• 11.303 nieuwsartikelen
 • 163.496 films
 • 10.415 series
 • 30.340 seizoenen
 • 618.169 acteurs
 • 193.940 gebruikers
 • 9.027.603 stemmen
Avatar
 
banner banner

Fallout - Seizoen 1 (2024)

4,12 135 stemmen

Show titel: Fallout

IMDb beoordeling: 8,5 (184.971)

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Geneva Robertson-Dworet, Athena Wickham, Graham Wagner, James Altman, Jonathan Nolan, Lisa Joy en Todd Howard

Met: Walton Goggins, Ella Purnell en Kyle MacLachlan

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 11 april 2024

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

 • On Demand:

 • Amazon Prime Bekijk seizoen 1 via Amazon Prime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Fallout

Serie gebaseerd op de populaire gamereeks met dezelfde naam, die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld die de Verenigde Staten van de late veertiger jaren illustreren, na een nucleaire oorlog in 2077. Deze wereld zit bomvol met rovers, mutanten en Vaults, waaruit geregeld overlevenden van voor de oorlog komen om de nieuwe wereld te koloniseren. Deze hardheid van het verlaten land contrastreert zichzelf tegen de utopische voorstelling uit de jaren veertig, waar de vorige generatie idealistisch naar een mogelijke betere wereld keek waar kernenergie volop ten goede zou worden gebruikt.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

 1. 1. The End

  11 april 2024 (1 uur en 14 minuten)

 2. 2. The Target

  11 april 2024 (1 uur en 05 minuten)

 3. 3. The Head

  11 april 2024 (56 minuten)

 4. 4. The Ghouls

  11 april 2024 (48 minuten)

 5. 5. The Past

  11 april 2024 (45 minuten)

 6. 6. The Trap

  11 april 2024 (1 uur)

 7. 7. The Radio

  11 april 2024 (1 uur en 01 minuut)

 8. 8. The Beginning

  11 april 2024 (1 uur en 02 minuten)

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van korenbloem02

korenbloem02

 • 699 berichten
 • 1764 stemmen

Amazon’s ‘Fallout’ Director Says It Would Have Been “A Fool’s Errand” For Series To Try And Appeal To Fans: “I Don’t Think You Really Can Set Out To Please The Fans Of Anything”

Opzich is deze opmerking wel realistisch, want ik zou ook niet goed weten hoe je een RPG-game met een zeer expliciete vibe, waarin je zelf het karakter ontwikkeld, naar het witte doek, vertaalt met een hoofdrol speler die je niet zelf hebt gemaakt. Is het dan niet gewoon een Syfy show?. Aan de andere kant lijkt de makers zich alvast in te dekken om enthousiasme wat te temperen.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59404 berichten
 • 3951 stemmen

De serie krijgt enorm hoge cijfers, van 8en tot zelfs 9 of 10.

Fallout Seizoen 1 Review: De perfecte adaptatie - nl.ign.com

Dit is maar 1 review, google er maar op, heb je er tig.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

 • 6396 berichten
 • 0 stemmen

Dit lijkt mij een prima serie. De game ken ik niet. De naam natuurlijk wel maar weet niet waar het spel over gaat. Het ziet er best goed uit wat ik er zo van gezien heb in de trailer.


avatar van Bibi88

Bibi88

 • 51 berichten
 • 91 stemmen

Ben zo benieuwd. Met Walton Goggins al +1


avatar van clockwork72

clockwork72

 • 2728 berichten
 • 1592 stemmen

Had hier nul verwachtingen van maar wat vind ik dit vet na slechts 2 episodes pas gezien te hebben. Ben groot fan van de games en als je die gespeeld hebt ga je dit helemaal fantastisch vinden, alles, de hele sfeer, characters, vibe en de soundtrack is precies zoals de games. Ook als je de games niet kent kun je hier van genieten zelfs denk ik. Maar voor een echte Fallout game fan zoals ik is dit helemaal fantastisch, je ziet goed dat hier echt veel liefde in is gestopt. Ook de Brotherhood of Steel ziet er weergaloos goed uit, echt heel vet gedaan. Dit weekend de rest verder kijken.


avatar van Goldie63

Goldie63

 • 111 berichten
 • 70 stemmen

Ben het volkomen eens met Clockwork72. Ook ik ben enorm fan van de game franchise , en je komt zoveel herkenbaars tegen wat bovendien ook goed gemaakt is. Het “loopgeluid” van The Knight of the Brotherhood bijvoorbeeld, of de pipboy , The Ghoul (geweldige rol van Goggins), de buitenwereld. Je beleeft het gewoon optimaal. Bovendien is het acteerwerk ook dik in orde. 5 sterren van mij.


avatar van dion.ollie

dion.ollie (hoofdredacteur)

 • 591 berichten
 • 1137 stemmen

Sluit me volledig aan bij wat hierboven gezegd is. Vanaf Fallout 3 alle games helemaal grijs gespeeld en vanaf de eerste paar minuten was ik al helemaal hooked. Het design van de pre war televisies, camera's, radio's, het is letterlijk 1 op 1 overgenomen, met een oog voor detail dat ik nooit eerder heb gezien. Ik zou bijbeldik kunnen uitweiden over alle 'easter eggs' uit de games die ik ben tegengekomen, omdat je er eigenlijk nooit naar hoeft te zoeken. Ze hebben het sfeertje dusdanig accuraat neergezet dat je bijna het gevoel hebt dat je een nieuwe game aan het spelen bent. Dat, plus een nog uitgebreider inkijkje in hoe de wereld binnen het Fallout-universum er voor de oorlog uitzag. Acteerwerk is dik in orde en de muziek - zowel atmosferisch als zoals je deze al struinend door de wasteland via je Pip Boy luisterde - zijn on point en niet zelden letterlijk uit de games gegrepen. De eerste drie afleveringen waren voor mij als liefhebber een feest der herkenning, vol lore, gore en gitzwarte post-apocalyptische humor. Wat een genot! Kan niet wachten om verder te gaan met de volgende afleveringen. En daarna, tijdens het wachten op het volgende seizoen, helemaal opnieuw te beginnen met Fallout 3.


avatar van bartjemijnhartje

bartjemijnhartje

 • 25 berichten
 • 10 stemmen

Door omstandigheden voor het eerst een serie binge-watched (8 delen in 3 dagen). Na het kijken van de tailer en de Fallout games te hebben gespeeld, keek ik uit naar Fallout de serie. Zoals weergegeven in de trailer is Fallout een verfilming van de game franchise. Ik vind de games goed en heb ze ook uitgespeeld. Aangezien de game franchise giga uitgebreid is, met meer dan genoeg mogelijkheden en opties, heeft de serie veel potentie. De uitgelezen kans om er iets heel moois van te maken.

Het script gaat over 3 compleet verschillende personages die ieder met hun eigen verhaal en achtergrond. Individueel al overlevende, elkaar tegenkomen in een post-apocalyptic wereld. Een voor mij bekende setting waar ik dorpjes, figuren, gebouwen en objecten uit game deel 4 ben tegengekomen.

Vooraf was ik toch wel wat sceptisch aangezien er naar mijn mening, tegenwoordig vaker goede concepten of bestaande franchises worden verprutst (Matrix, Indiana Jones enz). Ik kom tot de conclusie dat ik Fallout de serie, seizoen 1 leuk vind. Het filmscript vind ik redelijk eenvoudig/dun en had kijkend naar de potentie van de serie, en de mogelijkheden en opties die de game biedt meer in zich. Het acteerwerk is mijns inziens bij de meeste personages naar behoren. Grafisch (de setting) en qua geluid inspirerend zoals ook bij de game. Ik heb mij niet verveeld, op wat kleine minpuntjes na.

Ik vergelijk de serie misschien teveel met de game. De game deel 4 met Boston, Massachusetts als "The Commonwealth" is rauwer. Ik vind de wereld van de serie nogal leeg aanvoelen. Waar je in de game continu iets of iemand tegenkomt en je overal wel een quest of side quests hebt. En waar je zelfs regelmatig hele hordes ghouls en raiders letterlijk van je moet afslaan. Voelde het landschap van de serie meer aan aan als semi verlaten woestijn met hier en daar een afgebrande stad, dorpje, verlaten huis of enkele personage(s) (bijv. die charlatan arts) of wat raiders.

De 'echte' Knight Titus van de Brotherhood of Steel vind ik het grootste minpuntje wat betreft de personages. Waar je in de game nogal wat moeite moet doen en je veelvuldig moet bewijzen op elk vlak, voor je jezelf Knight of zelfs Paladin mag noemen. Loopt deze hansworst en tevens tactisch onbenul gewoon het hol in van een Yao guai. Zonder tactiek of ook maar een plan de campagne. Iedereen die de game kent weet dat je een Yao guai zo absoluut niet aanpakt (zeker niet in het begin, underpowered) en dat Titus never nooit een Knight zou zijn geweest.

Sluit ik af met het gegeven dat ik het einde niet super vond. Ik zat er de laatste aflevering echt klaar voor. Met als resultaat: Te gehaast en rommelig wat betreft personagebeslissingen, plotrichting en gekunsteldheid.


Mijns inziens is de serie, mocht je van deze setting houden, aan te bevelen.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

 • 6396 berichten
 • 0 stemmen

Wat ik tot nu toe zag (een paar afleveringen) doet Fallout niet veel onder voor The Last Of Us. Misschien dat Fallout nog wel beter is. Walton Goggins heeft een hele mooie rol in deze serie. Wat past er nou beter bij hem dan een cowboy, en dan ook nog zonder neus. Nu ik met de serie bezig ben, zou ik nog in staat zijn om speciaal voor deze serie een playstation aan te schaffen om het spel ook te spelen. Ik heb nooit geweten dat het zo'n mooi verhaal was. Best veel games zijn de moeite om te verfilmen.


avatar van mcdaktari

mcdaktari

 • 6396 berichten
 • 0 stemmen

Nu dat ik alle 8 afleveringen gezien heb kan ik toch wel zeggen dat ik Fallout de beste serie van de laatste jaren vind. Er zit eigenlijk alles in, actie, horror, sciencefiction en drama. Van alles wat. Elke aflevering kijkt vanaf het begin meteen heel lekker weg. Het word nooit saai, tenminste voor mij was het een hele goeie serie. Jammer dat ik seizoen 1 al helemaal gezien heb. Kijk in ieder geval echt uit naar het 2e.


avatar van vranque

vranque

 • 928 berichten
 • 3715 stemmen

Het was een beetje ongemakkelijk om er in te komen, twijfelachtig welke kant het op zou gaan,maar gaandeweg begon ik de sfeer te omarmen en werd enorm meegezogen met dit spectakel.. super serie die me compleet verrast heeft.


avatar van SergioMalick

SergioMalick

 • 990 berichten
 • 1622 stemmen

Mijn eerste impressie is dat het design van de wereld erbovenuit steekt. Het luchtige sfeertje maakt het ook fijn om te volgen. Alleen de actie-scènes vind ik er wat slapjes uitkomen. Zijn vaak net iets te vlug in beeld gebracht, iets wat Shogun bijv. iets beter doet op het moment.


avatar van redfish71

redfish71

 • 112 berichten
 • 90 stemmen

Games niet gespeeld anders dan de karakters vaag kunnen herinneren.

In het begon vond ik het zeer pakkend: super originele storyline en karakters, intrigerend verhaal, leuke stijl, gore, ook subtiele hints die je toch bewust oppikt en waarvan je denkt dafuk. We gaan daarna op reis met de hoofdrolspeler en komen zo in contact met de wereld. In het begin is dat erg verfrissend en interessant, maar het begint halverwege wat af te haken. Het voelt als een soort main quests met side quest, maar niks voelt urgent of noodzakelijk. Dan krijgen we ook een macguffin voor de voeten gegooid. De irritante over amerikaanse muziek stoorde me ook. Er zit wat actie in, maar het is allemaal erg simplistisch en voegt weinig spanning toe aan het verhaal, zeker niet als bepaalde karakters een gimmick hebben.

Daarna komt nog een soort side story naar voren wat enigszins interessant is, maar uiteindelijk valt de ontknoping ook erg tegen, waarbij vrijwel de hele laatste aflevering uitleg en vooral mensen die dingen vertellen is.

6/10, maar was gewoon toch helaas niet helemaal mijn ding.


avatar van Diederik58

Diederik58

 • 715 berichten
 • 1334 stemmen

Wat een heerlijke serie. Kwam de serie toevallig tegen via een gratis 3 maanden Prime Video account van KPN. Ik ken het videospelletje niet, maar dat was ook niet belangrijk om te genieten van het verhaal en de karakters. Naast geweld, horror en soms zelfs romatiek, is de serie doorspekt met humor. De tegenstelling tussen de kluisbewoners en de straling aangetaste en vernietigde bovenwereld maakt het leuk om te zien. Net als de uitvindingen die zijn gedaan sinds de wereld in 2077 bijna ten onder is gegaan aan een atoomoorlog. De aandoenlijke jaren uniformen van de kluisbewoners, de flashbacks naar de filmset in de jaren 40, de desolate bovenwereld, de zoetzapige kunstmatige onderwereld, de mutanten en ga zo maar door, maken het van begin tot eind boeiend.

De acteurs doen het erg goed. Ze spelen de karakters met verve. Als kluisbewoners zijn ze brave tuttige personen met het uiterlijk van jaren 50 filmsterren. En als bovenwereld bewoners zijn ze ruig, en soms compleet gestoord De acteurs lijken ook echt plezier te hebben in hun werk.

En de muziek is zo sfeervol en prima gekozen. Op Prime Video kun je een lijstje vinden van de gebruikte muziek.

Hopelijk is de videogame voor de liefhebbers net zo goed als de serie. In elk geval is het wat mij betreft de beste serie van 2024 (tot nu toe).


avatar van stinissen

stinissen (crew series)

 • 22282 berichten
 • 68810 stemmen

Ieder zijn smaak en heel erg gaaf dat de meesten onderons dit goed kunnen waarderen maar persoonlijk vond ik het te Oubollig en een onderhuidse humor waar ik niet erg warm voorloop. Liever was de serie harder en rauwer en met een meer serieuze ondertoon geweest. Daarom een bijna voldoende 2.5 *.


avatar van Corcicus

Corcicus

 • 2591 berichten
 • 3599 stemmen

Behalve Tekken 3 was ik niet aan de games en Fallout kende ik dus hooguit van naam. De serie is echter beestig goed en buitengewoon onderhoudend. De cgi is geweldig, de actie heerlijk, de muziek, casting, acteerprestaties en zelfs gore gewoon top. Er zijn ook niet zoveel hoofdpersonages en verhaallijnen waardoor het allemaal lekker te volgen is. Was elke verfilming van een game maar van dit niveau.


avatar van Am-Yisrael-Chai

Am-Yisrael-Chai

 • 4 berichten
 • 4 stemmen

Wat een fantastische serie. Goed acteerwerk, mooi beeldmateriaal, de muziek en de sfeer passen precies bij hoe de game ook aanvoelt. Wat is Walton Goggins bijzonder goed in deze serie!! Maar ook het acteerwerk van Ella Purnell en Aaron Moten is erg goed.

Echt een aanrader voor iedereen, of je het spel nou wel of niet hebt gespeeld!


avatar van Karst

Karst

 • 406 berichten
 • 1275 stemmen

Potverdorie, eindelijk weer eens een serie waar ik me echt heel erg goed mee vermaakt heb. De sfeer is geweldig, uitstekende rollen van alle belangrijke hoofdpersonen en een prima verhaal. Doorspekt met horror, actie, humor en drama. Ik heb de spellen een blauwe maandag gespeeld maar herkende de nodige details. Toppertje.


avatar van nightbreed

nightbreed

 • 3340 berichten
 • 4938 stemmen

Klaar voor seizoen 2


avatar van Shadowed

Shadowed

 • 8772 berichten
 • 5482 stemmen

De eerste aflevering vond ik een enigszins taaie bedoeling, dus gelukkig heb ik mezelf voor de verandering even gedwongen de rest van de reeks uit te zitten. Tamelijk vlug begon ik namelijk van de personages te houden en was elke opvolgende scene een klein feestje, geweldig eigenlijk hoe ze deze wereld hebben kunnen bouwen. Alhoewel het op avontuurlijk vlak redelijk afstandelijk blijft qua sensatie en spektakel, heb ik elke minuut van deze serie geboeid bekeken. Ella Purnell en Walton Goggins spelen bovendien de rollen van hun leven en slagen er met verve in om diens personages van een eigenzinnige flair te voorzien. Echter, alhoewel ik vanaf de tweede aflevering doorlopend geïnteresseerd heb lopen kijken, moet ik wel bekennen dat de serie me op emotioneel vlak weinig deed. Het was simpelweg erg entertainend, maar dat blijft vervolgens de voornaamste indruk die Fallout achterlaat. Ik heb de videospellen overigens nog nooit gespeeld, dus wellicht dat er een bepaalde hoeveelheid passie langs me heen is gegaan.

Oorspronkelijk wilde ik elke avond voor het slapengaan één aflevering kijken, maar vervolgens kon ik het niet laten de gehele boel in slechts 3 dagen te zien.


avatar van Armin

Armin

 • 565 berichten
 • 6835 stemmen

Kan niet wachten op seizoen 2!


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59404 berichten
 • 3951 stemmen

Ik ben een gamer en ik hou van actie/avonturen series, dus Fallout had een match made in heaven voor mij moeten zijn. Nou is het zeker niet slecht, maar ik ben er niet helemaal tevreden mee. Het punt is, ik heb deze games niet gespeeld dus ik herken niks, op een logootje na dan. Op zich niet erg, ben er blanco in gegaan en sowieso zijn games-naar-film/serie adapties de laatste paar jaar vrij goed geworden, met als beste voorbeeld The last of us. Maar die serie sprak me wel aan en ik voelde verbinding met de personages. Dat mis ik hier gewoon. Fallout is visueel fantastisch en de designs zijn ook echt tof, maar inhoudelijk was het niet helemaal m'n ding. Kan ook niet precies zeggen waar het aan ligt, maar ik heb het dus vrij afstandelijk bekeken. Ben overigens wel benieuwd wat ze met seizoen 2 gaan doen, ik vermoed toch wel richting de New Vegas game die ze in beeld gaan brengen.

3,5*


avatar van Dennisj

Dennisj

 • 199 berichten
 • 963 stemmen

Heb ooit Fallout 3 en New Vegas uitgespeeld. Bij een serie dat een game na bootst is de kans vaak groot dat het uitloopt op een flop. Maar in dit geval kan ik niet anders dan positief zijn.

Geen enkele verhaallijn in dit seizoen verveelde, daarnaast genoeg twists, wat humor, mooie beelden, goed acteerwerk en vooral herkenbaarheid van de games. Ik ben niet iemand die snel 5 sterren geeft maar ik heb hier gewoon echt niets op aan te merken.

Kan niet wachten op de volgende seizoenen.


avatar van james_cameron

james_cameron

 • 6073 berichten
 • 9172 stemmen

Ik ken de populaire gamereeks waar dit op gebaseerd is slechts van naam, maar dat is gelukkig geen probleem bij het bekijken van deze serie. Producent/ schrijver/ regisseur Jonathan (broer van Christopher) Nolan weet precies de juiste balans qua toon te treffen en levert een spectaculaire post-apocalyptische science-fiction reeks af die zowel gruwelijk als erg grappig is. Hoofdrolspeelster Ella Purnell en schurk Walton Goggins zijn beiden subliem en visueel is dit om door een ringetje te halen. Een tweede reeks is gelukkig reeds aangekondigd.


avatar van Bubblez

Bubblez

 • 1917 berichten
 • 2270 stemmen

Ik had nooit van Fallout gehoord, ik ben verre van een gamer, maar door de positieve reacties hier, wilde ik deze graag proberen. En wat een genot voor ogen en oren! Goede acteurs, sterke soundtrack, geweldige FX, de gehele sfeer, alles klopt. Enige dat me dwars bleef zitten is dat d acteur die Maximus speelt me niet passend leek, ik vond 'm lang niet zo sterk als de anderen. Daar tegenover is Walton Goggins (Cooper Howard) een held!


avatar van Petina

Petina

 • 441 berichten
 • 2325 stemmen

nightbreed schreef:

Klaar voor seizoen 2

Dan zal je nog ff moeten wachten...


avatar van MovieHolic

MovieHolic

 • 1159 berichten
 • 2062 stemmen

Het ziet er allemaal inderdaad wel heel erg gaaf uit en het verhaal is zonder meer tof.

Vooral leuk om eens een deel van het origine story te zien.

Wat maar daarentegen tegenviel waren de toch wel slordige foutjes, ik wil niemand ergeren, maar let maar eens op als hij aan de bar in het café zit te praten, zijn voormalig collega zit recht, volgende shot scheef en zo door.

Evenals het onrealistische qua slijtage en roest na 200+ jaar in de elementen zonder onderhoud.

Maar als je dat negeert dan is het een erg vet geheel. Toch zeker wel benieuwd naar seizoen 2.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.