• 9.373.593 stemmen

Geldwolven - Seizoen 1 (2022)

Show titel: Geldwolven

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 34 minuten

Ontwikkeld door: Gijs Polspoel

Met: Tom van Dyck, Joren Seldeslachts en Yannick Jozefzoon

Oorsprong: België

Datum van release: maandag 14 november 2022

Eerst uitgezonden op: Streamz (België)

• Prime Video Bekijk seizoen 1 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Geldwolven

Frank de Jong is een timide en loyale fraude expert bij LDV verzekeringen. Wanneer hij op een dag in de steek gelaten wordt door zijn vrouw, besluit hij zijn leven drastisch om te gooien. Hij merkt dat eerlijk zijn misschien gewoon te lang duurt en gaat in zee mee zijn absolute tegenpool Chris de Wolf. Deze charmante jongen leeft van dag tot dag en van de kleine oplichtingen die hij pleegt met zijn partner in crime Micky. De combinatie van Frank zijn kennis over de verzekeringswereld en het lef en overtuigingskracht van Chris en Micky zorgen ervoor dat ze snel veel geld verdienen. Voor het eerste in zijn leven overtreedt Frank de regels en ontpopt zich tot een “mastermind” die iedereen te slim af is. Maar al snel worden ze eraan herinnerd dat men zich niet tegen alles in het leven kan verzekeren…

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. Fifty / fifty

14 november 2022 (40 minuten)

Fraude-expert Frank De Jong leeft volgens een vast en veilig patroon. Maar na een reeks tegenslagen lijkt hij zowel thuis als op het werk de grip te verliezen. Hij stelt zich de vraag of eerlijkheid niet gewoon te lang duurt en gooit het roer om.

2. 2. Teamwork

14 november 2022 (41 minuten)

Tegenpolen Frank en Chris slaan de handen in elkaar, maar blijken niet het verhoopte dreamteam. Chris is niet de teamplayer waar Frank op hoopte en als Frank een kapitale inschattingsfout maakt, neemt hun samenwerking een fatale wending.

3. 3. Eline

21 november 2022 (43 minuten)

Frank en Chris proberen hun dramatische avond te vergeten. Ondanks hun schuldgevoel besluit Chris het slachtoffer van hun aanrijding in het ziekenhuis op te zoeken. Net als ze alles onder controle lijken te hebben, stort Franks wereld als een kaartenhuis in elkaar.

4. 4. Zand tussen de Tenen

28 november 2022 (44 minuten)

Chris en Mickey nemen Frank mee naar Spanje om te ontspannen. Chris krijgt gevoelens voor de aangereden Eline die zich steeds meer herinnert van het ongeval. Ver weg van alle zorgen en geïnspireerd door de Spaanse zon, broedt Frank op een nieuw plan.

5. 5. Planta del Rey

5 december 2022 (42 minuten)

Frank, Chris en Mickey keren terug naar Spanje om er een fake bedrijf op starten. Alles loopt volgens plan en het geld stroomt binnen. Frank heeft de touwtjes stevig in handen en lijkt helemaal open te bloeien. Maar dan komt er onverwacht bezoek uit België.

6. 6. When the Shit Hits the Fan

12 december 2022 (41 minuten)

Eline heeft niet alleen belangrijk nieuws voor Chris, met haar komst komen ook een aantal geheimen aan het licht. Wanneer er in Spanje een echte keverplaag uitbreekt vallen de drie vrienden door de mand en dreigen ze alles te verliezen.

7. 7. Diamonds

19 december 2022 (40 minuten)

Er hangt hen een gigantische schadevergoeding boven het hoofd. Chris wil Eline terug en Frank probeert de brokken te lijmen met zijn dochter. In een ultieme poging het tij te doen keren, bedenkt Frank een ambitieus plan, maar iedereen verklaart hem voor gek.

8. 8. Nooit Meer Werken

26 december 2022 (43 minuten)

Frank zet alles op alles om zijn ultieme plan uit te voeren. Als het lukt kunnen ze hun vel redden, maar als er ook maar iets fout loopt kunnen ze voor jaren achter de tralies verdwijnen. Eerlijk duurt te lang, hopelijk gaat het deze keer niet te snel.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Intussen ook snel meegepikt. Wordt wel wat reclame over gemaakt. Voorlopig te zien op Streamz.

Kortgezegd een goede tot prima serie, maar nergens briljant, het hoofdpersonage noch de serie in zijn geheel. Leunt wat inhoud of verloop betreft wat aan bij Breaking bad.

avatar van ursusk

ursusk

Aardige serie. Heb genoten, zoals Fisico al zei, leunt de inhoud wat op Breaking Bad. Ik zag ook elementen van Casa del Papel.

Toch was het verhaal erg goed, en een mooie samenvlechting van elementen die tot een climax komen helemaal op het einde.

Alhoewel Joren (Chris de Wolf) een goede acteur is, kwam hij wat te oud over voor zijn rol.

Toch werd ik helemaal in het verhaal gezogen en heb hem in een ruk helemaal uitgekeken. Ik zou hem zeker aanbevelen.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Echt een geweldige serie, met Tom van Dyck in een glansrol, als Frank de Jong, waar achter een timide, ouderwetse brave fraude-expert, net een ware en meesterlijke oplichter en fraudeur zit verscholen. En met hulp van 2 jongeren zelfs hun eigen palmbomen service bedrijf uit de grond stampen. En zelfs na ferme tegenslagen en milljoenen schadeclaim boven hun hoofd, broedt ie al op ander nog grootser plan ivm diamanten en een vrouw, die ie eerder had ontmoet. Alles zit zo top in elkaar en de mix van drama, zalige humor en misdaad, werkt uitstekend en vormt één sterk geheel. En ja, Tom van Dyck draagt deze serie en bewijst zijn inmens en buitengewoon talent als acteur hier voor de zoveelste maal. Van hilarische humoristische tot depressieve en psycho criminele rol, ie vertolkt ze allemaal en keer op keer geweldig en met volle overgave. Grote fan van deze top acteur.

avatar van Corcicus

Corcicus

Leuke serie van eigen bodem. Zo clever zit het allemaal niet in elkaar, maar vermakelijk is het wel en de acteerprestaties zijn van die aard dat je als kijker betrokken raakt in het verhaal. Er hangt ook een goede en aanstekelijke chemie tussen de personages. Aanrader.

avatar van AOVV

AOVV

Fijne reeks, 8 afleveringen van telkens een minuutje of 40, vloog werkelijk voorbij. Tom Van Dyck blijft toch wel één van de strafste acteurs van Vlaanderen, je herkent zijn stijl meteen en hij weet de kijker wel te begeesteren. In zekere zin ís hij gewoon deze serie.

Het verhaal deed wat denken aan Breaking Bad, al vond ik het richting finale, zeker in de voorlaatste aflevering, een wat al te geforceerde coole Soderbergh heist movie-proporties aannemen.

En ja, met een "bro" of twee minder had het ook prima gekund.

3,5 sterren

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Leuk ontspannend... braaf en niet orgineel.