• 9.379.591 stemmen

Fallout - Seizoen 1 (2024)

Show titel: Fallout

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 53 minuten

Ontwikkeld door: Geneva Robertson-Dworet en Graham Wagner

Met: Walton Goggins, Ella Purnell en Kyle MacLachlan

Datum van release: donderdag 11 april 2024

Eerst uitgezonden op: Amazon Prime Video (Nederland)

• Prime Video Bekijk seizoen 1 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Fallout

Serie gebaseerd op de populaire gamereeks met dezelfde naam, die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld die de Verenigde Staten van de late veertiger jaren illustreren, na een nucleaire oorlog in 2077. Deze wereld zit bomvol met rovers, mutanten en Vaults, waaruit geregeld overlevenden van voor de oorlog komen om de nieuwe wereld te koloniseren. Deze hardheid van het verlaten land contrastreert zichzelf tegen de utopische voorstelling uit de jaren veertig, waar de vorige generatie idealistisch naar een mogelijke betere wereld keek waar kernenergie volop ten goede zou worden gebruikt.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. 1. The End

11 april 2024 (1 uur en 14 minuten)

Een bescheiden rekruut van een post-apocalyptische organisatie krijgt de taak om het desolate landschap te verkennen op zoek naar pre-apocalyptische technologie om het te behouden, waarbij hij onderweg uitdagingen en kritiek tegenkomt.

2. 2. The Target

11 april 2024 (1 uur en 05 minuten)

Maximus commandeert de wapenrusting van een gevallen ridder. Lucy's queeste leidt tot ontmoetingen met Wilzig en een reis naar Filly, waar ze The Ghoul ontmoet.

3. 3. The Head

11 april 2024 (57 minuten)

Wanneer het hoofd van Wilzig wordt gegrepen door een monster, proberen Lucy en The Ghoul het terug te halen. Ondertussen werkt Thaddeus onbewust samen met Maximus, en veranderen de dynamieken in Vault 33

4. 4. The Ghouls

11 april 2024 (49 minuten)

Lucy en The Ghoul komen gevaarlijke situaties tegen, wat leidt tot een moreel dilemma en intense confrontaties. Norm ontdekt geheimen in Vault 32, die terugkomen naar het verleden van zijn moeder en vragen oproepen over het lot van de bewoners.

5. 5. The Past

11 april 2024 (45 minuten)

Lucy bundelt haar krachten met Maximus om Thaddeus te vinden, die er met het hoofd vandoor is gegaan. Ondertussen wordt Betty de toezichthouder van Vault 33 en herplaatst een deel van de bevolking naar Vault 32.

6. 6. The Trap

11 april 2024 (1 uur)

Lucy en Maximus komen meer te weten over het vluchtelingenbeleid van Vault 4 en ontdekken verontrustende geheimen. Ondertussen heeft The Ghoul flashbacks naar zijn vroegere leven, waar hij ontdekte welke rol zijn vrouw speelde in een samenzwering van Vault-Tec.

7. 7. The Radio

11 april 2024 (1 uur en 01 minuut)

Bewoners van Vault 4 bereiden zich voor om Lucy uit te zetten omdat ze het verboden Level 12 heeft geschonden; Thaddeus vindt een manier om zijn voet te genezen; Norm dringt Vault 31 binnen; Moldaver overtuigt Howard ervan om zijn vrouw te wantrouwen.

8. 8. The Beginning

11 april 2024 (1 uur en 02 minuten)

Tweehonderd jaar zijn verstreken sinds het begin van de apocalyps. Het verlaten van de atoomschuilkelder die hen heeft beschermd, zal de weg vrijmaken naar een onbekende wereld die een oorlog om te overleven zal ontketenen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb hier echt van genoten. Ik ben een fan van de game serie en dan met name de unieke wereld die ze hebben geschapen. Het retro-eind-jaren-40 sfeertje maar dan toch hypermodern tegelijkertijd, echt geweldig. Dat is zo goed dat de games daar amper recht aan kunnen doen, het smaakt altijd naar meer.

Ook voor de niet-gamers wordt e.e.a. voldoende uitgelegd. En wie de franchise al langer volgt, krijgt in dit seizoen zowaar heel veel antwoorden op vragen rond het hoe en waarom van Vault-Tec en de andere bedrijven, waar je al decennialang mee rondloopt.

Ook uitstekend spel van de hele cast.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Net begonnen met deze serie, daar deze overall toch zeer goede recensies krijgt en er 17dec 2de seizoen komt. Toegegeven serie vliegt er meteen lekker in, zit heel wat in om te vermaken.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Net met deze serie begonnen en is geweldig, weer volledig mijn ding, nog maar aflevering 2, maar die was echt top.

avatar van MelB

MelB

Ik heb zojuist het eerste seizoen van de Fallout-serie afgekeken, maar voor mij blijft het hierbij.

Mijn geschiedenis met deze franchise gaat diep. Ik herinner me nog goed dat ik in 1998 de eerste Fallout op mijn PC probeerde te spelen. Mijn computer voldeed totaal niet aan de systeemeisen en het was technisch gezien een ramp, maar ik bleef het elke dag proberen... gewoon puur voor dat unieke gevoel en de grimmige sfeer.

Juist omdat ik die sfeer van het eerste uur zo koester, valt de serie me zwaar tegen. Hoewel het visueel aardig is, stoorde ik me mateloos aan de "woke" koers van de makers. Het voelt alsof de casting en verhaallijnen meer gedreven zijn door een moderne sociale agenda dan door de rauwe essentie van de originele games. Noem me maar ouderwets, maar ik mis de focus op pure overleving zonder al die opgelegde maatschappelijke boodschappen en geforceerde diversiteit.

Wat ik nog het meest vreemde vind, is dat het bijna niemand lijkt op te vallen hier op het forum. In de meeste reviews wordt er met geen woord over gerept, terwijl het er voor mij duimendik bovenop ligt. Het haalt de authentieke wasteland-ervaring compleet onderuit. Voor de mensen die dit prima vinden. Veel plezier met seizoen 2, maar deze fan van de oude garde houdt het voor gezien.

Voor de mensen die vragen waarom ik het heb afgekeken. Als je al sinds 1998 in deze wereld rondloopt, geef je niet zomaar op. Ik wilde de serie een eerlijke kans geven en hoopte dat de sfeer van de oude games uiteindelijk de overhand zou krijgen boven de moderne agenda. Nu ik alles heb gezien, kan ik tenminste met een gerust hart zeggen dat ik er klaar mee ben. Juist door het helemaal te kijken, weet ik zeker dat deze 'woke' koers niet mijn ding is.