• 9.378.301 stemmen

Speelduur: 4 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Seth MacFarlane

Met: Seth MacFarlane (stemrol), Max Burkholder en Scott Grimes

Datum van release: donderdag 11 januari 2024

Eerst uitgezonden op: Peacock (Verenigde Staten)

• SkyShowtime Bekijk seizoen 1 via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ted

In 1985 wenst de achtjarige John Bennett zijn teddybeer tot leven. Ze groeien samen op en Ted wordt wereldberoemd. Jaren later, in 1993, staat de bijdehante en grofgebekte teddybeer niet meer in de schijnwerpers. Ted woont nu weer thuis in Framingham, Massachusetts met zijn beste vriend, een inmiddels zestienjarige John, diens ouders Matty en Susan en nicht Blaire. Misschien heeft Ted een slechte invloed op John, maar uiteindelijk is hij een trouwe vriend die altijd bereid is om zijn nek uit te steken voor vriendschap.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. 1. Just Say Yes

11 januari 2024 (51 minuten)

2. 2. My Two Dads

11 januari 2024 (39 minuten)

3. 3. Ejectile Dysfunction

11 januari 2024 (37 minuten)

4. 4. Subways, Bicycles and Automobiles

11 januari 2024 (37 minuten)

5. 5. Desperately Seeking Susan

11 januari 2024 (34 minuten)

6. 6. Loud Night

11 januari 2024 (44 minuten)

7. 7. He's Gotta Have It

11 januari 2024 (43 minuten)

avatar van Gennaro456

Gennaro456

Is dit in Nederland te bekijken?

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Gennaro456 schreef:

Is dit in Nederland te bekijken?

Vanaf 22 februari op SkyShowtime.

avatar van The Oceanic Six

Ja, leuk! Maar dat had ik ook wel verwacht. want de humor van Seth MacFarlane vind ik al erg lang leuk met oa Family Guy, de 2 Ted films en nog wat ander werk van hem. Het is redelijk plat en absurd, maar ook wel vrij doordacht allemaal.

We maken hier opnieuw kennis met de levende teddybeer Ted, maar dan in een prequel in de jaren 90 waarin hij en zijn maatje John op de middelbare school zitten. MacFarlane maakt er bewust een beetje zo'n 90's sitcom van qua looks & feeling en dat pakt wel goed uit. Pa is een narcistische egotripper met gedachtes die in 1950 zijn blijven hangen die denkt dat hij aan alle taken voldoet als hij maar werkt, moeder is een hele traditionele vrouw die thuis voor de man aan het sloven is en dan is er nog de puberende John die gek is op de dingen die elke puber in de jaren 90 leuk vind. Nintendo, de videotheek bezoeken en genotsmiddelen gebruiken. En dan is er nog nichtje Blair die ook bij hen in huis woont.

De 7 afleveringen kijken ieder geval lekker weg, met de nodige grove en schunnige grappen op zijn MacFarlane's waarbij vooral de prima geanimeerde Ted soms lekker op dreef is. Maar toch had er meer in kunnen zitten, op sommige momenten is het dan toch weer even wat moralistisch braaf of had de grap echt harder kunnen zijn. Nou ja, het is ieder al meer dan een hoop series aandurven, dus kom maar op met een tweede seizoen.

Dikke 3,5*

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Deze Freaks and Geeks aanpak beviel me wel. Het opgroeien en gezinsperikelen blijven aangenaam om te volgen. Sommige ruzies tussen vader en moeder waren overigens ook best herkenbaar. Het blijft natuurlijk allemaal erg flauw en daardoor nooit echt diepgaand, maar de grappen van Ted blijven wel erg sterk. Eigenlijk een verlengstuk van Peter Griffin van Seth MacFarlane.

De personages worden ook erg goed ingevuld en met name Blair vond ik geweldig. Wat een charisma.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Die moeder is wel een zeldzaam irritant wijf zeg. Praat die in actrice in het echt ook zo?

avatar van elayz

elayz

Kei leuke serie! Stiekem hoop ik op een 2e seizoen. Maar ik ben bang dat deze er niet komt?

avatar van Cinemaat

Cinemaat

Ik vond de 2 films erg leuk vanwege de lekker lompe humor, maar meestal als het verder uitgemolken word als serie oid valt het goed tegen, mijn verwachtingen waren dan ook erg laag.

Gelukkig viel het juist niet tegen, het is niet hoogstaand en soms best flauw maar de lompe humor en verhalen zijn helemaal prima.

Lekker wat afleveringen kijken en lachen.