• 9.195.968 stemmen

Ontwikkeld door: Amara Palacios

Met: Mina Tander, Lavinia Wilson en Michael Klammer

Oorsprong: Duitsland

Datum van release: donderdag 6 februari 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Cassandra

Vijftig jaar nadat de eerste slimme woning van Duitsland werd verlaten, komt er opnieuw een gezin wonen. De laatste bewoners zijn onder mysterieuze omstandigheden overleden. De virtuele assistent Cassandra heeft echter verlatingsproblemen en doet er dan ook alles aan om het gezin daar te houden.

Afleveringen

1. 1. Ein Neuanfang

6 februari 2025 (48 minuten)

Samira verhuist met haar gezin naar een slim huis uit de jaren '70. Nieuwsgierigheid wordt argwaan als haar zoon de sluimerende AI-assistent ontwaakt.

2. 2. Wer Bin Ich?

6 februari 2025 (51 minuten)

Cassandra zet Samira's familie tegen haar op. Fynn raakt geïnteresseerd in een klasgenoot. In 1971 verdenkt een vrouw haar man van vreemdgaan.

3. 3. Endkampf

6 februari 2025 (45 minuten)

Samira voelt zich alleen en wil David overtuigen van Cassandra's bedoelingen. In 1971 gaat een moeder tot het uiterste om haar zoon te beschermen.

4. 4. Ein Kinderspiel

6 februari 2025 (47 minuten)

Fynn is op zoek naar Steve. De spanning loopt op tijdens Juno's speelafspraakje. In 1964 neemt een medisch experiment een verschrikkelijke wending.

5. 5. Sie Sind Nicht Allein

6 februari 2025 (50 minuten)

Nu Samira het huis uit is, gijzelt Cassandra haar gezin. In 1972 past Cassandra zich aan haar nieuwe leefomstandigheden aan.

6. 6. Frohe Weihnachten

6 februari 2025 (52 minuten)

Samira is ervan overtuigd dat haar gezin in gevaar is en probeert naar huis terug te keren. Ondertussen krijgt Cassandra de volledige controle over het huis.

avatar van Warning

Warning

Serie heeft zo wel haar sterke momenten, maar het is niet genoeg. Die 'vaders', dat zijn geen voorbeeldfiguren voor hun kinderen zeg.

avatar van Yvo1983

Yvo1983

Typisch voorbeeldje, willen maar ni kunnen....

Dat kloeferig milfke was nog wel te pruimen.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Ben het niet eens met de magere "recensies" tot nu toe.

De serie is, i.t.t. mijn verwachting vooraf, in hoofdzaak een (ontroerende) drama verhaal.

Na het lezen van de beknopte samenvatting op Netflix had ik namelijk iets anders verwacht; een smarthome waarvan de a.i. assistent zich tegen de bewoners keert (was mijn conclusie vooraf) moest welhaast voornamelijk een SyFy serie zijn, nietwaar?

Nope: drama dus, maar ook met een belangrijke thriller element. En het greep me wel.

Doe daar nog boven op de heerlijke 70's retro stijl waarin ongeveer de helft van de serie zich afspeelt, en je hebt een meer dan aanvaardbare serie om naar te kijken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Fervet opus schreef:

Ben het niet eens met de magere "recensies" tot nu toe.

Hm. Misschien toch maar eens een kans geven. Het concept spreekt me enorm aan.

avatar van Chieles

Chieles

Is zeker een pakkende serie. Een koppeling met de hedendaagse ai mogelijkheden had het afgemaakt.

Maar zit verder allemaal goed in elkaar en kijkt lekker weg.

avatar van Glacius

Glacius

Potentie, maar uiteindelijk te soft om echt spannend te worden. Geloofwaardigheid nam ook af naarmate het einde nadert. Het verloop is sowieso nogal cliche en voorspelbaar. De aankleding was verder wel sterk. Het homofilie-plot, was echt een zinloze toevoeging. Eerst heel veel tijd aan besteden en vervolgens later niks meer mee doen. Waarom moest daar een doelloos zijplot aan gewijd worden?

avatar van perdona

perdona

Zwak verhaal. Al vanaf de 2e aflevering was er geen aanleiding meer om die robot niet bij het oud ijzer te dumpen.

avatar van Oliveri

Oliveri

De lol was er bij mij na 1 aflevering wel af, zwak gebeuren.

avatar van princesspeach

princesspeach

Ik voelde de chemie niet tussen de familieleden bij de eerste 2 afleveringen, toch wel grappige stukjes zoals de vinger van de vader die er af word geknipt, compleet onverwachts. maar okay, ik weet dat het onmogelijk is om zo’n robot te maken maar dit was gewoon TE ongeloofwaardig . Zoveel manieren om van dit ding af te komen. Ook vond ik dat cassandra te snel opgaf aan het einde, al die moeite en dan ineens stopt ze ermee.