• 11.708 nieuwsartikelen
 • 164.225 films
 • 10.524 series
 • 30.565 seizoenen
 • 620.098 acteurs
 • 194.376 gebruikers
 • 9.055.468 stemmen
Avatar
 
banner banner

Nood - Seizoen 1 (2021-2022)

2,71 7 stemmen

Show titel: Nood

IMDb beoordeling: 7,5 (51)

Afleveringen: 12

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Willem Bosch en Robert Kievit

Met: Melody Klaver, Joris Smit en Mohammed Elouardani

Oorsprong: Nederland

Datum van release: dinsdag 30 november 2021

Eerst uitgezonden op: NPO Start (Nederland)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Nood

Vier centralisten worden geconfronteerd met de meest uitzonderlijke noodgevallen, die ze onder grote druk moeten afhandelen. Ze staan bellers te woord in telefoongesprekken die verre van alledaags zijn. Gesprekken die je nooit in je leven hoopt te hoeven voeren, maar die voor de centralisten aan de orde van de dag zijn. Altijd beginnend met diezelfde, geroutineerde vraag: “wat is de plaats van het noodgeval?” Vanuit de perspectieven van de meldkamer en de beller worden ter plekke beslissingen genomen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. Ieder gesprek is een gevecht tegen de tijd.

Afleveringen Seizoen 1 (2021-2022)

 1. 1. Afspraak Is Afspraak

  30 november 2021 (25 minuten)

  Lauren belt 112 omdat haar vader op de grond ligt en hulp nodig heeft. Centralist Joyce hoort een schreeuwende man in de achtergrond als er ineens wordt opgehangen. Het lukt Joyce niet meer om Lauren te bereiken. Joyce schat in dat er gereanimeerd moet worden, en stuurt de hulpdienst erop af. Zij treffen daar Laurens broer Kevin aan, die om onbekende reden de reanimatie tegen probeert te houden.

 2. 2. Nukubu

  7 december 2021 (25 minuten)

  Tijdens een moeizame avondshift krijgt 112-centralist Boudewijn een melding over een verdachte situatie. Mogelijk een drugsdeal waarbij vuurwapens betrokken zijn. Maar iets lijkt er niet te kloppen, en Boudewijn begint te twijfelen.

 3. 3. Kip

  14 december 2021 (25 minuten)

  Kees belt in paniek naar de alarmcentrale als de hoogzwangere Maryam weeën krijgt. Centralist Lieke probeert hem te adviseren. Zodra ze ophangt realiseert ze zich dat er iets niet helemaal klopt. Ze legt een verband met een eerder telefoontje van haar collega Joyce over een geagiteerde man die zijn zwangere vrouw kwijt lijkt te zijn.

 4. 4. Snackbar

  21 december 2021 (25 minuten)

  Kees belt in paniek naar de alarmcentrale als de hoogzwangere Maryam weeën krijgt. Centralist Lieke probeert hem te adviseren. Zodra ze ophangt realiseert ze zich dat er iets niet helemaal klopt. Ze legt een verband met een eerder telefoontje van haar collega Joyce over een geagiteerde man die zijn zwangere vrouw kwijt lijkt te zijn.

 5. 5. Doof

  28 december 2021 (25 minuten)

  112-centralist Lieke krijgt via de Tolkcontact-app een noodgeval binnen. Uit het alarmerende appje blijkt dat de dove Maja samen met haar zoon Martijn verstopt zit in een scheeploods, uit angst voor haar agressieve ex-man Jeffrey. Terwijl Maja niet kan horen waar het gevaar schuilt, moet Lieke haar helpen om haar aan Jeffrey te laten ontsnappen.

 6. 6. Maud

  4 januari 2022 (25 minuten)

  Een verwarde jonge vrouw belt in paniek naar 112-centralist Joyce met het bericht dat ze haar moeder zojuist bewusteloos onderaan de trap heeft gevonden. Joyce gaat uit van een val, maar gaandeweg het gesprek lijkt er steeds minder van het verhaal van de jonge vrouw te kloppen. Het telefoontje krijgt een onverwachte wending. Wat volgt is een bloedstollend gesprek waarin Joyce langzaam de puzzelstukjes van wat er is gebeurd in elkaar moet leggen.

 7. 7. Grijs

  11 januari 2022 (25 minuten)

  Tegen het einde van zijn avondshift neemt 112-centralist Boudewijn met tegenzin nog een telefoontje aan, maar wordt dan verrast door een fluisterende kinderstem die meedeelt zich in een kast te verstoppen voor een indringer. Tegelijkertijd probeert Boudewijn de situatie te ontrafelen. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan met de elfjarige Mia aan de andere kant van de lijn. Met een beetje fantasie probeert Boudewijn, die eigenlijk helemaal geen kindervriend is, alles in de strijd te gooien om het jonge meisje te helpen.

 8. 8. Asma en Yasmina

  18 januari 2022 (25 minuten)

  112-centralist Bilal krijgt een melding van Asma die haar vriendin Yasmina niet wakker kan krijgen. Bilal realiseert zich dat ze snel moeten handelen om Yasmina te redden en wil een ambulance sturen. Maar Asma wil helemaal niet dat er een ambulance komt. Yasmina moet gewoon wakker worden, en Bilal moet zich er verder niet mee bemoeien. Maar wat doen ze op het adres van een extreemrechtse politicus?

 9. 9. Sociophobia

  25 januari 2022 (25 minuten)

  Na thuiskomt van de uitvaart van haar man wordt weduwe Ellen opgeschrikt door twee jonge inbrekers die door haar huis sluipen. Woedend belt ze naar 112, waar centralist Joyce een luisterend oor biedt en haar probeert te kalmeren. Al helemaal wanneer Ellen het heft in eigen handen wil nemen en met behulp van een knuppel zichzelf en haar geliefde hondje Amadeus wil verdedigen.

 10. 10. Papageno

  1 februari 2022 (25 minuten)

  112-centralist Lieke heeft te maken met een valse melding over een verdachte situatie. Geert belt wel vaker vanuit zijn flatje en wil overduidelijk zijn eenzaamheid bestrijden. Ze poeiert hem af, maar even later komt er nog een andere verontrustende melding binnen op hetzelfde adres.

 11. 11. Vechtscheiding

  8 februari 2022 (25 minuten)

  Als Jolanda haar moeder bewusteloos onderaan de trap vindt en haar dochter nergens te bekennen is, belt ze in paniek naar de alarmcentrale. Terwijl centralist Boudewijn zijn best doet de situatie te begrijpen, begint Jolanda meteen over haar verdenkingen tegen haar man Albert. Met moeite probeert Boudewijn zich door haar chaotische verhaal te worstelen en de zoektocht in goede banen te leiden

 12. 12. Spoor

  15 februari 2022 (25 minuten)

  Wanneer haar zestienjarige zoon Ruben na een ruzie de deur uitstormt, belt Vera naar 112. Centralist Joyce probeert haar meteen gerust te stellen. Nog maar twintig minuutjes weg en volop aan het puberen – die komt vanzelf wel weer terug. Er lijkt weinig aan de hand te zijn, maar dan komt er een verontrustende melding binnen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Superboy

Superboy

 • 98 berichten
 • 121 stemmen

Wij vonden er niks aan. Dit is een soort reconstructie van (op waarheid gebaseerde ?) telefoongesprekken zodat de kijker kan zien water allemaal komt kijken bij een telefoontje naar 112.

Dat lijkt spannend, maar was het allerminst. E.e.a. is extra gedramatiseerd om het spannender te maken, maar het wil maar niet boeien.

Het lijkt een beetje op Rescue 911 gemixt met 12 steden 13 ongelukken.

Helaas niet naar te kijken voor als je bijvoorbeeld van ACTIE of politieseries houdt


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.