• 9.219.105 stemmen

Jerry Springer: Fights, Camera, Action (2025)

Documentaire | Miniserie

Show titel: Jerry Springer: Fights, Camera, Action

Genre: Documentaire

Afleveringen: 2

Speelduur: 1 uur en 37 minuten

Ontwikkeld door: Sophie Jones, Alicia Kerr en Sophie Leonard

Met: Jerry Springer

Datum van release: dinsdag 7 januari 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Jerry Springer: Fights, Camera, Action

Documentaireserie over The Jerry Springer Show, een van de meest controversiële en spraakmakende talkshows uit de jaren negentig. De controverse werd veelal veroorzaakt doordat de gasten met elkaar op de vuist gingen. Hoofdbeveiliger Steve Wilkos, die altijd gescandeerd werd als 'Steve', moest er dan aan te pas komen om de orde te herstellen. De documentaire bevat beelden van achter de schermen en interviews met producenten en oud-gasten van de show.

Afleveringen

1. Aflevering 1

7 januari 2025 (49 minuten)

De talkshow van oud-politicus en nieuwslezer Jerry Springer ontpopt zich tot het meest controversiële tv-programma ooit onder leiding van een meedogenloze nieuwe producer.

2. Aflevering 2

7 januari 2025 (48 minuten)

Geen schandaal is te groot voor 'The Jerry Springer Show', totdat de druk om steeds sensationelere verhalen te vinden zijn tol begint te eisen van het team.

avatar van The Oceanic Six

Veronica Superguide - review

Geen goede serie schijnbaar, maar toch ga ik dit volgende week zeker wel kijken. Ik vond het destijds heerlijk dom vermaak.

Mijn god wat een review van schoolkrantniveau zeg haha.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

De eerste aflevering laat de opkomst zien van een kleine onbelangrijke show naar een show die groter is dan Oprah. Hoe het regelen van gasten gaat en hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Had was leuker/beter geweest als er meer medwerkers aan het woord kwamen. Of als Jerry meer aan het woord kwam. Er is heus 1 goed interview met Jerry te vinden waarin hij in retrospectief over de show praat.

De tweede aflevering gaat 20 (!) minuten over een moordzaak van twee gasten die in de show waren. Ik vind het niet boeiend. Niet bij de rest passen. Ook op het einde even kort waarom de show eindigde. Afgeraffeld.

De eerste aflevering vind ik goed (8) en de tweede erg matig (4). Zesje gemiddeld. Er zat veel meer in dit onderwerp. Jammer dat het dit eindresultaat is geworden.

* Ze hebben de vierkante beelden. Daar maken ze soms breedbeeld van. En soms NOG minder. Dus dan zie je als kijker de HELFT van het originele beeld. In een toch al matige beeldkwaliteit. Snap ik niks van. Terwijl andere beelden er in vierkant formaat gewoon nog prima uitzien.

avatar van mikey

mikey

Die pony .... ik trek dat gewoon niet

edit: I just love sucking d!ck

avatar van The Oceanic Six

Ik vond het eigenlijk wel een leuke docu, die alleen meer had kunnen brengen over de show. Ik keek dit in de jaren 90 nog wel eens op tv, toch heerlijke pulp tv met al dat getier, gemep en mensen die Jerry, Jerry! riepen. Zowel Jerry Springer als bodyguard Steve werden iconen.

Jammer dat de docu te weinig mensen van destijds voor een camera kreeg. Het verhaal van de voormalige producer is best goed, die vertelt prima hoe het er aan toe ging voor en achter de schermen maar het is verder wat karig. Dit had gemaakt moeten worden in de tijd dat Springer nog leefde, de man is pas twee jaar dood dus ze hadden tijd genoeg. En waar was Steve? Jammer hoor. Deze docu had gewoon twee afleveringen meer verdiend, met verdieping en meer mensen uit die tijd die er iets over kwijt konden. Al kan ik me ook inbeelden dat niet iedereen meer met die show wil worden geassocieerd. En er ontbreken toch ook wel bekende verhalen, zoals met (ik meen) de neo nazi's die er zaten terwijl familie van Jerry Springer in de oorlog is vergast.

Maar er komen natuurlijk wel bizarre dingen hier voorbij. De man die een relatie had met zijn pony, de vermoorde vrouw, de vader die zijn dochter als escort bestelde, de naakte vrouwen op het podium. Was het de slechtste show aller tijden? Ja, denk het wel. Maar het had tegelijk veel amusementswaarde. Iedereen die het destijds eens keek zal de show nog kennen en dan doe je toch iets goeds denk ik.

Video - College Tour: Jerry Springer gemist? Terugkijken doe je op NPO3.nl

Ik ga trouwens deze uitzending maar eens terugkijken, College Tour met Jerry Springer uit 2014.

avatar van Vascago

Vascago

Vroeger keek ik de show regelmatig. Puur omdat het zo ridicuul was dat ik het grappig vond. Als ik het nu zie zou ik misselijk worden. Die hele show is gewoon verantwoordelijk voor onze totaal gestoorde WOKE cultuur.

CrazyFace schreef:

Ik snap dit even niet, hoe is de Jerry Springer Show verantwoordelijk voor woke? Ze waren juist het tegenovergestelde.

avatar van Vascago

Vascago

CrazyFace schreef:

Kijk maar eens naar reacties op woke gekkies na overwinning Trump. Op YouTube.

avatar van The Oceanic Six

Ik snap nog steeds niks van je bericht.

avatar van Splinters

Splinters

mikey schreef:

Die pony .... ik trek dat gewoon niet

edit: I just love sucking d!ck

I married a horse.

Dit kan nu al niet meer mis.

avatar van mikey

mikey

Splinters schreef:

I married a horse.

en dan gaan ze zoenen ook nog... en dat publiek ook. ik bleef er in. Je kan me dan van de vloer oprapen.

avatar van Splinters

Splinters

Leuke docu die is opgeknipt in twee afleveringen. Onnodig, maar goed. Deel 1 is tamelijk luchtig, deel 2 gaat een beetje de diepte in. De uitvoerend producent richard is verder een enorme flapdrol, veel onsympathieker vind je ze niet.

Deel I 3,5*

Deel II 4*

Afgerond 4*

avatar van Smalrem

Smalrem

Eigenlijk best gek van mijn ouders, dat ik als kind naar deze serie mocht kijken.

Het was vaak wel gesprek van de dag bij de koffieautomaat op het schoolplein.

avatar van wess16

wess16

Niet alles was vroeger beter. Wat een troep hebben we toch gekeken in de 90’s.

avatar van ILDIB

ILDIB

Aflevering 1 gaat nog enigszins maar deel twee heeft de diepgang van koffieschotel. Enige voordeel is dat het niet zoals de docs op rtlz steeds in herhaling valt. Maar nee, zal niet lang bijblijven dit.

avatar van Jointz

Jointz

Gemiste kans, ik vond het niks. 1 aflevering gekeken maar jammer van mijn tijd. Aflevering 2 daarom overgeslagen. Als je vroeger naar Jerry Springer keek heeft het weinig zin om dit ook nog te kijken. De producer geeft alleen wat bevestiging van wat we eigenlijk allemaal al wisten.

avatar van sportfan27

sportfan27

Één van de grootste dieptepunten van de Amerikaanse tv geschiedenis.

Totaal gewetenloze medewerkers die profiteerden van de red neck inteelt trailer trash Amerikaan met een laag IQ.

Dat deze show zo'n groot succes was geeft wel aan wat een vreselijk debiel land de USA is.

Gelukkig bleekt de helft achteraf nep te zijn. (net als bij Ricky Lake).

Vreselijke TV met een aantal trieste aflopen voor betrokkenen.

Zum kotzen...

sportfan27 schreef:

Één van de grootste dieptepunten van de Amerikaanse tv geschiedenis.

Gelukkig bleekt de helft achteraf nep te zijn. (net als bij Ricky Lake).

Vreselijke TV met een aantal trieste aflopen voor betrokkenen.

Zum kotzen...

Haha, dit was een wereldwijde hit hoor, niet alleen daar.

En het is trash-tv ja, het werd aangedikt maar de gesprekken zelf waren dus niet nep als je deze docu gekeken hebt.

avatar van sportfan27

sportfan27

The Oceanic Six schreef:

Haha, dit was een wereldwijde hit hoor, niet alleen daar.

Heb je zelf überhaupt wel goed opgelet tijdens het kijken?

In aflevering twee komen de beschuldigingen dat er zaken in scène zijn gezet aan bod.

Dat dit soort TV een "hit" was doet niets af dat het een verschrikkelijke lage vorm van TV maken betrof.

Met zelfs doden tot gevolg waar de producers en Springer hun handen in onschuld blijven wassen.

Uiteindelijk komt er dan toch eentje in gewetensnood na het incident van de vader die zijn eigen dochter misbruikt. Het is gewoon om kotsmisselijk van te worden.

Dit soort mensen hoort tegen zichzelf in bescherming genomen te worden, hier gebeurde jarenlang het tegenovergestelde, puur voor persoonlijk succes en status (Springer) en geld (producers/network.

Stuk voor stuk vreselijke personen.

sportfan27 schreef:

Heb je zelf überhaupt wel goed opgelet tijdens het kijken?

Stuk voor stuk vreselijke personen.

Niet in scène gezet. aangedikt. Ze maakten die mensen opgefokt en financieel was het lastig voor ze om weer snel te gaan want ze kregen dan geen reiskosten en die mensen waren vaak arm.

Het is trash-tv ja, maar het zijn dus geen verzonnen verhalen.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2028 berichten

The Oceanic Six schreef:

Ik snap nog steeds niks van je bericht.

Woke is gewoon een enorm buzz word geworden. "Alles dat ik niet leuk vind is woke."

Het gebruik van die term is direct een aanleiding om iemand niet serieus te nemen.

Aardige docu, trouwens. Vertelt weinig dat niet al bekend was en had veel beter kunnen zijn. Wel vermakelijk en dat maakt het direct weer triest. Want we vinden dergelijke troep ergens nog steeds leuk.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

Prima documentaire - zeker niet perfect maar absoluut prima.

Groot nadeel van de serie was inderdaad het weinige aantal geïnterviewden, het bleef een beetje beperkt qua bronnen en qua visies. Wel erg interessant vond ik de vragen die vooral de mannelijke producer opriep over het programma: 'verwerpelijk is het zeker, maar je moet toch toegeven dat je hier vooral bent omdat je wil weten over het paard en de andere schandalen'. De documentaire laat keurig de voors en tegens zien met verschillende geluiden zonder dat het een gekkie-circus wordt. Fascinerend stukje mediageschiedenis.