• 9.378.259 stemmen

Maigret - Seizoen 1 (1960-1961)

Show titel: Maigret

Afleveringen: 13

Speelduur: 10 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Andrew Osborn

Met: Rupert Davies, Ewen Solon en Neville Jason

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 31 oktober 1960

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Maigret

Commissaris Maigret onderzoekt moordzaken in Parijs. Maigret is een pijproker en straalt de rust zelve uit. Hij benadert zaken met eindeloos geduld, vertrouwt op zijn intuïtie, vinkt zijn lijst met verdachten één voor één af en staat zichzelf zelfs toe te wachten tot iemand een fout maakt of bekent. Zijn assistenten Lucas, Lapointe en Torrence ondersteunen Maigret bij het oplossen van de zaken.

Afleveringen Seizoen 1 (1960-1961)

1. 1. Murder in Montmarte

31 oktober 1960 (50 minuten)

2. 2. Unscheduled Departure

7 november 1960 (50 minuten)

3. 3. The Burglar's Wife

14 november 1960 (50 minuten)

4. 4. The Revolver

21 november 1960 (50 minuten)

5. 5. The Old Lady

28 november 1960 (50 minuten)

6. 6. Liberty Bar

5 december 1960 (50 minuten)

7. 7. A Man of Quality

12 december 1960 (50 minuten)

8. 8. My Friend the Inspector

19 december 1960 (50 minuten)

9. 9. The Mistake

26 december 1960 (50 minuten)

10. 10. On Holiday

2 januari 1961 (50 minuten)

11. 11. The Experts

9 januari 1961 (50 minuten)

12. 12. The Cactus

16 januari 1961 (50 minuten)

13. 13. The Children's Party

23 januari 1961 (50 minuten)

avatar van Brix

Brix

• 19684 berichten

Uitstekende serie, met (naar mijn mening) de beste Maigret vertolker ooit.

De tekst op bovenstaande foto klopt helemaal > "Rupert Davies is Maigret".

Dat vond Maigret's geestelijke vader Georges Simenon overigens ook.

avatar van ZAP!

ZAP!

Engelstalig? Dat kan haast niet werken, ook al zou het goed gedaan zijn. Ik hou het bij Bruno. Hier staat eveneens: "Bruno Cremer is Maigret".

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2078 stemmen

ZAP! schreef:

Aan de pluszijde. De productie heeft de moeite gedaan om shoots op locatie in Parijs in de serie te integreren. Er is toch wel aandacht om een Franse sfeer te creëren, o.a. met typische Franse accordeonklanken. Een beetje een Allo Allo effect dat laatste, nog een serie waar je best wil geloven dat het zich afspeelt in Frankrijk.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2078 stemmen

Deze serie heb ik leren kennen dankzij Brix, en ben ik erg blij om. Voordien had ik nog niet veel Maigret op het scherm gezien (wel gelezen) en het is dan erg fijn om eraan te beginnen met een vertolking die geprezen wordt door de meester zelf en door een kenner hier op het forum. Het eerste seizoen is me alvast prima bevallen dankzij natuurlijk in de eerste plaats de manier waarop Rupert Davies de legendarische commissaris neerzet. Wanneer ik in het vervolg nog Maigret lees, zal ik met plezier zijn vertolking in het achterhoofd houden. Er is een goeie synergie met de andere vaste leden van het commissariaat. Samen met madame Maigret zijn zij de enigen die elke aflevering blijven terugkeren. Ook de gastacteurs doen het goed, de occasionele overacting niet te nagesproken. De toon van de afleveringen is meestal ernstig al is er ook wel eens ruimte voor een vleugje humor, en daar hou ik wel van. In het echte leven is het toch ook niet anders, ook onder de meest ernstige omstandigheden.

De binnenscènes worden afgewisseld met … buitenscènes (misschien niet zo verrassend) maar ook wel geschoten op locatie in Parijs. Kwestie dat het gevoel goed zit in een uiteraard wel Brits gesproken serie. Dat is een klik die je uiteindelijk als kijker in je hoofd moet maken, het tikje verbeelding dat we ons wel degelijk in Frankrijk bevinden.

Opmerkelijk trouwens - voor een hedendaagse kijker - dat deze serie geen voet aan grond kreeg in de USA en dat de toenmalige perceptie van ‘losse zeden’ in deze serie één van die redenen was. Dat de spirit van Simenon niet echt strookt met de Amerikaanse puriteinen is wel te verwachten, maar in feite is wat we hier te zien krijgen in de serie, en te lezen in de boeken, een flauw afkooksel van de ware Simenon