• 8.905.892 stemmen

Harkum - Seizoen 1 (2019)

Show titel: Harkum

Afleveringen: 10

Speelduur: 4 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Gerd Jan van Dalen

Met: Bas Hoeflaak, Jelka van Houten en Annet Malherbe

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 20 oktober 2019

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• CANAL+ Bekijk seizoen 1 via CANAL+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Harkum

Wanneer de burgemeester van het dorpje Harkum ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de paniek hem om het hart. Het geld lijkt verdwenen. Maar dan blijkt dat er met het gespeculeerde geld 700 miljoen winst is behaald voor de gemeente. Opeens heeft de burgemeester ‘money to burn’ en hoeft hij zich niet langer zorgen te maken over de bezuinigingen op de koffiepads in de kantine en de subsidie voor het kerkkoor. Maar hoe lang duurt dit geluk? En wanneer komt de landelijke overheid verhaal halen? Terwijl ‘the sky is the limit’ het nieuwe motto voor Harkum lijkt te zijn, ontstaat er ook een idee voor een megalomaan plan...

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. Aflevering 1

20 oktober 2019 (26 minuten)

Burgemeester Tom Verweij krijgt de verrassing van zijn leven: is Harkum van de armste ineens de rijkste gemeente van het land geworden?

2. Aflevering 2

27 oktober 2019 (25 minuten)

De onverwachte miljoenen euro's zorgen meteen al voor problemen voor Tom, Ada en Maaike. Hoe krijgen ze het geld legaal op de rekening van de gemeente?

3. Aflevering 3

3 november 2019 (24 minuten)

Tom besluit om een deel van de miljoenen uit te geven aan het ontwikkelen van een app. De inwoners van Harkum hebben zo hun eigen plannen met het geld.

4. Aflevering 4

10 november 2019 (25 minuten)

Terwijl in Harkum het geld tegen de plinten klotst, gaat Tom gebukt onder zijn persoonlijke schulden. Kan hij die aflossen met hulp van een discutabele lening?

5. Aflevering 5

17 november 2019 (25 minuten)

Tom wordt onder druk gezet door het alternatieve incassobureau om zijn schuld snel terug te betalen. Maaike heeft zo haar eigen beslommeringen en moet keuzes maken.

6. Aflevering 6

24 november 2019 (26 minuten)

De provincie komt de administratie van Harkum doorspitten om te kijken of het financiële wonder wel legaal tot stand is gekomen.

7. Aflevering 7

1 december 2019 (25 minuten)

Het ministerie vermoedt dat Harkum zijn eigen financiële voorschriften heeft overtreden, waardoor Tom en Ada naar Den Haag moeten om verantwoording af te leggen.

8. Aflevering 8

8 december 2019 (25 minuten)

Tom moet zijn megalomane plan voor het uitgeven van de resterende miljoenen eerst nog door de gemeenteraad loodsen.

9. Aflevering 9

15 december 2019 (24 minuten)

Er start een race tegen de klok om Tom voor te bereiden op zijn ruimtereis. Verschillende mensen proberen de reis tegen te houden.

10. Aflevering 10

22 december 2019 (27 minuten)

Eindelijk is het zover: Tom en Sergei zijn klaar om de ruimte in te gaan. Een innig afscheid volgt, maar eenmaal in de ruimte is de vreugde van korte duur.

Haha, geinig idee.

-edit- remake van een Noorse serie zie ik nu.

Donkerwoud

Ik vind er geen klap aan. Meer ongemakkelijke ambtenaren- en kantoorhumor rond grappige typetjes.

Donkerwoud schreef:

Ik vond het best grappig, heb het uiteindelijk allemaal gezien.

Wel in mijn korte rokje.

Donkerwoud

Haha, in je korte rokje?

Refereerde naar een van je berichten op MM

Donkerwoud

Oh verdomd, nu valt pas het kwartje. Sorry.

avatar van gotti

Geinig concept, maar wel echt een aflevering of 4 te lang...