• 10.790 nieuwsartikelen
  • 162.325 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.266 gebruikers
  • 8.985.266 stemmen
Avatar
 
banner banner
3,20 5 stemmen

Show titel: De Grote Kleine Treinencompetitie

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 25 minuten

Met: André van Duin, Diane Meyboom en Evan Daes

Oorsprong: Nederland

Datum van release: woensdag 13 oktober 2021

Eerst uitgezonden op: NPO 1 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Grote Kleine Treinencompetitie

Presentator André van Duin en juryleden Diane Meyboom en Evan Daes gaan op zoek naar de beste modeltreinbouwer van Nederland. Zes modeltreinbouwers strijden met hun teams tegen elkaar om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren. Elke aflevering moet er aan de hand van een thema binnen enkele dagen een compleet nieuwe wereld gecreëerd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen van de modelspoorbaan maken het elke aflevering weer spannend. De jury kijkt vooral naar creativiteit, bouwkwaliteit en techniek.

Afleveringen Seizoen 1 (2021)

  1. 1. Films

    13 oktober 2021 (52 minuten)

    Het thema 'film' staat centraal. Een thema waarbij de teams een modelbaan moeten bouwen die refereert aan of geïnspireerd is op een bepaalde film waar treinen een rol in spelen. Het thema 'film' staat centraal. Een thema waarbij de teams een modelbaan moeten bouwen die refereert aan of geïnspireerd is op een bepaalde film waar treinen een rol in spelen. Het is aan de teams om deze opdracht op hun eigen creatieve en spectaculaire manier uit te werken. De films Unstoppable, Back to the Future 3 en Harry Potter worden omgetoverd tot modelspoorbaan. Op de derde en laatste bouwdag maakt de bevlogen filmregisseur Tim Oliehoek zijn opwachting als gastjurylid. Met zijn expertise op filmgebied gaat hij de modelbanen mede beoordelen op scenario, special effects en of de rol van de trein goed is verwerkt in het verhaal.

  2. 2. Historische Gebeurtenissen

    20 oktober 2021 (51 minuten)

    De teams gaan aan de slag met het thema 'Historische Gebeurtenis.' Zo bootsen ze onder meer de val van de Berlijnse Muur na op hun modelbaan, duiken ze in het Parijs van 1895 en beelden ze de opening van 's werelds eerste kerncentrale in 1954 uit. Aan oud-nieuwslezeres Marga van Praag de eer om als gastjurylid de uiteenlopende banen te beoordelen.

  3. 3. Moeder Aarde

    27 oktober 2021 (56 minuten)

    Onder leiding van presentator André van Duin en juryleden Diane Meyboom en Evan Daes gaat MAX op zoek naar de beste modeltreinbouwer van Nederland. In totaal strijden zes modeltreinbouwers met hun teams tegen elkaar om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren. Elke aflevering moet er aan de hand van een thema binnen enkele dagen een compleet nieuwe wereld gecreëerd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen van de modelspoorbaan maken het elke aflevering weer spannend.

  4. 4. Hollands Glorie

    3 november 2021 (56 minuten)

    De overgebleven teams krijgen de opdracht een baan te maken in het thema 'Hollands Glorie'. En de teams pakken dat allemaal op hun eigen manier aan. We zien een Hollandse ontbijttafel voorbij komen, de Tilburgse kermis met de focus op de roze maandag. En ook een prachtig polderlandschap mag niet ontbreken. Acteur, journalist en treinenfan Paul Haenen mag deze banen mede-beoordelen.

  5. 5. The Sky Is the Limit

    10 november 2021 (55 minuten)

    De halve finale! Een spannende aflevering, want aan het eind van de bouwdagen wordt beslist welke teams er naar de finale gaan. De teams staan voor een behoorlijke uitdaging want ze moeten de hoogte in bouwen. De sky is the limit! Dus verwacht modelbanen die de zwaartekracht tarten met verschillende hoge bouwsels. Kunstenares Irma de Vries mag als gastjurylid de bouwwerken bekijken en mede beoordelen.

  6. 6. Toekomst

    17 november 2021 (55 minuten)

    De teams staan voor een extra grote uitdaging. Ze krijgen één dag minder om de baan af te bouwen en daarnaast moeten ze alle eerder gemaakte banen op elkaar aansluiten en zorgen dat er een treintje overheen rijdt. Dj, en bovenal de grootste treinenfan van Nederland, Erik de Zwart is het gastjurylid in de laatste aflevering met het thema 'toekomst'. De laatste banen die gemaakt worden zijn een maanlandschap en een baan waarin twee toekomstbeelden van de wereld getoond worden inclusief twee aquaria.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.