naar de tweede ronde. De spelers in de kelder hebben de mogelijkheid te beslissen wie van boven naar beneden moet komen. Voor de tweede ronde verzamelen alle deelnemers zich in de tuin; de speler met de meeste teamleden mag het geld in ontvangst nemen.

3. Aflevering 3

6 december 2025 (51 minuten)

De Kelderbewoners moeten een koning kiezen, en die koning bepaalt zelf wie de koningin wordt. Een vrouw kan ook koning zijn en moet dan een koningin kiezen. Als hun identiteit niet wordt geraden, krijgen ze immuniteit en €5000 per persoon. Worden ze wel geraden, dan zijn alleen zij om op te stemmen en te elimineren. Wat een onverwachte wending: alle deelnemers gaan met elkaar in gesprek en krijgen de gelegenheid om drie vragen te stellen in de stemkamer. Indien de koning en koningin niet worden gekozen, ontvangen de kelderbewoners drie extra stemmen. Vervolgens vindt er opnieuw een eliminatiestemming plaats, waarbij wordt bepaald wie als volgende het spel moet verlaten.

4. Aflevering 4

13 december 2025 (52 minuten)

Défano gaat naar de kelder, waar de anderen ook zijn. Hij kijkt verbaasd dat er daar nog meer mensen zijn. De mensen boven zullen nu denken dat er ergens anders nog anderen zijn, door het aantal stemmen dat is uitgebracht. Er vormt zich nu een soort bondje in de kelder. Wanneer Défano ontdekt dat er op hem gestemd is, noemt hij hen "ratten". Maxim spreekt Défano aan en zegt dat hij zich niet zo moet gedragen, want hier beneden is hij maar een klein mannetje. Als je weinig geld hebt, moet je strategisch te werk gaan om bij de jongeren er goed uit te laten zien, maar of dat gaat lukken is de vraag.

5. Aflevering 5

20 december 2025 (50 minuten)

Uit de kelder komt die ultieme stem die alle andere stemmen doet verdwijnen en ervoor heeft gezorgd dat zij daar ook is. Boven begrijpen ze het nog niet helemaal, maar Marouane begint iets te vermoeden. Vandaag is de dag van de confrontatie: de kelder spelers vormen nu één team. En misschien kunnen ze Défano inzetten als breekijzer om ervoor te zorgen die de bovenspelers misschien uit elkaar kan drijven. Sommigen zijn bang dat zij nu aan de beurt zijn, omdat ze eerder mensen die weggestuurd werden een dolk in de rug hebben gestoken.

6. Aflevering 6

27 december 2025 (46 minuten)

Marouane voelt zich verraden door Arno, maar in werkelijkheid was het Maxim die achter de spectaculaire stunt van gisteren zat. De bovenspelers vormen geen bondje meer, en Marouane maakt een grote fout door te denken dat Maxim heel veel geld heeft, terwijl dat helemaal niet zo is. De strijd om immuniteit wordt uitgevochten door twee teams en vindt buiten plaats. In de complexe driehoeksverhoudingen worden zoveel mogelijk drie hoeken gevormd. Dan komt het beslissende moment: de stemronde om een speler te elimineren wie zal er moeten vertrekken?

7. Aflevering 7

3 januari 2026 (46 minuten)

Marouane denkt dat Arno hem vertrouwt, maar niets is minder waar. De stem kondigt aan dat ze vanaf nu als individuen gaan spelen. Het spel begint in de stemkamer, maar wie gaat als eerste? Arno vermoedt dat als hij nu informatie met Maxim deelt, deze het zal doorvertellen. De senioren spelen tegen de jonkies en ze vertrouwen Maxim helemaal niet meer. Wie als eerste het spel ingaat, kan vertellen wat voor spel het is. Je speelt memory en wie dit het snelst doet, gaat door naar de tweede ronde. In deel twee gaan vier mensen door, maar wie? In de kelder staat een sokkel met een drukknop: als één persoon drukt, krijgt hij €1000; drukken er meer, dan wordt er gestemd op alléén die vier; als niemand drukt, krijgt iedereen €2000. Maar wie moet het huis verlaten? Maar dan verschijnt .... met de woorden: “morgen bij de eliminatie…”

8. Aflevering 8

10 januari 2026 (50 minuten)

De geëlimineerde die mag nog iemand meenemen. Diegene heeft zichzelf opgeofferd en nu zijn de jeugdige spelers nog maar met z’n tweeën. Hoe gaat het nu verder met hem? Hoogmoed komt voor de val, leer voortaan wat nederiger te zijn, bye bye. De stem: jullie krijgen de kans om je bedrag te verhogen. Wie als eerste gaat mag, daarna iemand anders sturen. Maar zonder dat ze weten krijgen allemaal €2000,00, maar dat heeft de jeugd niet helemaal door gekregen. Het spel van vandaag is ‘Immuniteit en Geld’ en wordt buiten het huis gespeeld.

9. Aflevering 9

17 januari 2026 (49 minuten)

Ze moet naar huis, en hoewel ze er vrede mee heeft, alleen de manier waarop het gebeurde beviel haar niet. Zonder haar voel ik me machteloos; wat moet ik nu met vier mensen die niet te vertrouwen zijn? Twee van hen behoren tot zijn bondje. De stem kondigt aan: dit is de dag van de halve finalechallenge. Kijk elkaar nog eens goed aan: wie gun je iets en wie niets? Rond de ronde tafel begint deel één: het flesje draaien. Degene die de immuniteit bemachtigt, heeft direct een plek in de finale.

10. Aflevering 10

24 januari 2026 (49 minuten)

Het staat nu twee tegen twee, of zetten ze Maxim op een zijspoor? We gaan het zien. Het is de finaledag, wie gaat nog wie naaien? Dat ontdekken we snel. Ze hadden allemaal moeite om in slaap te komen, maar toch is er één jongeling echt alleen. De finale bestaat uit drie delen en we beginnen meteen met het elimineren van één speler. Wie wordt er geëlimineerd en valt als eerste af? In de stemkamer zijn er geen opties, dus moet er tactisch gestemd worden. In deel twee kun je een groot geldbedrag winnen. Ondertussen zitten in de kelder de oud kandidaten, en het jeugdbondje is helemaal uit elkaar gevallen. In het laatste deel draait het om wie de meeste stemmen krijgt en daarmee het spel wint.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.