• 9.377.445 stemmen

Ontwikkeld door: Homura Kawamoto en Toru Naomura

Met: Miku Martineau, Ayo Solanke en Eve Edwards

Oorsprong: Canada

Datum van release: donderdag 15 mei 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bet

Op een privéschool bepaald gokken de sociale status. De hiërarchie van de school wordt op zijn kop gezet wanneer Yumeko, een mysterieuze overstapstudente uit Japan, arriveert met een duister geheim. Haar goktalent brengt haar in het vizier van de machtige studentenraad. Uiteindelijk dreigt haar wraakactie de status quo van de school volledig op zijn kop te zetten.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. Game On

15 mei 2025 (37 minuten)

Na aankomst op de kostschool St. Dominicus, bestudeert de nieuwe leerling Yumeko de regels, observeert ze de competitie en zet ze haar zinnen op de top van de ranglijst.

2. 2. Icebreaker

15 mei 2025 (36 minuten)

Suki voert de druk op en daagt Yumeko uit voor een ijzingwekkend spel dat de duisterste geheimen van een speler blootlegt. Mary probeert te wennen aan een leven als huisdier.

3. 3. First Blood

15 mei 2025 (34 minuten)

Na tragisch nieuws gonst het op school van de roddels en vieren illegale weddenschappen hoogtij. Yumeko zoekt het gevaar op. Kira vecht om de overhand te houden.

4. 4. The Recital

15 mei 2025 (37 minuten)

Iemand maakt een pikante weddenschap op Ryans verjaardag: wordt hij voor middernacht ontmaagd? Yumeko zet een dodelijke val. Riri gaat op jacht naar een rat.

5. 5. House Wars

15 mei 2025 (31 minuten)

Ruiten. Klaveren. Harten. Schoppen. Als de huizen een meedogenloos spelletje 'verover de vlag' spelen, komen Michael en Yumeko tegenover elkaar te staan.

6. 6. The bet Gala

15 mei 2025

Een stijlvol schoolfeest voor koningen en koninginnen, waar slechts één vorst de baas kan zijn, verandert in een nacht vol verrassingen en schokkende onthullingen.

7. 7. The Hunt

15 mei 2025 (33 minuten)

Yumeko is wanhopig en riskeert alles om mee te doen aan een openlijk vijandige Huisdierenjacht. Michael gaat, gewapend met een kaart, op een missie.

8. 8. The Speakeasy

15 mei 2025 (38 minuten)

Yumeko wil nog voor het einde van het schooljaar de top tien halen en deelt een geheim over de kostschool St. Dominicus dat de regels van het spel kan veranderen.

9. 9. Meet the Parents

15 mei 2025 (32 minuten)

Tijdens het uitje van het schoolbestuur lukt het Yumeko bijna om wraak te nemen. Kunnen Ryan en Michael voorkomen dat ze een fatale fout begaat?

10. 10. Winner Takes All

15 mei 2025 (36 minuten)

Elke seconde telt. Kira en Yumeko nemen het op tegen de zwaarste tegenstander die ze ooit hebben gehad: elkaar. En de inzet is nog nooit zo dodelijk geweest.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Is dit een remake ofzo van de Japanse serie Kakegurui, gebaseerd op de manga reeks?

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Kan men eerdere vraag zelf al beantwoorden, yup 't is dus gebaseerd op de Japanse mangaserie Kakegurui, wat ik zalige reeks vond. En deze kan ik gewoon ook ten zeerste smaken, is echt mijn ding en kijkt zeer vlotjes weg. Tuurlijk kan deze niet tippen aan het Japanse origineel, maar Miku Martineau straalt toch van het scherm, wat een prachtige verschijning

avatar van vincetenerife

vincetenerife

Het is allemaal mooi gefilmd, goed geacteerd, toffe dialogen ook met goede muziek en heel erg sexy allemaal. Inderdaad, het kijkt vlotjes weg.

Toch vond ik het heel unreal en begreep ik de insteek niet, een school waar ze niet leren gokken maar echt daadwerkelijk gokken, geen leerkrachten te bespeuren, geleid door de hoogscorende gokkers? .

avatar van 84robkuh

84robkuh

vincetenerife schreef:

Voor mij voelde het ook te vaak niet geloofwaardig. De serie kijkt lekker weg en verveeld geen moment, maar het is zo ongeloofwaardig dat ik mij daar wel aan ben gaan ergeren.
- Geen leraar of schoolboek gezien
- na een moord gaan we gewoon weer door naar de orde van de dag. geen politie te zien
- van aartsvijanden naar beste vriendjes in no-time
- je vader staat op het punt om vermoord te worden en het enige dat je doet is proberen om de moordenaar om te praten...
- en zo zijn er nog wel meer punten

Als je je je niet stoort aan dit soort ongeloofwaardigheden, dan is het zeker het kijken waard. Van mij hadden ze de blije typisch Japanse reacties van Yumeko achterwegen mogen laten aangezien dit heel duidelijk een Amerikaanse remake is.