• 9.222.271 stemmen

The Agency - Seizoen 1 (2024-2025)

Show titel: The Agency

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 16 minuten

Ontwikkeld door: Jez Butterworth en John-Henry Butterworth

Met: Michael Fassbender, Jeffrey Wright en Jodie Turner-Smith

Datum van release: vrijdag 29 november 2024

Eerst uitgezonden op: Paramount+ (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Agency

Martian is een geheim CIA-agent die het bevel krijgt om zijn undercoverleven op te geven en terug te keren naar Londen. Wanneer zijn geliefde die hij achterliet opduikt, laait de romantiek weer op. Zijn carrière, echte identiteit en missie staan tegenover de keuze voor zijn hart, waardoor beiden terechtkomen in een dodelijk spel van internationale intriges en spionage.

Afleveringen Seizoen 1 (2024-2025)

1. 1. The Bends

29 november 2024 (1 uur en 01 minuut)

Geheime CIA-agent Martian wordt teruggeroepen naar London Station. Een incident in Belarus brengt Bosko en Henry op ramkoers met Langley. Danny leert een lesje en iemand verschijnt onverwachts weer in het leven van Martian.

2. 2. The Wooden Duck

29 november 2024 (50 minuten)

Dr. Blake arriveert uit Langley en wordt op de proef gesteld door Martian en Henry. Een geschrokken bron dreigt een operatie in gevaar te brengen. Danny's dekmantel wordt ingezet. Martian, overrompeld door de gebeurtenissen, begint Sami's motieven in twijfel te trekken.

3. 3. Hawk from a Handsaw

6 december 2024 (47 minuten)

Henry trekt het denken van Mars in twijfel. Bosko wordt door Langley ingelicht over een topgeheime operatie. Poppy doet een schokkende ontdekking. Martian confronteert Sami met waarom ze in Londen is en vindt een speld in een hooiberg, voordat een verhitte sessie met Dr. Blake begint.

4. 4. Quarterback Blitz

13 december 2024 (45 minuten)

Henry en Martian raken verwikkeld in een diplomatiek incident met de Wit-Russische delegatie; Danny wordt door Naomi in haar missie betrokken en loopt aan een kort lijntje. Poppy en Martian proberen een nieuwe start te maken. Osman bedreigt Sami.

5. 5. Rat Trap

20 december 2024 (54 minuten)

6. 6. Spy For Sale

27 december 2024 (46 minuten)

7. 7. Hard Landing

3 januari 2025 (45 minuten)

8. 8. Truth Will Set You Free

10 januari 2025 (50 minuten)

9. 9. The Rubicon

17 januari 2025 (48 minuten)

10. 10. Overtaken By Events

24 januari 2025 (50 minuten)

avatar van voyager77

voyager77

Niet alleen een topcast (bijna allemaal a-list acteurs) maar ook een verfrissende kijk op een genre waarvan ik dacht nu heb ik het allemaal wel een beetje gezien zijnde cia , mi6 , kgb , spionnen.

Michael Fassbender is natuurlijk degene die je aan het scherm gekluisterd houd , had die graag in nog veel meer Alien/David stuff gezien maar die kans is zeer klein.

avatar van Grin

Grin

Remake van het onvolprezen Le Bureau des Légendes.

avatar van stefan dias

stefan dias

Schitterende cast en schitterend gemaakt. Leuk om naar te kijken, maar desondanks krijg ik toch het gevoel dat het complete bollocks is. Dan vind ik Burn after Reading heel wat geloofwaardiger, maar ja, dat mag de pret niet drukken. Dat het er slinks en geheim aan toe gaat, dat wil ik allemaal wel geloven, maar geheimagenten die op een middag wat pagina's memoriseren om over te komen als een topspecialist seismologie… euh… really??? En da's maar één voorbeeld. Maar ja, ik zal er verder over ophouden want anders hoef ik niet meer te kijken natuurlijk. Ik focus maar verder op die kaaklijn van Fassbender.

avatar van stefan dias

stefan dias

Pfff… hoe ingewikkeld kan je iets maken? Intriges, vermengd met intriges… die Voltsjok: nog maar eens een cliché erbij. Wat er allemaal best fraai uitziet en leuk begon, glijdt steeds meer af naar complete BS (als je 't mij vraagt). Maar ja, we blijven kijken. Maar eens zien hoe de scenaristen zich uit hun eigen knopen weten te wrikken. Of niet.

avatar van cor1946

cor1946

Ik weet het niet het is allemaal zo ingewikkelt je mot je koppie er wel bij houden.

avatar van Suitehome

Suitehome

The Agency is een remake van de Franse spionageserie Le Bureau des Légendes, eveneens te zien op SkyShowtime. Naar een scenario van Jez en John-Henry Butterworth (Nine Perfect Strangers) en geproduceerd door o.a. hoofdrolspeler Michael Fassbender en George Clooney, is het Amerikaanse The Agency een heerlijke 10-delige thriller geworden. Met prima karakters, goede acteurs (naast Fassbender valt de in Leiden geboren Saura Lightfoot-Leon op) en boeiende verhaallijnen, vraagt de serie je te blijven opletten. De internationale achterdocht en wantrouwen zijn nooit ver weg, maar de The Agency werkt overzichtelijk toe naar de spannende ontknoping. Paranoia is een superkracht, maar liefde ontregelt alles. Een tweede seizoen is aangekondigd.