• 9.378.724 stemmen

Holy Sh!t - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Holy Sh!t

Afleveringen: 8

Speelduur: 4 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Mariano Vanhoof

Met: Mona Mina Leon, Ella-June Henrard en Ini Massez

Oorsprong: België

Datum van release: woensdag 28 mei 2025

Eerst uitgezonden op: Streamz (België)

• NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Holy Sh!t

Yasmine heeft een droom. Ze wil lerares worden, op zich geen bijzondere droom, ware het niet dat ze lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette... Ze zet haar enthousiasme voor wiskunde en fysica al een tijdje in tijdens de bijlessen die ze geeft, maar wilt nu meer. Vastberaden, maar met een bang hartje, besluit ze ervoor te gaan.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. Aflevering 1

28 mei 2025 (32 minuten)

Yasmine, die het Tourette-syndroom heeft, waagt zich op aanraden van Kim aan een les aerobic, maar dat loopt mis. Ze trekt zich terug, maar Kim blijft haar aanmoedigen om op eigen benen te staan en bij haar in te trekken.

2. Aflevering 2

28 mei 2025 (34 minuten)

Yasmine trekt in bij Kim. Werk vinden in het onderwijs en voor privéles valt tegen. Tijdens een silent disco ontmoeten ze twee mannen, terwijl Kim haar ex met een ander ziet. Een mysterieuze man volgt Yasmine, tot hij plots voor haar deur staat.

3. Aflevering 3

28 mei 2025 (29 minuten)

Yasmine zoekt haar moeder op voor antwoorden over haar vader, maar gaat zelf op onderzoek. Ze bereidt zich voor op een sollicitatie, ondanks eerdere mislukkingen. Dan leest ze een brief van de Marokkaanse man die beweert haar vader te zijn.

4. Aflevering 4

28 mei 2025 (29 minuten)

Yasmine overweegt een uitkering op advies van haar therapeut Gerard. De eerste dag van een tijdelijke lesopdracht wordt verpest door haar tics en een virale video. Ze verliest een laatste privéleerling. Dan krijgt ze een tweede sollicitatiegesprek.

5. Aflevering 5

28 mei 2025 (29 minuten)

Het gesprek verloopt goed en de directeur blijkt haar halfbroer. Yasmine viert haar moeders verjaardag en vertelt dat ze misschien een vaste baan heeft. Ook dat ze ontdekt heeft dat haar vader Abdumalek net overleden is.

6. Aflevering 6

28 mei 2025 (33 minuten)

Na twee weken lesgeven worstelt Yasmine met leerlingen die haar testen en pesten. Haar Marokkaanse familie lijkt begripvol over haar tics. Thuis vindt ze geen rust, nu Greg bij Kim woont. Kim heeft genoeg van Yas' handleiding.

7. Aflevering 7

28 mei 2025 (33 minuten)

Na een pijnlijke afwijzing door haar therapeut Gerard sluit Yasmine zich volledig af. Niemand kan haar bereiken. Haar moeder Chris probeert haar te helpen, maar zonder succes, en confronteert haar uiteindelijk hard.

8. Aflevering 8

28 mei 2025 (33 minuten)

Yasmine en Kim maken het goed na Gregs vertrek. Yas verzoent zich met haar moeder en accepteert de uitnodiging van haar halfzus Sirine voor een hammam-ritueel. Ze neemt Kim en Chris mee, die noodgedwongen haar grootmoeder Jeda ontmoet.

avatar van Corcicus

Corcicus

Een vrij hysterische tragikomedie met veel drama, maar toch ook een vleugje feelgood. De serie gaat over een vrouw die lijdt aan het Syndroom van Gilles de la Tourette en hoe zij haar totaal potsierlijke droom van leerkracht probeert waar te maken. Dat levert soms hilarische, maar ook veel pijnlijke momenten op die je als kijker met veel plaatsvervangende schaamte opzadelen. Het blijft immers toch een opmerkelijk ziektebeeld. Ik zal nooit mijn eerste schooldag vergeten in een nogal speciale school met leerlingen die allerlei syndromen hadden. Daar schreeuwde plots een leerling door de klas: "Ik haat n*gers!" Ik was werkelijk verbijsterd en wist me ook geen houding aan te meten toen hij dat doorheen de les nog een aantal keren herhaalde. Ik kon alleen maar denken: amai, de multiculturele samenleving zit die jongen echt dwars. Later vernam ik dat hij ook Gilles de la Tourette had. Als leraar moet het nog moeilijker zijn om met dit soort uitspattingen een leven op te bouwen dan als leerling. De droom van Yasmine is dus behoorlijk onrealistisch, maar ze acteert het donders goed. De serie eindigt met een vrij abrupt open einde, iets wat ik niet zag aankomen en maar matig kan appreciëren.

avatar van arnodw

arnodw

Corcicus schreef:

Dat einde zinspeelt op een mogelijk tweede seizoen denk ik.