• 9.378.606 stemmen

Bodkin - Seizoen 1 (2024)

Show titel: Bodkin

Afleveringen: 7

Speelduur: 5 uur en 48 minuten

Ontwikkeld door: Jez Scharf

Met: Will Forte, Siobhán Cullen en Robyn Cara

Datum van release: donderdag 9 mei 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bodkin

Een bont gezelschap podcasters besluit de mysterieuze verdwijning van drie vreemden in een idyllisch Iers kustplaatsje te onderzoeken. Maar zodra ze aan hun onderzoek beginnen, ontdekken ze een verhaal dat veel groter en vreemder is dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen. Ondertussen proberen ze feit van fictie te onderscheiden, over de zaak, over hun collega's en, het meest pijnlijk, over henzelf.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. 1. One True Mystery

9 mei 2024 (47 minuten)

Een koppige journalist werkt tegen haar zin samen met een misdaad-podcaster aan een vreemde zaak in een Iers plaatsje waar de inwoners het verleden willen begraven.

2. 2. Who We Are

9 mei 2024 (44 minuten)

Dove en Gilbert ruziën over hun verschillende interviewbenaderingen. Maar naarmate ze dichter bij antwoorden komen, worden hun problemen verergerd door persoonlijke strubbelingen.

3. 3. Perfectly Innocent Life

9 mei 2024 (53 minuten)

Na de dood van een geliefde inwoner zoekt de groep naar verdere aanwijzingen. Nieuwe details over de verdwijningen tijdens Samhain dwingen Dove zich op zompig terrein te begeven.

4. 4. Poison or Something

9 mei 2024 (56 minuten)

Het onderzoek van de groep neemt een bizarre wending, waardoor hun podcast in gevaar komt. Gilbert probeert een schuld te vereffenen, terwijl Dove bot advies geeft aan Emmy.

5. 5. Peace in Our Time

9 mei 2024 (48 minuten)

Gilbert komt meer te weten over de duistere zaken van Bodkin. Dove zorgt voor ophef in de pub. Dankzij nieuw bewijsmateriaal reconstrueert het team een schokkend verhaal.

6. 6. Ends Justify Means

9 mei 2024 (44 minuten)

Dove en Emmy gaan terug naar Inish Mac Tire om antwoorden te zoeken, maar worden afgeleid door verontrustende visioenen en openbaringen. Gilbert staat voor een lastig dilemma.

7. 7. Empty Your Pockets

9 mei 2024 (56 minuten)

Het Samhain-festival rijt oude wonden open te midden van verborgen gevaren. De zoektocht naar de waarheid komt ten einde, en Dove, Gilbert en Emmy zijn klaar voor een nieuw begin.

avatar van wwelover

wwelover

Vermakelijk zonder hoogstaand te worden. Fijn om Will Forte weer eens wat serieuzer te zien.

avatar van mikey

mikey

duurt veels te lang.

avatar van cor1946

cor1946

Niet leuk, 2 delen gezien.

avatar van Bxian32

Bxian32

Ik heb ervan genoten. Mooi deze combi van het prachtige Ierse landschap en een mysterie. Ik vond het allemaal net even anders en daarom me goed vermaakt. Benieuwd of er nog een tweede seizoen gaat komen.

avatar van flaphead

flaphead

Ik weet het niet. Het is wel erg veel cliché weer, met een journalist die naar een afgelegen dorpje gestuurd wordt, dwarsligt met de mensen met haar irritante houding, maar uiteindelijk tegen wil en dank connectie maakt, dat soort dingen. Verschil is dat het nu journalisten zijn ipv agenten, hoewel soms het verschil niet zo te merken is. Iets waar de serie zich wat meer wil onderscheiden tov de andere mysterieseries, is de vaak wat luchtigere toon. Er zit meer humor en 'gekkigheid' in, tegen de achtergrond van de zaak. Dat werkt op zich best ok. De Ierse omgeving en cultuur is zeker een plus. Geen hoogvlieger, maar -zoals toch wel veel mini-series- voor 7/8 afleveringen voldoende vermaak.

avatar van schram101

schram101

Het begint best leuk. Schurkt een beetje tegen het sfeertje in Edgar Wright z’n films aan. Maar uiteindelijk wordt het onnodig gecompliceerd, onsamenhangend en vooral de humor verdwijnt (nog verder) naar de achtergrond.

avatar van salwel

salwel

Inderdaad de eerste afleveringen erg leuk, aan het einde worden alle dingen "opgelost" en de eindjes aan elkaar geknoopt. Haalde het vreemde/mysterieuze er helemaal af. Dat was jammer, maar voor de rest wel vermaakt.

avatar van salwel

salwel

Bxian32 schreef:

Je zou de serie "stag" eens moeten zien.

Stag - Seizoen 1 (2016)

avatar van Bxian32

Bxian32

salwel schreef:

Je zou de serie "stag" eens moeten zien.

Stag - Seizoen 1 (2016)

Thanks! ga ik proberen.