• 9.377.700 stemmen

Louis Theroux's BBC Two Specials - Seizoen 14 (2025)

Alternatieve titel: Louis Theroux

Afleveringen: 1

Speelduur: 1 uur en 01 minuut

Ontwikkeld door: Aysha Rafaele

Met: Louis Theroux en Itamar Ben Gvir

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 27 april 2025

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Louis Theroux's BBC Two Specials

Theroux zoekt mensen of groepen mensen op met wie men normaliter niet snel in contact zou komen. Dit leidt tot interviews met mensen die er ongewone ideeën of een ongewone levenswijze op na houden, mensen die tot een subcultuur behoren waarvan het bestaan niet of nauwelijks bekend is of waar met een scheve blik naar wordt gekeken. Theroux probeert deze personen te begrijpen, en hun ideeën en gedrag in perspectief te plaatsen.

Afleveringen Seizoen 14 (2025)

1. 1. The Settlers

27 april 2025 (1 uur en 01 minuut)

Louis Theroux keert terug naar de Westelijke Jordaanoever, specifiek de door Israël illegaal bezette gebieden, waar hij 14 jaar geleden ook filmde. De documentaire laat zien hoe de Israëlische nederzettingen de afgelopen jaren fors in aantal zijn toegenomen en hoe wat vroeger een relatief kleine beweging was, nu volop steun krijgt vanuit de extreemrechtse regering van Netanyahu. Theroux brengt scherp beeld hoe dit het dagelijks leven van Palestijnen vrijwel onmogelijk maakt.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Louis Theroux duikt met zijn quasi-naïeve interviewstijl in de wondere wereld van Israëlische kolonisten en de macht die ze uitoefenen op het militaire beleid. Net als in de oscarwinnende documentaire 'No Other Land' (2024) zie je gewoon voltrekken hoe de mensenrechten van Palestijnen worden geschonden. Zelfs een gerenommeerde journalist als Theroux is niet veilig voor doelgerichte intimidatie richting zijn persoon. Het meest verbazingwekkend is hoe open deze gewapende kolonisten eigenlijk zijn over hun plannen om de Westbank over te nemen en de Palestijnen te verdrijven. Zo laat het 'vriendelijke omaatje' Daniella Weiss geen moment onbenut om haar ideologisch verwerpelijke ideeën op tafel te leggen. En net als na de media-aandacht rond 'No Other Land' (2024) worden de Palestijnse geportretteerden inmiddels snoeihard afgestraft voor hun deelname.

avatar van depri83

depri83

Ondanks uitspraken van het Internationale Hooggerechtshof en vele VN mensenrechtenexperts blijven Israëlische kolonisten nederzettingen bouwen op de Westelijke Jordaanoever. Het wegpesten van de Palestijnen door middel van pesterijen, intimidatie en geweld is schrijnend om te zien, de drijfveren van de mensen die daarachter zitten, heel eng!

avatar van The Oceanic Six

Gut, op naar een volgende discussie over Israël - Hamas. Zitten we allemaal op te wachten.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

The Oceanic Six schreef:

Niet echt, nee. Maar we kunnen natuurlijk ons best doen om niet opnieuw zo'n draadje ervan te maken.

avatar van brajoapau

brajoapau (moderator series)

Donkerwoud schreef:

Graag, want we zijn hier tenslotte een site voor het reviewen van films en series, geen politieke opiniesite met actueel nieuws en uitgesproken meningen.

avatar van devidia

devidia

Louis wordt (eindelijk) kwaad. En terecht

avatar van MisterPink

MisterPink

Eenzijdige docu zonder enige poging om een genuanceerd beeld over de situatie te scheppen. Toegespitst op wat extremistische randfiguren. Makkelijk scoren bij de doelgroep moet Theroux gedacht hebben.