• 9.378.150 stemmen

Ontwikkeld door: Maudy van Bree

Met: Rifka Lodeizen, Gijs Naber en Marit van Bohemen

Oorsprong: Nederland

Datum van release: donderdag 10 november 2022

Eerst uitgezonden op: Videoland (Nederland)

• Videoland Bekijk seizoen 2 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Judas

In Judas werkt Astrid Holleeder toe naar het moment dat ze haar broer definitief verraadt aan Justitie. Flashbacks maken duidelijk uit wat voor een jeugd zij en haar broer zich hebben los geworsteld en hoe pijnlijk, maar noodzakelijk, haar verraad is. Al tijdens haar jeugd beseft Astrid dat zij anders is dan haar volkse broers en zus; ze is slim en probeert zich al op jonge leeftijd te ontwikkelen om weg te komen van haar gewelddadige vader. Maar elke keer als dat lijkt te lukken, wordt ze weer opgeslokt door haar familie, in het bijzonder door haar criminele broer Willem 'Wim' Holleeder.

Afleveringen Seizoen 2 (2022)

1. 1. Monster

10 november 2022 (40 minuten)

2. 2. Vieze Hond

10 november 2022 (42 minuten)

3. 3. Nieuwe Vrienden

10 november 2022 (44 minuten)

4. 4. Hitman

10 november 2022 (41 minuten)

5. 5. Slapen

10 november 2022 (41 minuten)

avatar van Hengels

Hengels

Geen vuil woord over Rifka ! Wat heeft ze het prachtig gedaan !

Ik vind alleen Gijs Naber geen goede Willem ! Af en toe floept er een kinderen voor kinderen "r" tussendoor en dat kan gewoon echt niet ! Plus, als Willem spreekt, spreekt er iemand ! Bij Gijs krijg ik het gevoel dat hij het niet meent. Eerst butchered hij Cor z'n personage en nu is Willem aan de beurt, verschrikkelijk !

Ik vond de vertolking van Reinout Scholten van Aschat nog het beste ! Hij gaf een veel natuurlijker beeld, ondanks dat hij officieel geen Willem speelde !

Ik hoop dat ze voor de boeken van George Boellaard een beetje de moeite nemen om goede acteurs te casten voor de rollen...

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Bekijk het ook allemaal maar.

Was best onder de indruk van het eerste seizoen. Sterke verfilming, van een van de interessantste criminele bendes uit Nederland. Het verraad en de spelers die hierbij betrokken waren, is na mijn mening een serie ansich waard. Dat is er tot nu toe nog niet, dus deze serie is het enige wat we daarvan hebben tot nu toe.

Gijs Naber als Willem Holleeder, vind ik ook wederom hier indrukwekkend. Enorm overtuigend en het accent komt enorm overeen. Rifka als Astrid was ook wéér ijzersterk.

Dit seizoen is in tegenstelling tot het vorige, een rechtbank drama. Ik geef toe, daar moet je van houden. Ik ben daar een enorm liefhebber van, daarom kon dit seizoen mij ook zeker bekoren. Het enige nadeel wat aan dit seizoen kleeft, is dat er in het heden op dat moment. Niets meer is gebeurd. Daarom zijn eigenlijk alle interessante gebeurtenissen, de gebeurtenissen die zich in het verleden afspelen. En natuurlijk, je weet ook hoe het afloopt.

De acteur die in dit seizoen Peter R speelt, vind ik iets minder sterk dan de vorige. Uiterlijk is sterk en het manier van lopen etc ook. Alleen de stem en ook een beetje de manier van spreken. Komt niet echt helemaal overeen.

avatar van david bohm

david bohm

Vooral een rechtbankdrama en een portret van de paranoïde Astrid Holleeder. Ik vond dat laatste wel wat vervelend worden en te lang duren. Cast doet het weer prima en ook de rol van de rechter is mooi om te zien.