• 9.371.528 stemmen

Erasmus MC 24/7 - Seizoen 1 (2024)

Show titel: Erasmus MC 24/7

Afleveringen: 6

Speelduur: 6 uur en 18 minuten

Oorsprong: Nederland

Datum van release: dinsdag 12 november 2024

Eerst uitgezonden op: RTL5 (Nederland)

• Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Erasmus MC 24/7

In deze documentaireserie worden de mensen gevolgd die werken in het Rotterdamse Erasmus MC ziekenhuis. Van schoonmakers tot chirurgen, vrijwilligers, verpleegkundigen en bewakers. In het ziekenhuis werken 17.000 mensen en zij zorgen ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Verschillende medewerkers vertellen over hun werkzaamheden en over hun dagen die nooit hetzelfde zijn.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. Aflevering 1

12 november 2024 (1 uur en 03 minuten)

We ontmoeten bijzondere Rotterdamse gezichten die het gigantische ziekenhuis draaiende houden. Verpleegkundige Luis en zijn team helpen met spoed een Amerikaanse toerist die binnen is gebracht met een hartaanval. Chirurg Wouter wil met een openhartoperatie de jonge Sebastian weer op de been krijgen. De altijd vrolijke vrijwilliger Frans leidt in de centrale hal alle bezoekers en patiënten in goede banen.

2. Aflevering 2

19 november 2024 (1 uur en 05 minuten)

Dit keer ontmoeten we traumachirurg Oscar die chauffeur Marco weer op de been wil krijgen met klikprotheses. De goedlachse Rui en zijn team van de sterilisatieafdeling maken al het operatiegereedschap weer brandschoon. Patiëntenvervoerder Ingrid wil mensen met kanker helpen en werk daarom al meer dan 30 jaar in het Erasmus.

3. Aflevering 3

26 november 2024 (1 uur en 02 minuten)

We maken kennis met de afdeling anaplastologie. Hier geven Joan en Isabella mensen nieuwe neuzen, oren en ogen. Beveiligers Martin en Richard houden de wacht bij een mogelijk agressieve patiënt. De 10-jarige Noah is heel gespannen voor zijn openhartoperatie bij chirurg Wouter. En de altijd vrolijke vrijwilliger Frans neemt ons mee naar een van zijn lievelingsplekken in het Erasmus MC.

4. Aflevering 4

3 december 2024 (1 uur en 03 minuten)

Dit keer ontmoeten we kinderarts Patrycja. Zij helpt slachtoffers van kindermisbruik. De altijd positieve doktersassistent Irma werkt al haar hele leven in het Erasmus MC. Zij heeft voor iedere situatie een passende diadeem waarmee ze haar kleine patiënten op hun gemak stelt. De patiënt van hersenchirurg Victor werkt zelf ook in het ziekenhuis. Victor moet een tumor uit zijn hoofd halen.

5. Aflevering 5

10 december 2024 (1 uur en 02 minuten)

Superschoonmaker Rui heeft scopendienst: de camera's voor inwendig onderzoek worden na gebruik grondig gereinigd. De patiënt van hoofd-halschirurg Aniel komt helemaal uit Curaçao naar Rotterdam voor een nieuw strottenhoofd. En het altijd positieve Erasmus-echtpaar Andy en Nicole hoopt dat de behandeling hun terminale patiënt meer tijd zal geven.

6. Aflevering 6

17 december 2024 (1 uur en 03 minuten)

Leverarts Caroline begeleidt een levende levertransplantatie. Jaap wil de helft van zijn gezonde lever aan zijn zieke vrouw Marjolein doneren. Op de afdeling plastische chirurgie ziet Elles haar zus voor een controle. Haar borstreconstructie ging helemaal fout. Beveiligers Richard en Martin zoeken een dode vogel op het dak.

avatar van Toontje G

Toontje G

Nu kom je er achter wat er allemaal speelt in een groot ziekenhuis. Mooie serie met mooie verhalen.

avatar van Mr_Marty

Mr_Marty

Ik heb normaliter niets met reality tv, maar ik heb er gewerkt (als wetenschapper) en heb interesse in medische techniek en ik heb daarom Erasmus MC 24/7 op Videoland gekeken. Dat viel me verrassend goed.

- Ten eerste: veel van de nieuwste medische snufjes, maar ook bv een heel mooi buizenpostsysteem.

- Ten tweede: Het zou natuurlijk ontzettend onethisch zijn om mensen te laten zien die lijden of zelfs doodgaan. En ook om er een soort soap van te maken met mensen die elkaar in de haren vliegen, zoals vaak bij reality tv wordt gedaan. Dus wordt het een goednieuwsshow, maar dat is eigenlijk net wat ik nodig had in deze toch duistere tijden. Echt een mooi ziekenhuis en al die mensen van verschillende achtergronden, die van schoonmaker tot hersenchirurg, allemaal samenwerken om alle mensen te helpen, hoeveel het ook kost: dat is toch Nederland op zijn mooist. Zeker als je het vergelijkt met die toestanden in HBO's fictieve The Pitt. (Ik snap trouwens niet waarom allerlei mensen met huisartsproblemen daar uren zitten te wachten op de SEH. Nog iets raars aan het Amerikaanse zorgstelsel.)

- Ten derde: om er toch iets van sappigheid in te krijgen, hebben de makers alle The Officemomenten van lullige kantoorhumor en mensen die zeggen "Zo, nu effe een bakkie" er in gelaten. Ik hou daarvan.